Kawa ziarnista Harvest
Kawa ziarnista Harvest Espresso Blend 1kg
Harvest Espresso Blend to 1 kg mieszanki Arabiki (80%) i Robusty (20%) przeznaczonej do ekspresów ciśnieniowych. Kawa sprawdzi się wspaniale na poranne pobudzenie. Ma czekoladowo — orzechowy posmak, przełamany nutami pomarańczy i migdałów.
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Pomarańcze Migdały Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Harvest Rwanda Gicumbi - Speciality Espresso 500g
Średnio palona arabika specialty z Rwandy przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Harvest Rwanda Gicumbu - Speciality Espresso ma wyższą kwasowość z nutami bergamotki, jagód oraz trzciny cukrowej.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 500g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Rwanda
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Bergamotka Jagody Trzcina cukrowa
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny Aeropress
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Harvest Rwanda Gicumbi 250g
Kawa specialty Rwnady wypalona do alternatywnych metod parzenia. W kawie Harvest Rwanda Gicumbi znajdziemy nuty czerwonej porzeczki, czarnej herbaty oraz skórki chleba.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Rwanda
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czarna herbata Czerwona porzeczka Skórka pieczonego chleba
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista Harvest Automat Blend 1kg
Harvest Automat Blend to blend brazylijskiej arabiki (60%) i robusty (40%) przeznaczony do ekspresów automatycznych. W smaku jest intensywna o czekoladowo-orzechowym posmaku. Idealna propozycja do kaw mlecznych.
Przeczytaj dalej- Skład: 60% Arabika, 40% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
- Opakowanie: 1000g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Harvest Etiopia Sidamo 250g
Jasno palona arabika jakości specialty z Etiopii przeznaczona do metod przelewowych. Etiopia Sidamo ma słodki smak z wyczuwalną nutą kwiatów, mango lassi, czarnej herbaty i moreli.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Kwiaty Mango Lassi Czarna herbata Morela
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista Harvest Tanzania Sambwe 250g
Jasno palona arabika jakości specialty przeznaczona do metod przelewowych. Tanzania Sambwe ma słodki smak z wyczuwalną nutą mango, ananasa i cukru muscovado.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Tanzania
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Herbata Earl Grey Mango Ananas Cukier muscovado
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista Harvest Honduras Santa Barbara Geisha 250g
Znajdziesz tutaj ziarna Geishy z Hondurasu, które zostały poddane obróbce natural anaerobic. Harvest Honduras Santa Barbara Geisha to jasno palona kawa specialty do alternatyw o winnym posmaku z nutami ananasa, jagód oraz tamaryndowca.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Tamaryndowiec Jagody Czerwone wino Ananas
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista Harvest Honduras Santa Barbara GEISHA Omniroast - Speciality Espresso 500g
Wypalona w stopniu Omniroast arabika specialty z Hondurasu, która doskonale sprawdzi się zarówno w ekspresie ciśnieniowym jak i przelewowym. Harvest Honduras Santa Barbara GEISHA Speciality Espresso ma nuty owoców tropikalnych i cytrusów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 500g
- Stopień palenia: Omniroast
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Owoce tropikalne Owoce cytrusowe
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista HARVEST HOME BARISTA – ARABIKA 100% 500g
Średnio palona brazylijska arabika stworzona do ekspresów ciśnieniowych. Harvest Home Barista - Arabika 100% posiada urzekający smak z nutami czekolady, migdałów, amaretto i karmelu.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 500g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Migdały Amaretto Karmel Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista HARVEST HOME BARISTA 70/30 500g
Średnio palona mieszanka arabiki Brazylii oraz robusty z Ugandy przeznaczona do ekspresów. Harvest Home Barista - 70/30 posiada intensywny smak z nutami karmelu, migdałów i prażonych migdałów.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Opakowanie: 500g
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Karmel Migdały Prażone orzechy
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Harvest Brazylia Cerrado 250g
Wysokiej jakości arabika z regionu Cerrado w Brazylii przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Kawa Harvest Brazylia Cerrado. Charakteryzuje się posmakiem czekolady i orzechów, przełamanej cytrusowym orzeźwieniem.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Mleczna czekolada Cytryna Pomarańcze
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista Harvest Kolumbia San Javier 250g
Jasno palona arabika specialty przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Harvest Kolumbia San Javier ma przyjemne nuty herbaty, czekolady, czerwonych owoców i marcepanu.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czarna herbata Czekolada Czerwone owoce Marcepan
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista Harvest Kolumbia San Javier - Speciality Espresso 500g
Arabika specialty do ekspresów i kawiarek z Kolumbii. Harvest Kolumbia San Javier - Speciality Espresso ma zbalansowany smak z nutami czekolady, marcepanu i czerwonych owoców.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 500g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Mocna
- Gorycz: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Marcepan Czekolada Czerwone owoce
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Harvest to polska palarnia kawy z siedzibą w Gliwicach, która oprócz palenia doskonałej kawy zajmuje się szkoleniami baristów. Harvest Coffee School and Roasters przeprowadza zajęcia podstawowym i zaawansowanym z wszelkich kawowych tematów. Dzięki takim szkoleniom możemy poznać lub pogłębić swoją wiedzę na temat kawowego świata.
W ofercie palarni Harvest każdy znajdzie kawę dla siebie. Wysokiej jakości jednorodne arabiki przeznaczone do alternatywnych metod parzenia, autorskie mieszanki i kawy mielone przeznaczone do kawiarek.
Kawa ziarnista Harvest pod przelew
Kawy ziarniste Harvest do przelewowych metod parzenia, to najwyższej jakości jasno palone jednorodne arabiki. Takie kawy najlepiej sprawdzą się do przygotowania w ekspresach przelewowych i alternatywnymi metodami takimi, jak Chemex, drip czy Aeropress. Kawy Harvest pod filtr pozwalają nam poczuć charakterystyczne smaki dla regionu swojego pochodzenia. Wśród nich znajdziemy owocowe kawy z Etiopii lub Kenii, a także czekoladowo-słodkie kawy z Peru czy Hondurasu.
Kawa ziarnista Harvest do ekspresów
W swojej ofercie Harvest posiada także średnio palone kawy ziarniste, które najlepiej sprawdzą się do przygotowania w ekspresach kolbowych i automatycznych. Jest o autorska mieszanka brazylijskiej arabiki i ugandyjskiej robusty, a także stuprocentowa arabika z Brazylii. Odpowiedni stopień wypalenia ziaren powoduje, że przepuszczenie przez zmieloną kawę gorącej wody pod wysokim ciśnieniem wydobywa z niej najlepsze właściwości smaku i aromatu. Takie kawy świetnie zaprezentują się w postaci intensywnego espresso lub kaw mlecznych typu cappuccino.