Kawy o delikatnej goryczy

ilość znalezionych towarów: 417

Kawa naturalnie posiada niezwykle bogaty smak. Wpływ na ostateczny smak kawy w naszej filiżance ma wiele czynników począwszy od klimatu panującego na danej plantacji, poprzez metodę obróbki ziaren, odcień wypalenia, kończąc na metodzie przygotowania. Niektóre odmiany kawy posiadają naturalnie wrodzone właściwości smakowe, które pozwalają nam z góry przewidzieć to, jak mogą smakować po zaparzeniu.

Kawa o delikatnej goryczy to idealna propozycja dla osób, które w kawie poszukują słodyczy lub kwasowości. Delikatną goryczą charakteryzują się głównie kawy produkowane z ziaren arabiki. Stuprocentowe arabiki zazwyczaj posiadają smak, w którym przeważa słodycz i kwasowość.

Szukając kawy o delikatnej goryczy musimy zwrócić uwagę również na stopień wypalenia ziaren. W tym wypadku najlepiej sprawdzi się kawa jasno lub średnio palona. Ciemny odcień wypalenia ziaren nadaje kawie delikatnego posmaku spalenizny, który wpływa na zwiększenie poczucia goryczy. W sklepie Konesso.pl znajdziesz szeroką ofertę kaw o delikatnej goryczy.

pixel