Przepisy na kawę

Kategoria "Przepisy na kawę" jest przeznaczona dla osób, które kochają kawę pod każdą możliwą postacią i nie boją się otwierać na to, co nowe.
Jeśli kawa dla Ciebie to coś więcej niż poranny zastrzyk kofeiny i lubisz eksperymentować z jej smakiem, to znajdujesz się w odpowiednim miejscu.

Przedstawimy Ci wiele interesujących sposobów na zaparzenie kawy, które sprawią, że wywołasz fascynację wśród swoich znajomych.
Przepisy na kawę parzoną metodami alternatywnymi to obowiązkowa pozycja dla każdego, kto proces parzenia traktuje jako swoisty rytuał.
Dowiesz się jak idealnie zaparzyć kawę w chemeksie, dripie czy aeropressie, aby sprawiało Ci to radość i przede wszystkim smakowało.

Poznasz niezwykłe, ale proste przepisy, dzięki którym kawa w Twojej filiżance osiągnie nowy, wyższy poziom smaku.
W ciekawy sposób przekażemy Ci wiedzę jak w domu przygotować kawę z przyprawami oraz z dodatkiem sosów i syropów Monin.
Po przeczytaniu naszych przepisów na kawę nauczysz się jak przygotować niezwykłą kawę, która swoim smakiem, aromatem oraz formą zrobi furorę podczas rodzinnych spotkań.

Wykorzystaj przepisy na kawę od Konesso.pl

W opakowaniu dostajemy jasno palone ziarna z Hondurasu obróbki honey, a profil sensoryczny na etykiecie mówi, że w jej smaku będzie sporo owoców i tak też rzeczywiście było. Kawę Story Hakuna Matata przygotowałem w dripie Kalita Wave 185.

Przeczytaj więcej

Afrykańskie kawy zdecydowanie należą do moich ulubionych z uwagi na swoją rześkość i owocowy posmak, dlatego postanowiłem przetestować nową Etiopię z palarni LaCava, która kusi już samym opakowaniem pełnym cytrynek. Zobacz, jak zaparzyć kawę LaCava Etiopia Chelseba, żeby otrzymać cytrynowy skarb.

Przeczytaj więcej

Peru La Union to jasno palona kawa pod alternatywne metody parzenia, od palarni Coffeelab. Ziarna z tej palarni zawsze mnie przyjemnie zaskakiwały, więc kiedy niebieski kotek pojawił się na horyzoncie, od razu przykuł moją uwagę. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak smakuje Peru La Union w aeropressie, według mojego przepisu, zapraszam do lektury.

Przeczytaj więcej

Tym razem pod lupę, a w zasadzie do młynka na testy wziąłem kawę z polskiej palarni Wysocki. 100% arabika wypalona średnio z przeznaczeniem do kawiarek oraz ekspresów ciśnieniowych. Kawa w bardzo przystępnej jak na 100% arabikę cenie więc trzeba wypróbować i dać znać czy warto. Dowiedz się, jak zaparzyć kawę Wysocki Coffee 100% Arabica.

Przeczytaj więcej

Love Shot to blend Brazylii i Peru stworzony z prawdziwym uczuciem – miłością do kawy. Kawa tak bardzo posmakowała nam i klientom, że postanowiliśmy pozostawić ją w ofercie na dłużej. Masz ochotę spróbować słodkiego espresso?

Przeczytaj więcej

Mam ogromny sentyment do kaw z polskiej palarni HAYB, bo to z nimi zaczęłam swoją przygodę, jeśli chodzi o przelewowe metody parzenia. Była to miłość od pierwszego wejrzenia, a teraz nie wyobrażam sobie dnia bez kawy z przelewu. Do testów wybrałam kawę HAYB Etiopia Diktu - poznaj mój przepis i napijmy się jej wspólnie.

Przeczytaj więcej

Kawy Coffeelab to gwarancja jakości, bogatego smaku i wyrazistego aromatu, a Jedną z takich kaw jest Coffeelab Rwanda Cafe de Mamas, czyli jasno palona arabika przeznaczona do przelewowych metod parzenia kawy, na którą polowałem już od dłuższego czasu. Jeżeli chcesz dowiedzieć się, jak zaparzyć kawę Coffeelab Rwanda Cafe de Mamas, to przedstawiam swój przepis i uzyskany efekt.

Przeczytaj więcej

Dalgona Coffee to popularna kawa z Tik Toka, która jest pysznym połączeniem kawowej pianki i zimnego lub gorącego mleka. Przedstawiamy Wam przepis na Dalgona Coffee z syropem pistacjowym Monin w wersji na zimno.

Przeczytaj więcej
pixel