Kawy o średniej goryczy

ilość znalezionych towarów: 152

Kawa naturalnie posiada niezwykle bogaty smak. Wpływ na ostateczny smak kawy w naszej filiżance ma wiele czynników począwszy od klimatu panującego na danej plantacji, poprzez metodę obróbki ziaren, odcień wypalenia, kończąc na metodzie przygotowania. Niektóre odmiany kawy posiadają naturalnie wrodzone właściwości smakowe, które pozwalają nam z góry przewidzieć to, jak mogą smakować po zaparzeniu.

Kawa o średniej goryczy to idealna propozycja dla osób, które w kawie poszukują równowagi. Średnią goryczą charakteryzują się kawy produkowane z ziaren arabiki i robusty. Ta druga odmiana posiada większą zawartość kofeiny, która naturalnie posiada charakterystyczny, gorzki smak. Już niewielka domieszka ziaren robusty zwiększa gorycz w całej mieszance.

Szukając kawy o średniej goryczy musimy zwrócić uwagę również na stopień wypalenia ziaren. W tym wypadku najlepiej sprawdzi się kawa średnio lub ciemno palona. Ciemny odcień wypalenia ziaren nadaje kawie delikatnego posmaku spalenizny, który wpływa na zwiększenie poczucia goryczy. W sklepie Konesso.pl znajdziesz szeroką ofertę kaw o średniej goryczy.

pixel