Kawy omniroast
Kawa ziarnista MRC.& Konesso Kolumbia Excelso 1kg
Pierwszy owoc współpracy palarni MRC. & Konesso, wyjątkowa Kolumbia Excelso, która została poddana obróbce omniroast. Przygotujesz ją w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce lub metodą przelewową. Soczysta, słodka, przyjemnie kwasowa i pełna słońca!
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Jagody Skórka pomarańczy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 1000g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Mott Coffee Tarrazu Yellow Honey 250g
Średnio palona stuprocentowa kostarykańska arabika, która jest przeznaczona do parzenia w ekspresach ciśnieniowych. Mott Coffee Tarrazu Yellow Honey posiada orzeźwiający smak z wyraźną nutą cytrusów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 250g
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kostaryka
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Owoce cytrusowe
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Delikatna
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista The White Bear Brazylia Guaxupe 250g
Wysokiej jakości ziarna brazylijskiej arabiki, które zostały wypalone w białostockiej palarni. The White Bear Brazylia Guaxupe posiada przyjemny słodki smak i jest przeznaczona do przygotowania espresso.
Przeczytaj dalej- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Karmel Kwiaty
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista The White Bear Brazylia Guaxupe 1kg
Stuprocentowa brazylijska arabika wypalana w białostockiej palarni kawy. The White Bear Brazylia Guaxupe posiada przyjemny słodki smak i jest przeznaczona do przygotowania espresso.
Przeczytaj dalej- Opakowanie: 1000g
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Karmel Kwiaty
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista The White Bear Kolumbia Excelso 1kg
Stuprocentowa kolumbijska arabika wypalana w białostockiej palarni kawy. The White Bear Kolumbia Excelso posiada przyjemny słodki smak i jest przeznaczona do przygotowania espresso w ekspresach ciśnieniowych.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Karmel Śliwka
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna Espresso
- Opakowanie: 1000g
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista The White Bear Kolumbia Medellin 250g
Wysokiej jakości kolumbijska arabika, która jest wypalana w polskiej palarni kawy. The White Bear Kolumbia Medellin posiada doskonale zrównoważony smak i jest polecana do przygotowania espresso w ekspresach ciśnieniowych.
Przeczytaj dalej- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Kakao Pomarańcze Wanilia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista The White Bear Kolumbia Medellin 1kg
Stuprocentowa kolumbijska arabika, która jest wypalana w białostockiej palarni kawy. The White Bear Kolumbia Medellin posiada doskonale zrównoważony smak i jest polecana do przygotowania espresso w ekspresach ciśnieniowych.
Przeczytaj dalej- Opakowanie: 1000g
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Kakao Pomarańcze Wanilia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Etno Cafe Colombia Medellin 1kg
Etno Cafe Colombia Medellin, to single arabika. Świetnie nadaje się do ekspresów kolbowych i automatycznych, jak i do kawiarek. Kawa cechuje się wysoką kwasowością i wyczuwalnym posmakiem owoców cytrusowych.
Przeczytaj dalej- Opakowanie: 1000g
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego Do kawiarni Do biura
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Owoce cytrusowe Ciemna czekolada
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa mielona Diemme Caffe Lungo 250g
Kawa mielona Diemme Caffe Lungo to 100% arabika, mieszanka 3 rodzajów ziaren pochodzących z Nikaragui, Salwadoru oraz Etiopii. Kawa ma bardzo przyjemny smak, w którym przeważa smak owoców cytrusowych, można również wyczuć delikatną nutę czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa mielona
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Etiopia Nikaragua Salwador
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Intensywność smaku: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Owoce cytrusowe
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Syfon
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Etno Cafe Colombia Medellin 250g
Etno Cafe Colombia Medellin to kolumbijska, jednorodna arabika. Świetnie sprawdza się w ekspresach kolbowych i automatycznych oraz kawiarkach. Kawa pozostawia świetny cytrusowy posmak z wyraźną nutą kwasowości.
Przeczytaj dalej- Opakowanie: 250g
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego Do biura Do kawiarni
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Owoce cytrusowe Ciemna czekolada
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Etno Cafe Yellow Bourbon 1kg
Etno Cafe Brazylia Yellow Bourbon to wysokiej jakości jednorodna, brazylijska arabika. Kawa cechuje się słodkim posmakiem oraz wyczuwalnymi nutami czekolady, cytryny i orzechów.
Przeczytaj dalej- Opakowanie: 1000g
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do kawiarni Do biura Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Intensywność smaku: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Orzechy Owoce cytrusowe
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Gorycz: Średnia
- Waga: 1000
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Etno Cafe Yellow Bourbon 250g
Etno Cafe Brazylia Yellow Bourbon to wysokiej jakości jednorodna, brazylijska arabika. Kawa cechuje się słodkim posmakiem oraz wyczuwalnymi nutami czekolady i cytryny oraz orzechowym aromatem.
Przeczytaj dalej- Opakowanie: 250g
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do biura Do kawiarni
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Intensywność smaku: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Orzechy Owoce cytrusowe
- Crema: Delikatna
- Gorycz: Średnia
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Java Meksyk Nahua OMNIROAST 250g
Średnio palona stuprocentowa arabika jakości specialty, która jest przeznaczona do przelewowych i ciśnieniowych metod parzenia kawy. Java Meksyk Nahua posiada delikatnie słodki smak z wyczuwalną nutą grejpfruta, czekolady deserowej i żurawiny.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy Ekspres kolbowy Ekspres automatyczny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czerwony grejpfrut Gorzka czekolada Żurawina
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Meksyk
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Juan Valdez Single Origin Antioquia 454g
Stuprocentowa arabika marki Juan Valdez, która jest zaliczana do segmentu premium. Kawę można przygotować w ekspresie kolbowym lub automatycznym. Posiada bardzo łagodny smak i przyjemny ziołowo-owocowy aromat.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Kolumbia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 454g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Juan Valdez Single Origin Narino 454g
Doskonała kolumbijska kawa ziarnista, która posiada bardzo przyjemny, kwaskowaty posmak. W jej smaku wyczujemy wyraźne nuty cytrusowe. Narino możemy przygotować w ekspresie automatycznym oraz w ekspresie kolbowym.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Kolumbia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 454g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Owoce cytrusowe
- Crema: Średnia
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Juan Valdez Single Origin Tolima 454g
Stuprocentowa kolumbijska arabika, która posiada niski poziom kofeiny. W jej smaku wyczujemy wyraźne nuty malin, które uzupełniają wspaniały aromat. Juan Valdez Tolima możemy przygotować zarówno w ekspresie automatycznym jak i kolbowym.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Kolumbia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 454g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Maliny
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Juan Valdez Single Origin Huila 454g
Jednorodna arabika, która pochodzi z kolumbijskiego regionu Huila. Jej krzewy rosną na glebie wulkanicznej. Kawa posiada bardzo delikatny smak z wysoką kwasowością i przyjemną słodyczą. Z łatwością przygotujemy ją w ekspresie ciśnieniowym.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Kolumbia
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 454g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Średnia
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Juan Valdez Single Origin Santander 454g
Stuprocentowa arabika od Juana Valdeza, która idealnie sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych oraz przelewowych. W jej smaku wyczujemy nuty ziołowe oraz przyjemną cytrusową kwasowość. Jej ziarna pochodzą z kolumbijskiego regionu Santander.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Kolumbia
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 454g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Owoce cytrusowe Zioła
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Juan Valdez Premium Cumbre 454g
Mieszanka najlepszych kolumbijskich arabik pochodzących z różnych regionów. Idealnie nadaje się do przygotowania w ekspresach przelewowych oraz ciśnieniowych. Kawa posiada intensywny smak bez nadmiernej goryczy i kwasowości.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Kolumbia
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 454g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Średnia
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Juan Valdez Premium Colina 454g
Stuprocentowa arabika klasy premium od Juana Valdeza. Jest to wysokiej jakości kolumbijska kawa, którą można przygotować w ekspresach ciśnieniowych i przelewowych. Posiada bardzo intensywny smak, w którym można wyczuć prażone orzechy.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Kolumbia
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 454g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Mocna
- Wyczuwalne smaki: Orzechy
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Juan Valdez Premium Volcan 454g
Mieszanka najlepszych arabik z różnych regionów Kolumbii. Ciemne palenie sprawia, że idealnie nadaje się do przygotowania espresso z ekspresu ciśnieniowego. Kawa posiada niską zawartość kofeiny i można ją pić nawet późnym popołudniem.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Kolumbia
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 454g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Gorycz: Średnia
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa mielona Juan Valdez Premium Colina 250g
Stuprocentowa kolumbijska arabika najwyższej jakości, którą możemy zaparzyć w kawiarce Moka lub zaparzaczu French Press. Kawa posiada bardzo intensywny smak, w którym wyczujemy nuty prażonych orzechów i cytrusową kwasowość.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa mielona
- Palarnia: Kolumbia
- Przeznaczenie : Do kawiarki
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Mocna
- Wyczuwalne smaki: Orzechy
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa mielona Juan Valdez Premium Volcan 250g
Kawa mielona, która składa się z najlepszych kolumbijskich arabik pochodzących z różnych regionów. Możemy ją przygotować w kawiarce lub zaparzaczu French Press. Posiada bardzo intensywny smak i aromat bez nadmiernej kwasowości.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa mielona
- Palarnia: Kolumbia
- Przeznaczenie : Do kawiarki
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Gorycz: Średnia
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa mielona Juan Valdez Premium Cumbre 250g
Stuprocentowa arabika, która składa się z najlepszych zmielonych kolumbijskich ziaren. Kawa nadaje się do przygotowania w kawiarce lub french pressie, a jej intensywny smak i aromat zachwyci miłośników kawy czarnej.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa mielona
- Palarnia: Kolumbia
- Przeznaczenie : Do kawiarki
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Średnia
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista JAVA Kongo Umoja Wetu OMNIROAST 250g
Średnio palone ziarna kongijskiej arabiki, które przeszły obróbkę na mokro. Java Kongo Umoja Wetu jest polecana do metod przelewowych oraz ciśnieniowych i posiada przyjemny słodki smak z wyczuwalnymi nutami dojrzałej wiśni.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy Ekspres kolbowy Ekspres automatyczny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Wiśnia Herbata Assam Mleczna czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Demokratyczna Republika Konga
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Etno Cafe Guatemala Huehuetenango 250g
Jednorodna arabika, której ziarna pochodzą z Gwatemali. Etno Cafe Guatemala Huehuetenango jest kawą przeznaczoną do parzenia w ekspresach ciśnieniowych oraz przelewowych, a jej smak zachwyci nas owocowym charakterem.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Syrop klonowy Jabłko
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Etno Cafe Indonesia Mandheling 250g
Jednorodna arabika, której ziarna pochodzą z indonezyjskiej wyspy Sumatra. Etno Cafe Indonesia Mandheling posiada wyrazisty smak z wyczuwalną nutą przyjemnej kwasowości.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Miód Suszona śliwka
- Słodycz: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Mocna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Indonezja
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Story Coffee Roasters Poranny Klasyk Morning Brew 250g
Jasno palona arabika jakości speciality, która doskonale posłuży nam do alternatywnych metod parzenia. Story Gwatemala Morning Brew posiada wyraźnie słodki smak, bez wyczuwalnej goryczy oraz kwasowości.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 250g
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Syfon
- Crema: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Story Coffee Roasters Poranny Klasyk Morning Brew 1kg
Jasno palona arabika jakości speciality, która jest przeznaczona do parzenia kawy metodami przelewowymi. Story Gwatemala Morning Brew posiada wyraźnie słodki smak, bez wyczuwalnej goryczy oraz kwasowości.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Syfon
- Crema: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 1000g
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Story Coffee Roasters Dolce 250g
Mieszanka arabik pochodzących z Brazylii oraz Etiopii, która jest przeznaczona do przygotowania espresso. Story Blend Dolce posiada wyjątkowy smak, który jest połączeniem brazylijskiej słodyczy i etiopskiej kwasowości.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarni Do biura
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Etiopia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Owoce Czekolada
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Opakowanie: 250g
- Kawa Specialty: Tak
Kawa omniroast
Omniroast to sposób palenia, który sprawia, że daną kawę możemy zaparzyć metodami ciśnieniowymi oraz przelewowymi. Kawa omniroast doskonale sprawdzi się jako espresso, ale także jako kawa filtrowana. Nie oznacza to jednak, że kawa omniroast smakuje tak samo z każdej metody parzenia.
Drobne mielenie powoduje, że kawy omniroast możemy zaparzyć w kawiarkach, ekspresach kolbowych oraz automatycznych. Tak przygotowana kawa posiada wysoką, lecz nie przytłaczającą kwasowość z wyczuwalnymi nutami cytrusów. Na powierzchni przygotowanego espresso unosi się trwała pianka cremy. Do metod przelewowych kawę omniroast należy mielić grubo. Filtrowana kawa omniroast posiada delikatny smak i wyjątkowy aromat. Filtracja i długi kontakt wody z kawą wyciąga z ziaren wyraźne, słodkie nuty ciemnych owoców.
W ofercie sklepu Konesso.pl znajdziesz kawy omniroast, które rewelacyjnie sprawdzą się do parzenia espresso z ekspresu ciśnieniowego oraz do przygotowania kawy przelewowej. Z powodzeniem posłużą nam do alternatywnych metod parzenia, ale także do tradycyjnego ekspresu przelewowego.