Kawa mielona Cellini

ilość znalezionych towarów: 5

Cellini to włoska palarnia kawy z wieloletnimi tradycjami, która swoimi mieszankami zachwyca koneserów z całego świata. Firma swoją działalność rozpoczęła w 1946 roku, gdy rodzina Pieri założyła palarnię Torrefazione Columbia. Już po kilku latach działania, firma stała się bezapelacyjnym liderem rynku kawowego w całej Toskanii, jednak lata świetności miały dopiero nadejść.

Formalnie palarnia kawy Cellini powstała dopiero w 1985 roku dzięki fuzji z legendarnymi firmami Filicori oraz Eureca. Obecnie firma jest zarządzana przez Giovanniego Pieri, który wprowadził produkty Cellini na jeszcze wyższy poziom i zdobył rynki zagraniczne. Palarnia Cellini nieustannie się rozwija, korzystając z najnowocześniejszych technologii, ale w dalszym ciągu stawiając na najwyższą jakość i nie zapominając o długiej tradycji. Tak ogromny sukces marki nie byłby możliwy bez ogromnej wiedzy i doświadczenia rodziny Pieri, która od lat szerzy kulturę włoskiego espresso.

Kawa mielona Cellini


Palarnia Cellini oferuje nam wysokiej klasy kawy mielone, które składają się ze zmielonych ziaren pochodzących z Ameryki Południowej oraz Środkowej. Doskonałe stuprocentowe arabiki zachwycą każdego miłośnika delikatnych kaw czarnych, a mieszanki z dodatkiem wysokogatunkowej robusty sprawdzą się jako kawy mleczne. Kawę mieloną Cellini możemy przygotować w kawiarkach Moka oraz zaparzaczach French Press, jednak z powodzeniem zaparzymy je również w ekspresach kolbowych i automatycznych, które są dostosowane do kaw mielonych.

Kawy mielone z włoskiej palarni Cellini są pakowane po 250g. Takie rozwiązanie jest doskonałe dla domowych baristów, którzy stawiają na kawę wysokiej jakości. Eleganckie puszki Cellini zostały zaprojektowane przez projektantów z Londynu i idealnie nadają się na wyjątkowy prezent.

Kawa bez ochratoksyny


Kawy mielone Cellini to jedyne dostępne na polskim rynku kawy, które nie zawierają szkodliwej ochratoksyny, czyli substancji, która może być rakotwórcza i powszechnie możemy ją znaleźć w produktach roślinnych - kakao, zbożach, fasoli, orzechach, kawie. Plantacje, z których pochodzą ziarna kawy Cellini, przechodzą staranną selekcję tak, aby wykluczyć możliwość występowania w nich mikrotoksyny, ale otrzymane ziarna również są poddawane dokładnym badaniom, co ostatecznie gwarantuje wyjątkowo czystą kawę.

    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    Zamknij
    pixel