Dripper zaparzacz do kawy

ilość znalezionych towarów: 58

Dripper to niewielkie, pomysłowe urządzenie, w którym można ławo przygotować filiżankę ulubionej kawy lub herbaty. Jest niezastąpiony w torbie każdego miłośnika kawy, który wybiera się w podróż, ponieważ jest lekki i nie zajmuje dużo miejsca. Poza tym, daje możliwość rozkoszowania się dobrą kawą w każdym miejscu. Składa się z porcelanowego, plastikowego lub szklanego naczynia, na które nakładany jest papierowy filtr. Jego zadaniem jest przytrzymanie kawy, lub herbaty tak, aby cały aromat, moc i smak mógł swobodnie przejść do wody. Jednocześnie filtr nie pozwala na mieszanie się fusów z naparem. Filtry są jednorazowe i wyrzuca się je po użyciu. 

Rodzaje dripperów

Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów dripperów począwszy od szklanych poprzez porcelanowe, miedziane czy plastikowe. W zależności od swoich upodobań oraz ilości przygotowywanej kawy wyróżnić także można różne wielkości dripperów. W ofercie naszego sklepu znajdą Państwo szeroki wybór tradycyjnych dripperów oraz nowoczesnych urządzeń, które działają na zasadzie dripperów np. The Gabi Master A Coffee Dripper Glowbeans

Dripper czy aeropress? 

Zarówno dripper jak i aeropress są świetną alternatywą dla ekspresu do kawy. Oba urządzenia bez najmniejszych problemów możemy zabrać ze sobą w podróż lub po prostu wykorzystać w domu tworząc małą kawiarnie. Zadając sobie pytanie dripper czy aeropress tak naprawdę bardzo ciężko jest jednoznacznie na nie odpowiedzieć. Oba urządzenia mają w sobie coś co doceniają miliony miłośników kawy na całym świecie i w obu jesteśmy w stanie przygotować naprawdę świetną kawę. 

Jak zalewać dripper? 

Parzenie kawy w drippie polega na przelewaniu gorącej wody przez kawę umieszczoną w papierowym filtrze. Bardzo ważne jest zastosowanie się do ogólnej zasady proporcji około 6,5 grama kawy na każde 100 ml wody - oznacza to że parząc kawę z 500 ml wody powinniśmy użyć około 33 gram kawy. 

Jak zaparzyć kawę w dripperze opisaliśmy w jednym z artykułów w naszej bazie wiedzy, warto jednak nadmienić najważniejsze elementy:

  • temperatura wody  około 85 do 94 stopni
  • ilość kawy 6,5 do 7,5 grama na każde 100 ml wody
  • czas wstępnego zaparzania (preinfuzji) około 30 sekund
  • całkowity czas parzenia od 2,30 do 3,3 minuty
  • mielenie kawy dość grube

Wszelkie prawa zastrzeżone - © Konesso.pl

Lokalizacja

Podaj kod pocztowy adresu dostawy

lub udostępnij położenie, abyśmy mogli określić czy dla tego miejsca dostępna jest dostawa ekspresowa.

Lokalizacja

Przykro nam, ale nasz ekspresowy kurier nie obsługuje tej okolicy.

Twoje zamówienie zostanie dostarczone w standardowym czasie, a kuriera wybierzesz podczas składania zamówienia.

pixel