Kawy o mocnej kwasowości

ilość znalezionych towarów: 20

    Kawa naturalnie posiada niezwykle bogaty smak. Wpływ na ostateczny smak kawy w naszej filiżance ma wiele czynników począwszy od klimatu panującego na danej plantacji, poprzez metodę obróbki ziaren, odcień wypalenia, kończąc na metodzie przygotowania. Niektóre odmiany kawy posiadają naturalnie wrodzone właściwości smakowe, które pozwalają nam z góry przewidzieć to, jak mogą smakować po zaparzeniu.

    Kawa o mocnej kwasowości to idealna propozycja dla osób, które w kawie wyraźnych owocowych smaków. Mocną kwasowość otrzymamy w kawach pochodzących głównie z Afryki. Przeważnie są to kawy o naturalnym owocowym smaku z wyczuwalną nutą kwasowości.

    Szukając kawy o mocnej kwasowości musimy zwrócić uwagę również na stopień wypalenia ziaren. W tym wypadku najlepiej sprawdzi się kawa średnio lub jasno. Jaśniejszy odcień wypalenia ziaren powoduje, że kawa zachowuje swoje naturalne właściwości smakowe, bez poczucia nadmiernej goryczy. W sklepie Konesso.pl znajdziesz szeroką ofertę kaw o mocnej kwasowości.

    Wszelkie prawa zastrzeżone - © Konesso.pl
    pixel