Kawowa podróż z Trip Coffee to cykl wpisów na bazie wiedzy, w których zwiedzamy świat, poznając różne ciekawe przepisy na kawę. Tym razem przeniesiemy się do Wietnamu, aby przygotować Cà phê trứng, czyli słodką kawę z jajkiem.
Przepisy na kawę
Kategoria "Przepisy na kawę" jest przeznaczona dla osób, które kochają kawę pod każdą możliwą postacią i nie boją się otwierać na to, co nowe.
Jeśli kawa dla Ciebie to coś więcej niż poranny zastrzyk kofeiny i lubisz eksperymentować z jej smakiem, to znajdujesz się w odpowiednim miejscu.
Przedstawimy Ci wiele interesujących sposobów na zaparzenie kawy, które sprawią, że wywołasz fascynację wśród swoich znajomych.
Przepisy na kawę parzoną metodami alternatywnymi to obowiązkowa pozycja dla każdego, kto proces parzenia traktuje jako swoisty rytuał.
Dowiesz się jak idealnie zaparzyć kawę w chemeksie, dripie czy aeropressie, aby sprawiało Ci to radość i przede wszystkim smakowało.
Poznasz niezwykłe, ale proste przepisy, dzięki którym kawa w Twojej filiżance osiągnie nowy, wyższy poziom smaku.
W ciekawy sposób przekażemy Ci wiedzę jak w domu przygotować kawę z przyprawami oraz z dodatkiem sosów i syropów Monin.
Po przeczytaniu naszych przepisów na kawę nauczysz się jak przygotować niezwykłą kawę, która swoim smakiem, aromatem oraz formą zrobi furorę podczas rodzinnych spotkań.
Wykorzystaj przepisy na kawę od Konesso.pl
Kenia Ndaroini AA TOP to kawa o wysokiej słodyczy i równie intensywnej kwasowości. Owocowe nuty porzeczek i rabarbaru cudownie przeplatają się ze słodyczą karmelu, tworząc niezwykle soczystą kompozycję. To niesamowicie ciekawa propozycja dla miłośników alternatywnych metod parzenia.
Przedstawiamy nasz przepis i podpowiedzi, jak wydobyć soczysty smak kawy z Kenii z ekspresu Nivona 797. Dowiedz się, jak zaparzyć kawę TRIP Coffee Kenia w ekspresie automatycznym.
Są takie kawy, które już po otwarciu paczki wiemy, że będzie dobrze. COFFEE PLANT Chill Espresso Blend to mieszanka arabiki specialty z Brazylii i Etiopii przeznaczona do ekspresów. To nasz Wybór Konesso - zdecydowanie warto doświadczyć tego smaku i aromatu. Łapcie nasz przepis!
Mexico Finca Don Rafa – kawa, która oczaruje Cię już od pierwszego łyku! Dzięki zastosowaniu odmiany Geisha, wyróżnia się tle innych swoją wyjątkową jakością i aromatem. Dowiedz się, jak zaparzyć kawę Noble Coffee Mexico Finca Don Rafa.
Poznaj Nepal Himalaya od Bazzary - luksusową kawę z linii Rarity, którą zaparzyliśmy w ekspresie kolbowym Loewe aura.pure. Zobacz nasz przepis, wrażenia z degustacji i przekonaj się, dlaczego warto spróbować tej unikalnej kawy specialty.
Momento Coffee Roastery Dreamer to kawa speciality z Peru to świetny wybór dla miłośników metod ciśnieniowych, którzy cenią sobie zbalansowany smak, przyjemną słodycz i subtelną owocową kwasowość. Zobacz, jak przygotować ją w ekspresie.
W artykule znajdziesz przepis, wrażenia z parzenia oraz wskazówki, jak wydobyć pełen potencjał owocowej kawy z wyraźną kwasowością MRC. Kenia z ekspresu Nivona 797. Dowiedz się, jak dopasować ustawienia ekspresu, aby uzyskać idealny smak kawy z Kenii.
Spróbuj nasz przepis na kawę Rwanda Kabyniro od COFFEE PLANT. Jest to wyjątkowa arabika specialty z Rwandy o owocowym aromacie, cukierkowej słodyczy, posmaku ananasa i poziomki. Idealna do parzenia metodami alternatywnymi.
Poznaj przepis na kawę LaCava Super Tuscan - wyjątkową mieszankę o intensywnym smaku i doskonałej harmonii. Dowiedz się, jak przygotować perfekcyjną filiżankę tej kawy w domowym zaciszu w ekspresie Jura E8 (EC).