Kawy z wyczuwalnym smakiem kiwi
Kawa ziarnista Java Fall ESPRESSO 250g
Średnio palona arabika jakości specialty, której ziarna pochodzą z plantacji Tanzanii. Java Fall Espresso jest polecana do przygotowywania espresso w ekspresie ciśnieniowym.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Gęsta
- Wyczuwalne smaki: Cukier trzcinowy Kiwi Żurawina
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Tanzania
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 250g
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Coffeelab Honduras El Tontolo Natural 250 - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona arabika jakości Speciality z Hondurasu, która jest przeznaczona do przelewowych metod parzenia. W jej smaku wyczujemy przyjemną słodycz z nutami suszonej figi, kiwi i miodu.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Figa Kiwi Miód
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Figa Coffee Indonezja Pegasing Avatara Natural 250g
Jasno palona indonezyjska arabika jakości Speciality przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Figa Indonezja Pegasing Avatara posiada przyjemny słodki smak z wyczuwalną nutą owoców i ciemnej czekolady.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Wiśnia Dżem Kiwi Ciemna czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Indonezja
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Autumn Coffee Roasters Kenia Kagumo Farmers 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona kenijska arabika jakości specialty przeznaczona do alternatyw. Autumn Kenia Kagumo Farmers posiada owocowy smak z nutami wiśni, kiwi i jogurtu z owoców leśnych.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Jogurt z owoców leśnych Wiśnia Kiwi
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kenia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Java Burundi Heza Filtr 250g - NIEDOSTĘPNY
Java Burundi Heza wypalona została w stopniu jasnym pod alternatywne metody parzenia takie jak drip, chemex, czy aeropress. Java Burundi Heza to arabika Single Origin typu Specialty o słodkim smaku i owocowym aromacie.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Kiwi Papaja Mleczna czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Burundi
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 250g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista ROST Rwanda Ngoma 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona arabika wysokiej jakości z Rwandy. Kawa ROST Rwanda Ngoma została podana obróbce naturalnej i przeznaczona jest do przelewowych metod parzenia. Charakteryzuje się aromatem kiwi, jaśminu i jogurtu truskawkowego.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Jogurt truskawkowy Kiwi Jaśmin
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Rwanda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista HAYB Kolumbia Elkin Gunzman Competiton Coffee FILTR 200g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona kolumbijska arabika Sinngle Origin przeznaczona pod przelew. HAYB5 Kolumbia Elkin Gunzman ma lekko kwaskowy smak z wyczuwalną nutą maliny, guawy, kiwi i czerwonego pet-nat.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Maliny Guawa Kiwi Czerwony pet-nat
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Opakowanie: 200g
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Figa Coffee Peru Andres Vasquez Burga FILTR 250g - NIEDOSTĘPNY
Kawa ziarnista Single Origin z Peru przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Figa Coffee Peru Andres Vasquez Burga przszła obróbkę mytą i w skali jakości SCA uzyskała 86,5 pkt.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Jagody Limonka Kiwi Gałka muszkatołowa
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Peru
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista COFFEE PLANT Rwanda Nyungwe 250g
Kawa specialty z Rwandy, która uzyskała 86,25 pkt w skali jakości. COFFEE PLANT Rwanda Nyungwe to jasno palona arabika, przeznaczona do przelewowych metod parzenia. W jej smaku można wyczuć czerwone owoce, kiwi i mleczną czekoladę.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Mleczna czekolada Kiwi Czerwone owoce
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Rwanda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
- Kawa Specialty: Tak
Kawa ziarnista YoCo Coffee Colombia Natural Caturron 250g
Wyjątkowo owocowa propozycja przeznaczona do przelewowych metod parzenia. YoCo Coffee Colombia Natural Caturron to kolumbijska arabika specialty, która została poddana obróbce naturalnej. W jej smaku odnajdziemy nuty kiwi, nektarynki, limonki, jabłka.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Limonka Kiwi Nektarynka Czerwone jabłko Czerwone wino
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Kiwi wyczuwalne w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla kiwi. Kawy z wyczuwalnym smakiem kiwi możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.