Przepisy na kawę

Baza wiedzy Konesso.pl

Kategoria "Przepisy na kawę" jest przeznaczona dla osób, które kochają kawę pod każdą możliwą postacią i nie boją się otwierać na to, co nowe.
Jeśli kawa dla Ciebie to coś więcej niż poranny zastrzyk kofeiny i lubisz eksperymentować z jej smakiem, to znajdujesz się w odpowiednim miejscu.

Przedstawimy Ci wiele interesujących sposobów na zaparzenie kawy, które sprawią, że wywołasz fascynację wśród swoich znajomych.
Przepisy na kawę parzoną metodami alternatywnymi to obowiązkowa pozycja dla każdego, kto proces parzenia traktuje jako swoisty rytuał.
Dowiesz się jak idealnie zaparzyć kawę w chemeksie, dripie czy aeropressie, aby sprawiało Ci to radość i przede wszystkim smakowało.

Poznasz niezwykłe, ale proste przepisy, dzięki którym kawa w Twojej filiżance osiągnie nowy, wyższy poziom smaku.
W ciekawy sposób przekażemy Ci wiedzę jak w domu przygotować kawę z przyprawami oraz z dodatkiem sosów i syropów Monin.
Po przeczytaniu naszej bazy wiedzy nauczysz się jak przygotować niezwykłą kawę, która swoim smakiem, aromatem oraz formą zrobi furorę podczas rodzinnych spotkań.

Przepis na kawę - Black Forest MochaPrzepis na kawę - Black Forest Mocha
Black Forest Mocha to fantastyczna propozycja na słodki kawowy specjał. Jej kompozycja sprawia, że idealnie sprawdzi się w mroźne zimowe dni. Black Forest Mocha z pewnością zachwyci każdego miłośnika słodkości i aromatycznej kawy. Przedstawiamy Wam bardzo prosty przepis na kawę z dodatkiem produktów Monin.
Przeczytaj więcej
Przepis na kawę - Orange Tiramisu LattePrzepis na kawę - Orange Tiramisu Latte
Jeśli przygnębiają Cię mroźne i ponure zimowe dni, to koniecznie przygotuj wspaniałą kawę z dodatkiem syropów Monin. Przepisy na kawę od Konesso sprawią, że z łatwością zachwycisz swoich znajomych oraz rodzinę. Konesso przedstawia przepis na kawę Orange Tiramisu Latte.
Przeczytaj więcej
The Gabi Master A - koreańskie cudoThe Gabi Master A - koreańskie cudo
Najnowszy zaparzacz The Gabi Master A bardzo szybko znalazł uznanie miłośników alternatywnych metod parzenia kawy. Czym jest to innowacyjne koreańskie urządzenie i na jakiej zasadzie przygotowuje kawę? Konesso przedstawia instrukcję obsługi i recenzje najnowszego krzyku mody.
Przeczytaj więcej
Przepis na mleczną kawę z cynamonemPrzepis na mleczną kawę z cynamonem
Mleczna kawa z dodatkiem sosu milk chocolate oraz cynamonu jest doskonałą propozycją dla każdego smakosza kawy. Bardzo prosty i szybki sposób na wyśmienitą kawę. Do przygotowania tej kawy wystarczy porcja espresso, spienione mleko, cynamon, sos Monin oraz odrobina wolnego czasu.
Przeczytaj więcej
Jak urozmaicić smak kawy - syropy sosy dodatkiJak urozmaicić smak kawy - syropy sosy dodatki
Kawa posiada niepowtarzalny smak, który jednak wiele osób stara się urozmaicać na różne sposoby. Jednym z prostszych jest stosowanie dobrze nam znanych przypraw. Jeśli chcemy kawie nadać smak naszych ulubionych owoców lub słodkich deserów, to w tym celu możemy użyć sosów i syropów do kawy. Jest to ciekawa metoda i jednocześnie alternatywa dla dobrze nam znanego mleka i cukru.
Przeczytaj więcej
Jak zaparzyć kawę w chemeksie?Jak zaparzyć kawę w chemeksie?

Kawa zaparzona w chemexie posiada niepowtarzalny smak i intensywny aromat. Chemex należy do najpopularniejszych, alternatywnych metod parzenia kawy. Odpowiednio przygotowany napar pozwala na uwolnienie z ziaren kawy to co najlepsze. Pamiętać musimy jednak o wielu szczegółach, takich jak dobranie odpowiednich proporcji, właściwa temperatura wody czy czas parzenia.

Jeśli zastanawiałeś się w jaki sposób przyrządzić kawę doskonałą, chemex jest świetną opcją. Dzięki naszej pomocy uda Ci się przyrządzić niesamowity napar, którym zaimponujesz swoim znajomym i rodzinie.


Przeczytaj więcej
Doppio, czyli podwójna porcja espressoDoppio, czyli podwójna porcja espresso
Doppio to rodzaj kawy powstający na bazie espresso. Kawa doppio to nic innego jak po prostu podwójne espresso, czyli dwie porcje kawy espresso podane w jednej nieco większej filiżance. Doppio to kawa idealna na intensywne rozpoczęcie dnia. 
Przeczytaj więcej
Kawa po wiedeńskuKawa po wiedeńsku
Kawa po wiedeńsku to przysmak wielu milionów ludzi na całym świecie. Kawa po wiedeńsku jest połączeniem mocnego ekstraktu kawowego z czekoladą oraz dodatkiem bitej śmietany. Przygotowanie kawy po wiedeńsku jest banalnie proste, a jej niesamowite walory smakowe i wspaniały wygląd z pewnością oczarują Twoje zmysły. Do przygotowania kawy po wiedeńsku potrzebujesz porcji kawy, mleka, czekolady oraz bitej śmietany, a dodatkowo możesz wykorzystać posytpkę w postaci kakao, cynamonu lub startej czekolady.  

Przeczytaj więcej
Kawa affogato, czyli kawa z lodamiKawa affogato, czyli kawa z lodami
Kawa affogato to połączenie kawy espresso z gałką lodów. W klasycznym przepisie na kawę affogato znajdziemy infomrację o lodach waniliowych, jednak z pełnym powodzeniem możemy do przygotowania tego specjału kawowego wykorzystać lody czekoladowe czy orzechowe. Cafe affogato to orzeźwiające, intensywne połączenie zimnych lodów i gorącej, aromatycznej kawy - idealne na upalne dni. 
Przeczytaj więcej
Jak zaparzyć kawę w dripperze?Jak zaparzyć kawę w dripperze?
Drip to urządzenie dzięki któremu będziesz w stanie przygotować smaczną kawę bez ekspresu do kawy. W naszym sklepie oprócz tradycyjnych urządzeń do parzenia kawy znajdują się również przyrządy do tzw. alternatywnego parzenia kawy. Jedną z takich metod jest dripper. Klasyczna, przelewowa metoda parzenia kawy, któa pozwala przygotować kawę o naprawdę bardzo ciekawym smaku. Do przygotowania kawy w dripperze potrzebne są chęci, trochę wiedzy i kilka koniecznych elementów: świeżo mielona kawa, dripper, gorąca woda oraz papierowe filtry. 
Przeczytaj więcej

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel