Kawy z wyczuwalnym smakiem moreli
Kawa ziarnista Trismoka Caffe Kilimanjaro 450g
Kawa z włoskiej palarni Trismoka, której ziarna pochodzą z północno-wschodniej Tanzanii. Jest to stuprocentowa arabika, która sprawdzi się w postaci espresso lub dużej kawy czarnej. Trismoka Caffe Kilimanjaro polecana jest do ekspresów ciśnieniowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Tanzania
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Morela Śliwka
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Story Coffee Roasters Spring Coffee Ethiopia 250g
Średnio palona etiopska arabika jakości specialty, przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia. Story Spring Coffee Ethiopia posiada lekki, orzeźwiający smak, w którym wyczujemy nuty owoców.
Przeczytaj dalej- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Wyczuwalne smaki: Kwiaty Morela Czarna herbata Miód
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Story Coffee Roasters Spring Coffee Ethiopia 1kg
Średnio palona etiopska arabika jakości specialty, przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia. Story Spring Coffee Ethiopia posiada lekki, orzeźwiający smak, w którym wyczujemy nuty owoców.
Przeczytaj dalej- Opakowanie: 1000g
- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Wyczuwalne smaki: Kwiaty Morela Czarna herbata Miód
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Wysocki Coffee Etiopia Yirgacheffe Organic Hafursa 250g
Jasno palona arabika Single Origin z Etiopii, która jest przeznaczona do przelewowych metod parzenia kawy. Etiopia Yirgacheffe Organic Hafursa posiada delikatny smak, w którym dominuje słodycz.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czarna herbata Jaśmin Morela
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Coffee Plant Etiopia Uraga Carbonic 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona arabika jakości specialty z Etiopii, przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Coffee Plant Etiopia Uraga Carbonic posiada słodki smak z nutami pomarańczy, ciemnej czekolady, jagód i moreli.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Pomarańcze Ciemna czekolada Jagody Morela
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Dobra Honduras Miskito 250g
Arabika Single Origin z Hondurasu, która została wypalona pod espresso. Dobra Honduras Miskito posiada słodki smak z wyczuwalnymi nutami biszkopta, orzechów i moreli.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Ciasto biszkoptowe Orzechy Morela
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
Kawa ziarnita Dobra Etiopia Ajere 250g
Jasno palona arabika Single Origin z Etiopii przeznaczona do alternatywnych metod parzenia. Dobra Etiopia Ajere posiada owocowy smak z wyczuwalnymi nutami herbaty Darjeeling, moreli i różowego grejpfruta.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Różowy grejpfrut Czarna herbata Morela
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Java Spring Espresso 250g
Średnio palona etiopska arabika Single Origin przeznaczona do przygotowania espresso. Java Spring Espresso posiada słodki smak z nutami moreli, kafiru, marcepanu i jaśminu.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Kafir Morela Marcepan Jaśmin
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
Kawa ziarnista Qualia Etiopia Hargebona 250g
Jasno palona etiopska arabika jakości specialty przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Qualia Etiopia Hargebona posiada kwiatowy smak z nutami herbaty i moreli.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Kwiaty Morela Czarna herbata
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Coffeelab Kostaryka Finca Sebastian 250g
Jasno palona kostarykańska arabika jakości specialty przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Coffeelab Kostaryka Finca Sebastian posiada słodki smak z nutami dojrzałej pomarańczy, moreli i miodu gryczanego.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Pomarańcze Morela Miód
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kostaryka
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista KYOTO Rwanda Gihanga 250g
Jasno palona arabika jakości specialty z Rwandy przeznaczona do przelewowych metod parzenia. KYOTO Rwanda Gihanga charakteryzuje się przyjemnie słodkim smakiem z wyczuwalną nutą owoców i karmelu.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Banan Morela Jaśmin Miód Truskawki Daktyle Guawa Wanilia Karmel
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Rwanda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Paloma Kolumbia Golden Huila 250g
Średnio palona kolumbijska arabika przeznaczona do przygotowania espresso w ekspresach ciśnieniowych. Paloma Kolumbia Golden Huila posiada słodki smak z nutami owoców, czekolady, karmelu, rodzynek i moreli.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Żółte owoce Mleczna czekolada Karmel Rodzynki Morela
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
Kawa ziarnista Paloma Kolumbia Golden Huila 1kg
Średnio palona kolumbijska arabika przeznaczona do przygotowania espresso w ekspresach ciśnieniowych. Paloma Kolumbia Golden Huila posiada słodki smak z nutami owoców, czekolady, karmelu, rodzynek i moreli.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Żółte owoce Mleczna czekolada Karmel Rodzynki Morela
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
Kawa ziarnista Dobra Etiopia Sidamo Sagara 250g
Jasno palona etiopska arabika Single Origin przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Dobra Etiopia Sidamo Sagara posiada słodki smak z nutami moreli, pomelo i czarnej herbaty.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czarna herbata Morela Pomelo
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Dobra Rwanda Mugonero Washed 200g
Jasno palona arabika Single Origin z Rwandy przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Dobra Rwanda Mugonero Washed posiada słodki smak z nutami maliny, moreli i trawy cytrynowej.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Maliny Morela Trawa cytrynowa
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Rwanda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista LaCava Etiopia Chelseba 250g
Jasno palona etiopska arabika jakości specialty przeznaczona do alternatyw. LaCava Etiopia Chelseba posiada orzeźwiający, cytrusowy smak z nutą zielonej herbaty, moreli i cytryny.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Cytryna Zielona herbata Morela
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Etiopia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Morela wyczuwalna w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla moreli. Kawy z wyczuwalnym smakiem moreli możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.