Przepisy na kawę

Kategoria "Przepisy na kawę" jest przeznaczona dla osób, które kochają kawę pod każdą możliwą postacią i nie boją się otwierać na to, co nowe.
Jeśli kawa dla Ciebie to coś więcej niż poranny zastrzyk kofeiny i lubisz eksperymentować z jej smakiem, to znajdujesz się w odpowiednim miejscu.

Przedstawimy Ci wiele interesujących sposobów na zaparzenie kawy, które sprawią, że wywołasz fascynację wśród swoich znajomych.
Przepisy na kawę parzoną metodami alternatywnymi to obowiązkowa pozycja dla każdego, kto proces parzenia traktuje jako swoisty rytuał.
Dowiesz się jak idealnie zaparzyć kawę w chemeksie, dripie czy aeropressie, aby sprawiało Ci to radość i przede wszystkim smakowało.

Poznasz niezwykłe, ale proste przepisy, dzięki którym kawa w Twojej filiżance osiągnie nowy, wyższy poziom smaku.
W ciekawy sposób przekażemy Ci wiedzę jak w domu przygotować kawę z przyprawami oraz z dodatkiem sosów i syropów Monin.
Po przeczytaniu naszych przepisów na kawę nauczysz się jak przygotować niezwykłą kawę, która swoim smakiem, aromatem oraz formą zrobi furorę podczas rodzinnych spotkań.

Wykorzystaj przepisy na kawę od Konesso.pl

Kiedy 3 lata temu zaczęłam pracować w kawiarni, po raz pierwszy spotkałam się z kawą palarni Bazzara. Od tamtego momentu towarzyszy mi i umila kawowe przerwy. Mam kilka ulubionych rodzajów kaw wypalanych we włoskim Trieście, wśród nich znajduje się Bazzara Aromamore, z której przygotowałam przepis.

Przeczytaj więcej

Włoska kawa z palarni z Bazzara wyróżnia się wyjątkowym smakiem i aromatem. Rzemieślnicza jakość i różnorodność mieszanek sprawia, że chce się do niej wracać i wracać. Bazzara Piacerepuro smakuje jak „czysta przyjemność”, a delektowanie się nią rzeczywiście takie jest!

Przeczytaj więcej

Palarnię BAZZARA znam nie od dziś i lubię z nią eksperymentować, jednak dziś chciałabym podzielić się z Wami odczuciami klasycznego naparu, jakim jest espresso. Kawę Bazzara Nicaragua Matagalpa przygotowałam w ekspresie JURA E8 (EB), który najczęściej użytkuję.

Przeczytaj więcej

Kawa z miodem to doskonała alternatywa dla osób, które lubią słodkie napoje, ale chcą unikać sztucznych słodzików i cukru. Jeśli szukasz czegoś nowego, wyjątkowego i smacznego, koniecznie spróbuj kawy z miodem. Nie tylko wybornie smakuje, ale także wpłynie korzystnie na Twoje zdrowie i samopoczucie.

Przeczytaj więcej

Nie wyobrażam sobie, by w Niedzielę Wielkanocną na moim stole zabrakło mazurka do kawy. Dlatego dzielę się z wami swoim przepisem na takie ciasto, ale z dodatkiem espresso. Poznaj mój przepis na mazurek kawowy.

Przeczytaj więcej
pixel