Kawa ziarnista Instytut Kawy
Kawa ziarnista Instytut Kawy Roma 1kg
Średnio palona arabika z Brazylii przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Roma ma przyjemnie słodki smak z wyczuwalną nutą kakao i orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Nie
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Karmel Orzechy
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Roma 250g
Średnio palona arabika z Brazylii przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Roma ma przyjemnie słodki smak z wyczuwalną nutą kakao i orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Nie
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Karmel Orzechy
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Palermo 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii i robusty z Gwatemali przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Palermo ma intensywny smak z wyczuwalną nutą czekolady deserowej, palonego karmelu i prażonych orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Nie
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Czekolada deserowa Palony karmel Prażone orzechy
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Palermo 250g
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii i robusty z Gwatemali przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Palermo ma intensywny smak z wyczuwalną nutą czekolady deserowej, palonego karmelu i prażonych orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Nie
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Czekolada deserowa Palony karmel Prażone orzechy
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Bari 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii i Dominikany oraz robusty z Gwatemali przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Bari ma lekko słodki smak z wyczuwalną nutą kakao i pistacji.
Przeczytaj dalej- Skład: 90% Arabika, 10% Robusta
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Nie
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Dominikana Gwatemala
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Kakao Pistacja
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Bari 250g
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii i Dominikany oraz robusty z Gwatemali przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Bari ma lekko słodki smak z wyczuwalną nutą kakao i pistacji.
Przeczytaj dalej- Skład: 90% Arabika, 10% Robusta
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Nie
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Dominikana Gwatemala
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Kakao Pistacja
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Torino 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii, Nikaragui i Dominikany przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Torino ma słodki smak z wyczuwalną nutą orzechów włoskich, migdałów, karmelu i czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Nikaragua Dominikana
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Orzechy włoskie Migdały Karmel Czekolada
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Torino 250g
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii, Nikaragui i Dominikany przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Torino ma słodki smak z wyczuwalną nutą orzechów włoskich, migdałów, karmelu i czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Nikaragua Dominikana
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Orzechy włoskie Migdały Karmel Czekolada
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Brazylia Cemorrado 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Brazylia Cemorrado ma słodki smak z wyczuwalną nutą czekolady, pistacji i kakao.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Pistacja Kakao
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Brazylia Cemorrado 250g
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Brazylia Cemorrado ma słodki smak z wyczuwalną nutą czekolady, pistacji i kakao.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Pistacja Kakao
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Dominikana Barahona AA 1kg
Średnio palona arabika Single Origin z Dominikany przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Dominikana Barahona AA ma lekko słodki smak z wyczuwalna nutą czekolady, migdałów i miodu.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Dominikana
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Migdały Miód
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Dominikana Barahona AA 250g
Średnio palona arabika Single Origin z Dominikany przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Dominikana Barahona AA ma lekko słodki smak z wyczuwalna nutą czekolady, migdałów i miodu.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Dominikana
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Migdały Miód
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Kuba Sierra Maestra 1kg
Średnio palona kubańska arabika Single Origin przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Kuba Sierra Maestra ma czysty smak z wyczuwalną nutą gorzkiej czekolady, orzechów i pieprzu.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kuba
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Gorzka czekolada Orzechy Pieprz
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Kuba Sierra Maestra 250g
Średnio palona kubańska arabika Single Origin przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Kuba Sierra Maestra ma czysty smak z wyczuwalną nutą gorzkiej czekolady, orzechów i pieprzu.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kuba
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Gorzka czekolada Orzechy Pieprz
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Tanzania Kent 250g
Jasno palona arabika Single Origin z Tanzanii przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Tanzania Kent ma zrównoważony smak z nutą rabarbaru, porzeczki, herbaty i brązowego cukru.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Tanzania
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Rabarbar Porzeczka Herbata Brązowy cukier
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista Instytut Kawy Kostaryka Tarrazu 1kg
Średnio palona kostarykańska arabika Single Origin przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Kostryka Tarrazu ma bogaty i harmonijny smak z wyczuwalną nutą wiśni, karmelu i czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kostaryka
