Kawy o delikatnej cremie

ilość znalezionych towarów: 169

Crema jest wierzchnią warstwą kawy espresso, która powstaje podczas procesu parzenia kawy w ekspresie ciśnieniowym. Wyglądem przypomina piankę i tak jest często nazywana. Crema chroni aromat znajdujący się w naparze, ale także odpowiada za intensywny smak. Pianka cremy może przybierać różne barwy. Od jasnobrązowej, przez cętkowaną aż po intensywnie ciemnobrązową. Nie każda kawa daje nam tę samą cremę, a wpływ ma na to wiele czynników.

Kawy, które zapewniają delikatną cremę to zazwyczaj jasno palone, stuprocentowe arabiki. Są to przeważnie kawy przeznaczone do alternatywnych metod parzenia takich jak chemex, drip czy aeropress. Po zaparzeniu takiej kawy na powierzchni naparu unosi się delikatna pianka cremy, lub nie ma jej całkowicie. Poznaj kawy o delikatnej cremie w sklepie Konesso.pl.

pixel