Kawa ziarnista Qualia Caffe

ilość znalezionych towarów: 26
Sortuj:

      Palarnia Qualia Caffe powstała w 2005 roku w Szczecinie i od tego czasu wypala, szkoli i zaraża miłością do kawy. Można ich spotkać na eventach i szkoleniach baristów gdzie zarażają swoją pasją do kawy.
      Od początku swojej działalności stawiają na jakość kawy i dlatego cały czas uczą się jak się z nią obchodzić.
      Palarnia Qualia w swojej ofercie posiada kawy ziarniste kawy dla fanów włoskiego espresso, które można parzyć w ekspresach ciśnieniowych, automatycznych, kawiarkach bądź tradycyjnymi metodami oraz
      kawy typu specialty do przelewowych metod parzenia takich jak chemex, aeropress, drip czy ekspres przelewowy.

       

      KAWY ZIARNISTE DO ESPRESSO

      Szczecińska palarnia ma w swojej ofercie ziarna dla miłośników łagodniejszego i mocniejszego smaku espresso.
      Dla klasycznego espresso powstały ziarna 100% Arabiki średnio palonej- kawa ziarnista Xu-Xu (Brazylia), Bello, Yellow Bourbon (Brazylia), Szczeciński Sztos 4.0,
      Szczeciński Sztos 5.0 (mieszanka Etiopii i Brazylii), Pokusa Krokusa (Brazylia, Rwanda, Kolumbia), Pokusa Krokusa 2.0 oraz Xu-Xu Dark, która ma ciemny stopień palenia, wyrazistą goryczkę w smaku i będzie idealna do kaw mlecznych.
      Jeśli pragniesz większego pobudzenia i więcej kofeiny w kawie wybierz Italian Blend z 20% zawartością kofeiny, która również dobrze komponuje się z mlekiem. Kawa dostępna jest w opakowaniach 250g oraz 1kg.
      Kawy ziarniste do espresso nadają się do parzenia w ekspresie automatycznym, ekspresie kolbowym, kawiarce, frenchpressie oraz do tradycyjnego parzenia kawy.

       

      KAWY ZIARNISTE DO PRZELEWOWYCH METOD PARZENIA

      Kawy ziarniste Qualia Caffe do przelewowych metod parzenia to kawy z segmentu specialty, najwyższej jakości. Są to ziarna jasno palone, starannie wyselekcjonowane. Dzięki jasnemu paleniu ziarna można wyczuć w kawie nuty owocowe — więcej w niej przyjemnej kwasowości i aromatów kwiatowych, jest łagodniejsza w smaku i ma herbacianą konsystencję. Ziarna idealnie będą smakować zaparzone alternatywnymi metodami: w chemexie, dripie,
      aeropressie bądź ekspresie przelewowym. Palarnia Qualia oferuje ziarna w 250 gramowych opakowaniach z Kolumbii, Kenii (charakteryzujące się wysoką kwasowością i przyjemną owocowością) oraz Szczeciński Przelew, czyli jasno palone brazylijskie ziarno.

      Wszelkie prawa zastrzeżone - © Konesso.pl
      pixel