Ekspres do kawy do gastronomii

ilość znalezionych towarów: 114

W segmencie lokali gastronomicznych (hotele, restauracje, stacje benzynowe itp.) wykorzystuje się różnego rodzaju ekspresy do kawy, które muszą podołać bardzo ważnemu zadaniu - przygotować określoną ilość kaw o jak najlepszym smaku. W zależności od specyfiki lokalu, jego wielkości oraz zapotrzebowania na kawę możemy wybrać profesjonalny ekspres kolbowy lub automatyczny ekspres ciśnieniowy o zwiększonej wydajności. 

Jaki ekspres wybrać do gastronomii? 

To jaki rodzaj ekspresu do kawy wybierzemy do naszego lokalu zależy od tego jak wiele kaw ekspres będzie musiał przygotować i od tego czy nasz personel będzie specjalnie przeszkolony pod względem parzenia kawy. 

 

Jeżeli nie zamierzasz szkolić swoich pracowników lub z ekspresu będą korzystać klienci (np. stacje benzynowe) to właściwym wyborem będzie ciśnieniowy automatyczny ekspres z powiększonymi zbiornikami oraz wydajnością dostosowaną do Twoich potrzeb. Tego typu urządzenia w zależności od potrzeb i ceny mogą przygotowywać od 40 nawet do 300 kaw w ciągu dnia - wraz ze zwiększoną wydajnością rośnie również cena. 

  

Jeżeli Twój lokal gastronomiczny to kawiarnia czy restauracja, w której stawiasz na jakość serwowanych napojów to powinieneś wybrać ciśnieniowy ekspres kolbowy. Musisz jednak zwrócić szczególną uwagę na dodatkowy osprzęt w postaci młynka do kawy oraz profesjonalne szkolenie dla osób obsługujących ekspres, ponieważ praca z ekspresem kolbowym nie jest tak prosta i intuicyjna jak z ekspresem automatycznym.

 

W naszej ofercie znajdziesz profesjonalne ekspresy do gastronomii różnej wielkości. Oferujemy nowe ekspresy kolobwe oraz automatyczne znanych i renomowanych firm, a także możliwość leasingu ekspresu przy współpracy zaprzyjaźnionych firm. Jeżeli zastanawiasz się nad wyborem ekspresu do gastronomii i masz wątpliwości lub potrzebujesz porady koniecznie się z nami skontaktuj mailowo lub telefonicznie. 

Wszelkie prawa zastrzeżone - © Konesso.pl
pixel