Kawa ziarnista Cellini

ilość znalezionych towarów: 7

Cellini to włoska palarnia kawy z wieloletnimi tradycjami, która swoimi mieszankami zachwyca koneserów z całego świata. Firma swoją działalność rozpoczęła w 1946 roku, gdy rodzina Pieri założyła palarnię Torrefazione Columbia. Już po kilku latach działania, firma stała się bezapelacyjnym liderem rynku kawowego w całej Toskanii, jednak lata świetności miały dopiero nadejść.

Formalnie palarnia kawy Cellini powstała dopiero w 1985 roku dzięki fuzji z legendarnymi firmami Filicori oraz Eureca. Obecnie firma jest zarządzana przez Giovanniego Pieri, który wprowadził produkty Cellini na jeszcze wyższy poziom i zdobył rynki zagraniczne. Palarnia Cellini nieustannie się rozwija, korzystając z najnowocześniejszych technologii, ale w dalszym ciągu stawiając na najwyższą jakość i nie zapominając o długiej tradycji. Tak ogromny sukces marki nie byłby możliwy bez ogromnej wiedzy i doświadczenia rodziny Pieri, która od lat szerzy kulturę włoskiego espresso.

Kawa ziarnista Cellini

Palarnia Cellini oferuje nam wysokiej jakości kawy ziarniste, które składają się z ziaren pochodzących z Ameryki Południowej oraz Środkowej. Doskonałe stuprocentowe arabiki zachwycą każdego konesera włoskiego espresso, a mieszanki z dodatkiem wysokogatunkowej robusty sprawdzą się jako kawy mleczne. Kawę ziarnistą Cellini możemy przygotować w ekspresie automatycznym lub kolbowym, jednak użytkownicy zaparzaczy French Press czy kawiarek będą również usatysfakcjonowani kawą Cellini. 

Kawy ziarniste z włoskiej palarni Cellini są pakowane po 1 kg. Takie rozwiązanie jest doskonałe dla biur oraz lokali gastronomicznych, gdzie każdego dnia przygotowuje się ogromną ilość kawy, jednocześnie stawiając na jej wysoką jakość. Chcąc zachwycić swoją rodzinę oraz gości polecamy skorzystać z kawy ziarnistej Cellini również w swoim domu.

Kawa bez ochratoksyny

Kawy ziarniste Cellini to jedyne dostępne na polskim rynku kawy, które nie zawierają szkodliwej ochratoksyny, czyli substancji, która może być rakotwórcza i powszechnie możemy ją znaleźć w produktach roślinnych - kakao, zbożach, fasoli, orzechach, kawie. Plantacje, z których pochodzą ziarna kawy Cellini, przechodzą staranną selekcję tak, aby wykluczyć możliwość występowania w nich mikrotoksyny, ale otrzymane ziarna również są poddawane dokładnym badaniom, co ostatecznie gwarantuje wyjątkowo czystą kawę.

  

    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    Zamknij
    pixel