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Wiśnia Karmel Czekolada
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Kostaryka Tarrazu 250g
Średnio palona kostarykańska arabika Single Origin przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Kostryka Tarrazu ma bogaty i harmonijny smak z wyczuwalną nutą wiśni, karmelu i czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kostaryka
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Wiśnia Karmel Czekolada
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Nikaragua Olomega SHG 1kg
Średnio palona arabika Single Origin z Nikaragui przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Nikaragua Olomega to kawa ze średnią kwasowością i wyczuwalnymi nutami czekolady deserowej, orzechów i moreli.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Nikaragua
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czekolada deserowa Orzechy Morela
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Nikaragua Olomega SHG 250g
Średnio palona arabika Single Origin z Nikaragui przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Nikaragua Olomega to kawa ze średnią kwasowością i wyczuwalnymi nutami czekolady deserowej, orzechów i moreli.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Nikaragua
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czekolada deserowa Orzechy Morela
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Gwatemala Huehuetenango SHB EP 1kg
Średnio palona arabika Single Origin przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Gwatemala Huehuetenango ma słodki smak z wyczuwalną nutą pomarańczy, mlecznej czekolady i syropu klonowego.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Pomarańcze Mleczna czekolada Syrop klonowy
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Gwatemala Huehuetenango SHB EP 250g
Średnio palona arabika Single Origin przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Gwatemala Huehuetenango ma słodki smak z wyczuwalną nutą pomarańczy, mlecznej czekolady i syropu klonowego.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Pomarańcze Mleczna czekolada Syrop klonowy
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Kenia Baragwi Gachami 250g
Jasno palona kenijska arabika Single Origin przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Kenia Baragwi Gachami ma słodki smak z wyczuwalną nutą czerwonej porzeczki, melona i zielonej herbaty.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kenia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czerwona porzeczka Melon Zielona herbata
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista Instytut Kawy Rwanda Cafe des Mamas 250g
Jasno palona arabika Single Origin z Rwandy przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Rwanda Cafe des Mamas ma kwaskowy smak z wyczuwalną nutą owoców leśnych, kwiatu pomarańczy i mlecznej czekolady.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Rwanda
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Owoce leśne Kwiat pomarańczy Mleczna czekolada
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista Instytut Kawy Etiopia Shantawene - Bombe 250g
Jasno palona arabika Single Origin z Etiopii przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Etiopia Shantawene - Bombe ma słodki smak z wyczuwalną nutą truskawki, fiołka, mango i czarnej herbaty.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Truskawki Fiołek Mango Czarna herbata
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista Instytut Kawy Kolumbia La Ricaurte 250g
Jasno palona kolumbijska arabika Single Origin przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Kolumbia La Ricaurte ma słodki smak z wyczuwalną nutą truskawki, melona i gumy balonowej.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Truskawki Melon Guma balonowa
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Instytut Kawy — kawy Specialty do ekspresów i alternatywnych metod parzenia
Instytut Kawy to marka stworzona z myślą o miłośnikach wyjątkowej kawy. W tej palarni łączy się rzemieślnicza precyzja z dogłębną wiedzą o kawie, a każdy etap produkcji jest poddawany rygorystycznej kontroli jakości. Instytut Kawy selekcjonuje najwyższej jakości ziarna z najlepszych regionów upraw, współpracując wyłącznie ze sprawdzonymi, zrównoważonymi plantacjami.
Kawa ziarnista Instytut Kawy — najwyższa jakość i wyjątkowy smak
Kawa ziarnista Instytut Kawy to kategoria stworzona z myślą o tych, którzy poszukują kawy pełnej charakteru i głębi smaku. W ich ofercie znajdują się wyłącznie starannie wyselekcjonowane ziarna, wypalane zgodnie z najwyższymi standardami rzemieślniczymi, aby oddać bogactwo aromatu i unikalny profil smakowy każdej kawy. Idealna dla osób, które chcą odkryć różnorodność smaków, od delikatnych nut owocowych po intensywne, czekoladowe akcenty, kawa ziarnista Instytut Kawy to kwintesencja doskonałego smaku i świeżości w każdej filiżance.
Kawy ziarniste do ekspresów ciśnieniowych
W ofercie naszego sklepu znajdziecie kawy ziarniste Instytut Kawy, które zostały wypalone w średnim stopniu specjalnie do ciśnieniowych metod parzenia. Doskonale sprawdzą się do parzenia w ekspresie automatycznym, kolbowym lub w kawiarce. Znajdziemy wśród nich jednorodne arabiki z różnych rejonów świata np. z Nikaragui, Gwatemali czy Kostaryki oraz mieszanki arabiki z robustą, które wspaniale się sprawdzą kiedy potrzebujemy większej dawki kofeiny. Każda z nich ma unikalny profil smakowy, który oddaje charakter regionu, z którego pochodzi.
Kawy ziarniste do przelewowych metod parzenia
Instytut Kawy oferuje kawy ziarniste idealne do alternatywnych metod parzenia, takich jak drip, Chemex czy Aeropress. Są to kawy specialty, wypalone w jasnym profilu, pochodzą z renomowanych regionów świata, gwarantując najwyższą jakość. Każde ziarno jest starannie wyselekcjonowane i wypalone, aby wydobyć jego pełne bogactwo smaków i aromatów, od delikatnych owocowych nut po subtelne kwiatowe akcenty. To propozycja dla prawdziwych kawoszy, którzy cenią finezję i różnorodność smakową w każdej filiżance. Bogatą ofertę kaw do przelewowych metod parzenia znajdziecie w naszym sklepie.
Odkryj kawy ziarniste Instytut Kawy, które przeniosą Cię w świat doskonałego smaku i aromatu. Każda filiżanka to podróż przez starannie wyselekcjonowane ziarna, wypalone z myślą o prawdziwych koneserach.