Kawy z wyczuwalnym smakiem kiwi
Kawa ziarnista Java Fall ESPRESSO 250g
Średnio palona arabika jakości specialty, której ziarna pochodzą z plantacji Tanzanii. Java Fall Espresso jest polecana do przygotowywania espresso w ekspresie ciśnieniowym.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Gęsta
- Wyczuwalne smaki: Cukier trzcinowy Kiwi Żurawina
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Tanzania
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 250g
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Coffeelab Honduras El Tontolo Natural 250 - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona arabika jakości Speciality z Hondurasu, która jest przeznaczona do przelewowych metod parzenia. W jej smaku wyczujemy przyjemną słodycz z nutami suszonej figi, kiwi i miodu.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Figa Kiwi Miód
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Figa Coffee Indonezja Pegasing Avatara Natural 250g
Jasno palona indonezyjska arabika jakości Speciality przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Figa Indonezja Pegasing Avatara posiada przyjemny słodki smak z wyczuwalną nutą owoców i ciemnej czekolady.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Wiśnia Dżem Kiwi Ciemna czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Indonezja
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Autumn Coffee Roasters Kenia Kagumo Farmers 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona kenijska arabika jakości specialty przeznaczona do alternatyw. Autumn Kenia Kagumo Farmers posiada owocowy smak z nutami wiśni, kiwi i jogurtu z owoców leśnych.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Jogurt z owoców leśnych Wiśnia Kiwi
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kenia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Wroasters Kenia Kiambu 250g
Jasno palona kenijska arabika przeznaczona pod przelew. Wroasters Kenia Kiambu ma owocowy smak z wyczuwalną nutą grejpfruta, mandarynek, kiwi i miodu.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czerwony grejpfrut Mandarynka Kiwi Miód
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kenia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Kiwi wyczuwalne w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla kiwi. Kawy z wyczuwalnym smakiem kiwi możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.