Kawa ziarnista Parana Caffe
Kawa ziarnista Parana Extra Bar Premium 1kg
Kawa została nagrodzona złotym medalem „International Coffee Tasting". Parana Extra Bar Premium jest wyrazista w smaku z wyczuwalną nutą słodyczy i orzechów laskowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala Kostaryka Peru
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Średnia
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Opakowanie: 1000g
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
Kawa ziarnista Parana Caffe Espresso Italiano 250g
Wysokiej jakości mieszanka ziaren Arabiki (20%) i Robusty (80%) pochodzących z Limu, Guatemali, Santos, Peru oraz Costa Rici. Starannie wyselekcjonowane, najlepsze ziarna kawy palone są w rodzinnej włoskiej palarni z 50-letnią tradycją.
Przeczytaj dalej- Skład: 20% Arabika, 80% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Polecana do: Cappuccino Espresso Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala Kostaryka Peru
- Gorycz: Mocna
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Opakowanie: 250g
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
Kawa ziarnista Parana Caffe Extra Bar 1kg
Wysokiej jakości mieszanka ziaren Arabiki (50%) i Robusty (50%) pochodzących z Brazylii, Guatemali, Kostaryki oraz Peru. Starannie wyselekcjonowane, najlepsze ziarna kawy palone są w rodzinnej włoskiej palarni z 50-letnią tradycją.
Przeczytaj dalej- Skład: 50% Arabika, 50% Robusta
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala Kostaryka Peru
- Gorycz: Mocna
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
Kawa ziarnista Parana Caffe Espresso Italiano 1kg
Nagrodzona została złotym medalem „International Coffee Tasting”. Jest mieszanką ziaren arabiki i robusty pochodzących z Limu, Guatemali, Santos, Peru i Costa Rici. Tradycyjny włoski smak prosto z Rzymu!
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Palarnia: Włochy
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala Kostaryka Peru
- Gorycz: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Opakowanie: 1000g
Kawa ziarnista Parana Caffe jest produkowana przez firmę Torrefazione, która powstała w 1960 roku w stolicy Włoch. To właśnie wtedy Ruggero Gianelli postanowił przekształcić swoją pasję w dochodowy biznes - palarnie kawy. Produkcja kawy od początku odbywała się w technice rękodzielniczej, przy zachowaniu najwyższych standardów. Rozwój firmy spowodował, że obecnie kawa ziarnista Parana Caffe jest znana nie tylko we Włoszech, ale także na światowym rynku.
Wysoka jakość kawy, jej wyjątkowy smak i aromat jest gwarantowany przez doświadczenie i ogromną pasję wszystkich, którzy uczestniczą w procesie produkcji kaw Parana Caffe. Torrefazione jest rodzinną firmą, w której miłość i wielka pasja odgrywają najważniejszą rolę. Pracownicy posiadają licencję wydawaną przez Międzynarodowy Instytut Degustatorów Kawy, świadczący o ich należytej wiedzy i doświadczeniu. Kawy z palarni Parana Caffe jak przystało na kawy z Rzymu charakteryzują się dość mocnym wypaleniem, przez co po ich zaparzeniu otrzymamy gęstą, oleistą kawę o intensywnym smaku, w którym może dominować gorycz.