Blog

Kuchnia hiszpańska większości kojarz się z takimi daniami, jak paella, gazpacho, czy kiełbasa chorizo. Nie wolno nam jednak zapomnieć o tym, że Hiszpanie mają swoje kawowe tradycje i to im zawdziczamy wiele niezwykłych specjałów. Jednym z nich jest słodkie Cafe Bombon, które jest połączeniem skondensowanego mleka i wyrazistego espresso.

Przeczytaj więcej

We włoskiej palarni kawy Pellini właśnie zakończył się audyt przeprowadzony przez jednostkę certyfikującą, upoważnioną przez The British Retail Consortium. Słynna palarnia uzyskała najwyższą możliwą ocenę AA+, co oznacza, że jest jedyną włoską palarnią kawy i jedną z sześciu na świecie, które mogą pochwalić się tym osiągnięciem.

Przeczytaj więcej

Znamy wiele rodzajów i smaków herbaty, a oryginalnymi przepisami na jej przygotowanie pochwalić może się właściwie każdy kraj. Czy herbatę należy uwzględniać podczas obliczania spożywanych kalorii? Ile kalorii ma herbata?

Przeczytaj więcej

Czekolada na gorąco to obowiązkowa pozycja w menu każdego miłośnika słodkości. Tym razem przedstawiamy Wam przepis na pomarańczową gorącą czekoladę, która rozpala nasze zmysły i świetnie sprawdzi się podczas długich, zimowych wieczorów.

Przeczytaj więcej

Co sprawia, że Masala Chai zyskuje tak ogromną popularność? To przede wszystkim inteligentne i jakże wyważone połączenie wiązanki przypraw, w której kluczową rolę odgrywa chociażby anyż, kardamon, czy gałka muszkatołowa. Poznaj bliżej herbatę Masala Chai.

Przeczytaj więcej
pixel