Baza wiedzy

Baza wiedzy Konesso.pl
Przepis na kawę - White Chocolate&Creme BruleePrzepis na kawę - White Chocolate&Creme Brulee
Przepis na niezwykłą kawę z dodatkiem sosu i syropu Monin. White Chocolate&Creme Brulee to niezwykłe połączenie wyśmienitej kawy, białej czekolady i syropu o smaku Creme Brulee. Jest to doskonała propozycja na domowe spotkania z przyjaciółmi, której przygotowanie zajmie tylko kilka minut.
Przeczytaj więcej
Czekolada i jej niezwykłe właściwościCzekolada i jej niezwykłe właściwości
Po czekoladę sięgamy, gdy jest nam źle i smutno. To dzięki niej poprawia nam się humor i nabieramy ochoty do życia. Warto wiedzieć jednak o tym, że czekolada ma znacznie większy wpływ na nasze zdrowie. Konesso przedstawia pozytywny wpływ czekolady na organizm ludzki.
Przeczytaj więcej
Przepis na kawę - Truskawkowe Iced LattePrzepis na kawę - Truskawkowe Iced Latte
Przepis na niezwykłą kawę mrożoną z dodatkiem syropu Monin. Przygotowanie kawy według przepisu zajmuje jedynie kilka minut, a rezultat zachwyci każdego. Truskawkowe Iced Latte urzeka swoim smakiem i skutecznie chłodzi w upalne dni. Serdecznie zapraszamy do korzystania z naszych przepisów na kawę.
Przeczytaj więcej
Fika, czyli czas na kawową przerwęFika, czyli czas na kawową przerwę
Przerwa na kawę w Szwecji nosi nazwę fika i na stałe zapisała się w szwedzką kulturę. Dla Szwedów, którzy są w gronie liderów, jeśli chodzi o spożywanie kawy na osobę, fika to bardzo ważny zwyczaj. Jednak fika to dla Szwedów znacznie więcej niż wyłącznie picie kawy. Na czym polega ten niezwykły rytuał, przedstawiamy w dzisiejszym artykule.
Przeczytaj więcej
Przepis na kawę - Banan i pistacjaPrzepis na kawę - Banan i pistacja
Przepis na kawę mleczna z dodatkiem syropów Monin. Kawa bananowo-pistacjowa to świetne połaczenie inetensywnej kawy, delikatnego mleka i słodkich dodatków. Idealnie sprawdzi się w pochmurne dni i pobudzi nasze kubki smakowe. Przygotowanie kawy jest niezwykle proste i zajmuje jedynie kilka minut.
Przeczytaj więcej
Terroir - wpływ natury na smak kawyTerroir - wpływ natury na smak kawy
Na smak kawy wpływa wiele czynników. Rodzaj obróbki, stopień palenia, czy metoda parzenia jest kontrolowana przez człowieka. Istnieją też takie sprawy, na które nie mamy żadnego wpływu, a to one nadają kawie niesamowity charakter. Przedstawiamy kawowy terroir, czyli wpływ natury na smak kawy.
Przeczytaj więcej
Przepis na kawę - Chocolate Raspberry CoffeePrzepis na kawę - Chocolate Raspberry Coffee
Kolejny już w naszej serii przepis na niezwykłą kawę mleczną z dodatkiem syropów Monin. Chocolate Raspberry Coffee to doskonałe połączenie słodkiej czekolady, orzeźwiających malin i pobudzającej kawy. Przygotowanie tego specjału jest bardzo proste i zajmuje jedynie kilka minut.
Przeczytaj więcej
Przepis na kawę - Lavender Espresso TonicPrzepis na kawę - Lavender Espresso Tonic
Lavender Espresso Tonic to napój, który łączy smak syropu lawendowego z tonikiem, a wszystko podkreśla niesamowita kawa. Przepis na kawę z dodatkiem syropu Monin pomoże Ci zachwycić swoją drugą połówkę podczas wspólnych walentynek.
Przeczytaj więcej
Cold brew, czyli kawa macerowana na zimno.Cold brew, czyli kawa macerowana na zimno.
Cold Brew, czyli kawa macerowana na zimno to doskonały zamiennik dla napojów energetycznych. Przygotowanie takiej kawy znacznie różni się od klasycznej kawy mrożonej i może trwać nawet cały dzień. Przedstawiamy wam temat cold brew coffee, a dla zainteresowanych publikujemy przepis na cold brew w wersji domowej.
Przeczytaj więcej
Przepis na kawę - Tiramisu LattePrzepis na kawę - Tiramisu Latte
Konesso przedstawia kolejny bardzo prosty i szybki przepis na kawę z dodatkami Monin. Tiramisu Latte to odpowiednia propozycja dla każdego miłośnika kaw mlecznych. Jeśli chcesz zachwycić swoich gości, to nie możesz przegapić kolejnego przepisu na kawę z syropami Monin.
Przeczytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel