Kawa ziarnista Paloma Coffee Roastery

ilość znalezionych towarów: 24

    Paloma Coffee Roastery to ludzie, którzy chcą się dzielić swoją pasją z całym światem. Starannie selekcjonują ziarno, wybierając ziarno z prywatnych, niewielkich plantacji.
    Dobierają profil wypalania, aby podkreślić pochodzenie kawy i
    testują każdy wypał. Na każdym etapie wkładają swe serce i wiedzę, aby kawa jak najbardziej cieszyła kubki smakowe. Wypalają kawę dla miłośników espresso,
    która jest średnio palona oraz jasno paloną do alternatywnych metod parzenia. Dla ciśnieniowych metod parzenia, czyli do ekspresów automatycznych i kolbowych,
    frenchpresów, kawiarek i tradycyjnych metod parzenia — w ofercie palarni możemy znaleźć 100% arabiki pochodzące z Brazylii,
    Kolumbii, Gwatemali, Hondurasu. Do przelewów znajdziemy ziarna z Nikaragui, Kenii, Etiopii, Rwandy, Salwadoru oraz Gwatemali.

    KAWY ZIARNISTE DO ESPRESSO

    Palarnia Paloma Coffe w swej ofercie posiada kawę ziarnistą przeznaczoną do ciśnieniowych metod parzenia oraz kawę do metod alternatywnych, jasno paloną.
    Kawy ziarniste do espresso są średnio palone, co równoważy ich smak i podkreśla indywidualne walory ziarna. Wszystkie kawy ziarniste do espresso to 100% arabiki, które mają niską zawartość kofeiny.
    Wśród nich wyróżnimy kawy San Rafael — brazylijską klasyczną kawę o wyczuwalnych nutach ciemnej czekolady, kakao i migdałów.
    Dla miłośników lubiących lekką, przyjemną owocowość w kawie jest Kolumbia Golden Huila, gdzie czekolada jest przełamana nutami owoców, rodzynek i moreli.
    Słodka kawa z nutą orzechów włoskich i wędzoną śliwką to LaPaloma Blend — mieszanka ziaren z Brazylii i Gwatemali. Omni Best Time vol.2 to słodka kawa z nutą czekolady ciemnej i kakao z Kolumbii i Hondurasu.
    Ciekawą opcją jest Omniroast Paloma Indonezja — jedna paczka kawy do wszystkich metod parzenia-wypalona metodą omniroast — zbalansowana tak, aby pasowała zarówno do alternatywnego parzenia, jak i ekspresów ciśnieniowych.
    Dla poszukiwaczy nowych smaków jest Cascara. Cascara to suszone owoce kawowca, które mają słodki smak z nutą kakao, rodzynek, jabłka i truskawek. Palarnia oferuje ziarna w 250g oraz 1kg opakowaniach.

    KAWY ZIARNISTE DO ALTERNATYW

    Paloma Coffe Roastery oferuje kawy do przelewowych metod parzenia ziarna z takich rejonów świata jak: Nikaragua, Kenia, Etiopia, Rwanda, Salvador czy Gwatemala.
    Ziarna są starannie selekcjonowane i pochodzą z prywatnych plantacji. Są to kawy jasno palone, charakteryzujące się wysoką kwasowością. Można je parzyć takimi metodami jak: chemex, drip, aeropress, ekspres przelewowy.
    Kawa z Kenii będzie się charakteryzować najwyższą kwasowością i owocowością. Palarnia oferuje ziarna w 250g opakowaniach

    Wszelkie prawa zastrzeżone - © Konesso.pl
    pixel