Kawy pochodzące z Ugandy
Kawa ziarnista Caffe Grano Uganda Mount Elgon 250g
Ugandyjska arabika omniroast przeznaczona do ciśnieniowych i przelewowych metod parzenia. Caffe Grano Uganda Mount Elgon posiada delikatnie słodki smak z nutami karmelu, cynamonu i czekolady.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Karmel Cynamon Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Uganda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Kafar Klasyczny Blend 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 70/30, która jest przeznaczona do przygotowania espresso. Kafar Klasyczny Blend posiada intensywny słodko-gorzki smak, w którym wyczujemy ciemną czekoladę, toffi i orzechy.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Ciemna czekolada Toffi Orzechy Gałka muszkatołowa
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Uganda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
Kawa ziarnista Johan & Nyström Espresso La Bomba 500g - NIEDOSTĘPNY
Kawa ziarnista Espresso La Bomba producenta Johan & Nyström to mieszanka 60% arabiki i 40% robusty. Kawa o średniej zawartości kofeiny charakteryzuje sie mocnym i wyrazistym smakiem z wyczuwalną delikatną nutą kwasowośći i kakao.
Przeczytaj dalej- Skład: 60% Arabika, 40% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Szwecja
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Nikaragua Salwador Uganda
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Wyczuwalne smaki: Kakao
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Johan & Nyström Espresso Isola 500g - NIEDOSTĘPNY
Średnio palona mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 85/15, która pochodzi ze szwedzkiej palarni Johan & Nystrom. Espresso Isola doskonale nadaje się do przygotowania włoskiego espresso i najlepiej smakuje bez dodatku mleka.
Przeczytaj dalej- