Kawy z wyczuwalnym smakiem cukru trzcinowego
Kawa ziarnista Java KOSTARYKA EL CEDRAL 250g
Java Kostaryka Finca Chispita to jasno palona stuprocentowa arabika, która jest przeznaczona do parzenia metodami alternatywnymi. Po zaparzeniu kawa zachwyci nas owocową słodyczą, w której wyczujemy mango, borówkę i czarną porzeczkę.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Syfon
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Limonka Czerwone winogrona Cukier trzcinowy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kostaryka
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Butterworth & Son Kenya Nyeri Peaberry 250g
Jasno palona kawa ziarnista jakości specialty, która doskonale posłuży nam do alternatywnych metod parzenia. Kenya Nyeri to stuprocentowa arabika, która została wypalona w brytyjskiej palarni kawy Butterwoth&Son.
Przeczytaj dalej- Pochodzenie ziaren: Kenia
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Syfon
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Cukier trzcinowy Kajmak Mango
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Palarnia: Anglia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Coffeelab Brazil Igarape Rainforest 1kg
Stuprocentowa brazylijska arabika jakości specialty, która jest przeznaczona do espresso. Coffeelab Brazil Igarape Rainforest zachwyca swoim przyjemnym słodkim smakiem oraz intensywnym aromatem.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Mleczna czekolada Orzechy Cukier trzcinowy
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Coffeelab Brazil Igarape Rainforest 250g
Stuprocentowa brazylijska arabika jakości specialty, która jest przeznaczona do espresso. Coffeelab Brazil Igarape Rainforest zachwyca swoim przyjemnym słodkim smakiem oraz intensywnym aromatem.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Brazylia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Mleczna czekolada Orzechy Cukier trzcinowy
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Bristot Arabica Gourmet 500g
Średnio palona stuprocentowa arabika, która jest polecana do przygotowania espresso z ekspresu ciśnieniowego. Bristot Arabica Gourmet posiada słodki smak z wyczuwalną nutą brązowego cukru, suszonych owoców i prażonych orzechów.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Prażone orzechy Cukier trzcinowy Suszone owoce
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Palarnia: Włochy
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Cukier trzcinowy wyczuwalny w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla cukru trzcinowego. Kawy z wyczuwalnym smakiem cukru trzcinowego możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.