Herbata czerwona

ilość znalezionych towarów: 2

Czerwona herbata jest uprawiana w Chinach od ponad 1700 lat, a jej ojczyzną jest prowincja Yunnan na południu Chin. Jest produkowana tej samej rośliny co czarna herbata, a różni się tym, że jest poddawana dodatkowemu procesowi fermentacji. Jej smak jest bardziej gorzki, ziemisty i intensywniejszy niż czarnej herbaty.

Czerwona herbata jest znana z wielu właściwości prozdrowotnych. Redukuje ona poziom cholesterolu, oczyszcza organizm z toksyn, wspomaga trawienie, ułatwia odchudzanie oraz redukuje stres i pomaga zasnąć.

Nasz sklep w ofercie posiada czerwone herbaty najwyższej jakości. Podczas parzenia czerwonej herbaty musisz pamiętać o podstawowych zasadach, które pozwolą Ci uzyskać najlepszy efekt:

  • czas parzenia: 3-5 minut
  • temperatura wody: 90-100°C
  • ilość herbaty: 1 łyżka na 120 ml wody
    Wybrane specjalnie dla Ciebie
    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    Zamknij
    pixel