Kawa mielona Cellini
Kawa mielona Cellini Classico 250g
Mielona kawa, która pochodzi z włoskiej palarni Cellini. Classico doskonale komponuje się z mlekiem i świetnie smakuje jako kawa czarna. Kawa nie posiada szkodliwej ochratoksyny.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa mielona
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa mielona Cellini Crema e Aroma 250g
Kawa mielona z włoskiej palarni Cellini, która nie posiada szkodliwej ochratoksyny. Cellini Crema e Aroma doskonale nadaje się do przygotowania kaw czarnych oraz z mlekiem.
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa mielona
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa mielona Cellini Prestigio 250g
Wysokiej jakości kawa mielona, która jest stuprocentową arabiką i nie posiada szkodliwej ochratoksyny. Cellini Prestigio nadaje się do przygotowania w kawiarce lub zaparzaczu French Press, a najlepiej smakuje bez dodatku mleka.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa mielona
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa mielona Cellini Premium Espresso 250g
Najwyższej jakości włoska kawa mielona, która nie posiada szkodliwej ochratoksyny. Cellini Premium Espresso doskonale sprawdzi się w kawiarkach Moka lub zaparzaczu French Press i posiada niską zawartość kofeiny.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa mielona
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa mielona Cellini Premium Moka 250g
Przeznaczona do kawiarki kawa mielona z włoskiej palarni Cellini. Jest to stuprocentowa arabika, która nie posiada szkodliwej ochratoksyny, a jej wyjątkowo słodki smak zachwyci nas bez dodatku mleka.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa mielona
- Palarnia: Włochy
- Opakowanie: 250g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Słodycz: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Średnia
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Cellini to włoska palarnia kawy z wieloletnimi tradycjami, która swoimi mieszankami zachwyca koneserów z całego świata. Firma swoją działalność rozpoczęła w 1946 roku, gdy rodzina Pieri założyła palarnię Torrefazione Columbia. Już po kilku latach działania, firma stała się bezapelacyjnym liderem rynku kawowego w całej Toskanii, jednak lata świetności miały dopiero nadejść.
Formalnie palarnia kawy Cellini powstała dopiero w 1985 roku dzięki fuzji z legendarnymi firmami Filicori oraz Eureca. Obecnie firma jest zarządzana przez Giovanniego Pieri, który wprowadził produkty Cellini na jeszcze wyższy poziom i zdobył rynki zagraniczne. Palarnia Cellini nieustannie się rozwija, korzystając z najnowocześniejszych technologii, ale w dalszym ciągu stawiając na najwyższą jakość i nie zapominając o długiej tradycji. Tak ogromny sukces marki nie byłby możliwy bez ogromnej wiedzy i doświadczenia rodziny Pieri, która od lat szerzy kulturę włoskiego espresso.
Kawa mielona Cellini
Palarnia Cellini oferuje nam wysokiej klasy kawy mielone, które składają się ze zmielonych ziaren pochodzących z Ameryki Południowej oraz Środkowej. Doskonałe stuprocentowe arabiki zachwycą każdego miłośnika delikatnych kaw czarnych, a mieszanki z dodatkiem wysokogatunkowej robusty sprawdzą się jako kawy mleczne. Kawę mieloną Cellini możemy przygotować w kawiarkach Moka oraz zaparzaczach French Press, jednak z powodzeniem zaparzymy je również w ekspresach kolbowych i automatycznych, które są dostosowane do kaw mielonych.
Kawy mielone z włoskiej palarni Cellini są pakowane po 250g. Takie rozwiązanie jest doskonałe dla domowych baristów, którzy stawiają na kawę wysokiej jakości. Eleganckie puszki Cellini zostały zaprojektowane przez projektantów z Londynu i idealnie nadają się na wyjątkowy prezent.
Kawa bez ochratoksyny
Kawy mielone Cellini to jedyne dostępne na polskim rynku kawy, które nie zawierają szkodliwej ochratoksyny, czyli substancji, która może być rakotwórcza i powszechnie możemy ją znaleźć w produktach roślinnych - kakao, zbożach, fasoli, orzechach, kawie. Plantacje, z których pochodzą ziarna kawy Cellini, przechodzą staranną selekcję tak, aby wykluczyć możliwość występowania w nich mikrotoksyny, ale otrzymane ziarna również są poddawane dokładnym badaniom, co ostatecznie gwarantuje wyjątkowo czystą kawę.