Kawy z wyczuwalnym smakiem żurawiny
Kawa ziarnista Java002 100% arabika
Idealnie skomponowana mieszanka ziaren arabiki z Brazylii, Kostaryki, Gwatemali oraz Kolumbii. Kawa średnio palona przeznaczona głównie do espresso, w jej smaku można wyczuć nutę żurawiny i czerwonego grejpfruta.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Gwatemala Kostaryka Kolumbia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Żurawina Czerwony grejpfrut
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Java MEKSYK NAHUA PRZELEW 250g
Jasno palona stuprocentowa arabika jakości specialty, która jest przeznaczona do przelewowych metod parzenia kawy. Java Meksyk Nahua posiada delikatnie słodki smak z wyczuwalną nutą grejpfruta, czekolady deserowej i żurawiny.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Syfon
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czerwony grejpfrut Gorzka czekolada Żurawina
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Meksyk
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Żurawina wyczuwalna w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla żurawiny. Kawy z wyczuwalnym smakiem żurawiny możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.