PARANA CAFFE
Kawa ziarnista Parana Caffe Espresso Italiano 1kg
Nagrodzona została złotym medalem „International Coffee Tasting”. Jest mieszanką ziaren arabiki i robusty pochodzących z Limu, Guatemali, Santos, Peru i Costa Rici. Tradycyjny włoski smak prosto z Rzymu!
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala Kostaryka Peru
- Gorycz: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Parana Caffe Extra Bar 1kg
Wysokiej jakości mieszanka ziaren Arabiki (50%) i Robusty (50%) pochodzących z Brazylii, Guatemali, Kostaryki oraz Peru. Starannie wyselekcjonowane, najlepsze ziarna kawy palone są w rodzinnej włoskiej palarni z 50-letnią tradycją.
Przeczytaj dalej- Skład: 50% Arabika, 50% Robusta
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Polecana do: Cappuccino Espresso Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala Kostaryka Peru
- Gorycz: Mocna
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Parana Caffe Espresso Italiano 250g
Wysokiej jakości mieszanka ziaren Arabiki (20%) i Robusty (80%) pochodzących z Limu, Guatemali, Santos, Peru oraz Costa Rici. Starannie wyselekcjonowane, najlepsze ziarna kawy palone są w rodzinnej włoskiej palarni z 50-letnią tradycją.
Przeczytaj dalej- Skład: 20% Arabika, 80% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Polecana do: Cappuccino Espresso Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala Kostaryka Peru
- Gorycz: Mocna
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Parana Extra Bar Premium 1kg
Kawa została nagrodzona złotym medalem „International Coffee Tasting". Parana Extra Bar Premium jest wyrazista w smaku z wyczuwalną nutą słodyczy i orzechów laskowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala Kostaryka Peru
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Średnia
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa mielona Parana Espresso Italiano 250g
Wysokiej jakości mieszanka arabiki i robusty w proporcjach odpowiednio 20% i 80%. Parana Espresso Italiano charakteryzuje się niską kwasowością i bardzo intensywnym aromatem.
Przeczytaj dalej- Skład: 20% Arabika, 80% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Rodzaj: Kawa mielona
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala Kostaryka Peru
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Mocna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Palarnia: Włochy
Parana Cafe to marka kawy produkowana przez firmę Torrefazione powstałą w 1960 roku w stolicy Włoch. Proces produkcji kawy Parana Cafe od samego początku odbywał się przy zachowaniu najwyższych standardów z ogromną dbałością o każdy szczegół. Szybki rozwój firmy i wysoka jakość kawy sprawiły, że dziś kawa Parana jest znana i bardzo lubiana przez miłośników kawy na światowym rynku.
Kawy spod szyldu Parana Cafe charakteryzują się dość mocnym wypaleniem, a co za tym idzie intensywną, przyjemną nutą goryczki charakterystyczną dla kaw ze stolicy Włoch.