Kawy o gęstej cremie

ilość znalezionych towarów: 205

Crema jest wierzchnią warstwą kawy espresso, która powstaje podczas procesu parzenia kawy w ekspresie ciśnieniowym. Wyglądem przypomina piankę i tak jest często nazywana. Crema chroni aromat znajdujący się w naparze, ale także odpowiada za intensywny smak. Pianka cremy może przybierać różne barwy. Od jasnobrązowej, przez cętkowaną aż po intensywnie ciemnobrązową. Nie każda kawa daje nam tę samą cremę, a wpływ ma na to wiele czynników.

Kawy, które zapewniają gęstą cremę to zazwyczaj ciemno palone ziarna arabiki lub mieszanki zawierające ziarna robusty. Są to głównie kawy przeznaczone do przygotowania espresso w ekspresie ciśnieniowym. Jeżeli jesteś miłośnikiem kremowej pianki, to koniecznie zwróć uwagę na kawę gatunku robusta, która zapewnia nam dużą, ciemną i gęstą piankę cremy. Poznaj kawy o gęstej cremie w sklepie Konesso.pl.

Wszelkie prawa zastrzeżone - © Konesso.pl
pixel