Kawa ziarnista CoffeePro

ilość znalezionych towarów: 18

    Coffee Proficiency to krakowska palarnia kawy specialty. Palarnia stawia na pasję, wiedzę i umiejętności. Wypalana kawa ma być najwyższej jakości, a ziarna pochodzą z konkretnych, plantacji, z takich krajów jak Brazylia, Etiopia, Kenia, Kolumbia, Kostaryka, Gwatemala. Wszystkie plantacje są sprawdzane w procedurze direct trade, co gwarantuje szlachetność ziaren. Kiedy ziarna trafią do palarni, zostają wypalone tak, aby podkreślić ich charakter, bo dla Coffee Proficiency priorytetem zawsze jest smak. Poza jasnym wypalaniem ziaren pod kawy typu specialty, do przelewowych metod parzenia, w ofercie Coffe Proficiency znajdują się również ziarna wypalane stopniu średnim dla ciśnieniowych metod, które są idealne do espresso.

    KAWY ZIARNISTE COFFEE PROFICIENCY DO ALTERNATYWNYCH METOD PARZENIA

    Palenie kawy to proces, który uwalnia z kawy cały aromat i smak oraz podkreśla pochodzenie ziarna. Kawy do alternatyw to kawy typu specialty - kawy najwyższej jakości, idealnie dobrane, bez skaz i ubytków. Ziarna do alternatyw wypalane są w jasnym stopniu palenia- taka kawa jest bogatsza w nuty owocowe, więcej w niej kwasowości i aromatów kwiatowych. Zaparzona kawa ma lekką, herbacianą konsystencje. Palarnia Coffee Proficiency zdobywa ziarna od sprawdzonych plantatorów, dzięki czemu są pewni najwyższej jakości ziarna, co przekłada się na najlepszy smak kawy. Ziarna jasno palone można parzyć za pomocą dripa, aeropresu, chemexu czy ekspresu przelewowego. Dłuższy kontakt z wodą podkreśla kwasowość i owocowość ziaren. W ofercie Coffee Proficiency znajdziemy klasyczne, zbalansowane nuty ziaren z Brazylii czy Gwatemali, w których można wyczuć gorzką czekoladę; zbalansowane ziarna z Kostaryki, ziarna z Kenii charakteryzujące się wysoką kwasowością oraz ziarna z Kolumbii i Peru.

    Kawy Coffe Proficiency do alternatyw najlepiej smakują w formie dużej czarnej kawy z przelewu. Kawa alternatywna z mlekiem nie smakuje dobrze, nie polecamy.

    KAWY ZIARNISTE COFFEE PROFICIENCY DO ESPRESSO

    Kawy ziarniste do espresso wypalane są w stopniu średnim bądź średnio-ciemnym. Takie palenie podkreśla najlepsze cechy kawy, nadaje jej słodyczy i delikatnej goryczki. Im ziarna są ciemniej wypalone, tym w kawie więcej nut czekolady gorzkiej i goryczy. Kawy ziarniste do espresso nadają się idealnie do ekspresów automatycznych, kolbowych, przelewowych, do kawiarek, frenchpressu i tradycyjnych metod parzenia. W zależności od preferencji smakowych można zaopatrzyć się w tradycyjne ziarna z Brazylii lub mieszanki: Brazylia z Etiopią, Brazylia z Rwandą bądź Etiopia z Rwandą. Kawy ziarniste do espresso idealnie komponują się z mlekiem, będą smaczne w formie cappuccino czy latte. Kawy ziarniste Coffee Proficiency do espresso dostępne są w opakowaniach 250g bądź 1kg.

    Wszelkie prawa zastrzeżone - © Konesso.pl
    pixel