Tampery do ubijania kawy

( ilość towarów: 13 )

Tamper jest przedmiotem służącym do ubijania kawy w portafiltrze ekspresu kolbowego. To podstawowy element pozwalający na prawidłowe przygotowanie kawy w ekspresie kolbowym. Wsypaną do kolby kawę trzeba odpowiednio mocno ubić, tak by woda pod ciśnieniem mogła z niej wypłukać najcenniejsze walory smakowe, do tego celu używa się właśnie tamperów.

Każdy tamper zbudowany jest z dwóch elementów - podstawy i rączki. Rączka odgrywa role ergonomiczną oraz estetyczną, z kolei podstawa musi być dopasowana do wielkości kolby. Na rynku dostępnych jest wiele wielkości portafiltrów stąd też różne rozmiary tamperów. W ofercie naszego sklepu znajdziesz trwałe i eleganckie tampery znanej firmy Motta pasujące do kilku najpopularniejszych rozmiarów kolb. 

   

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel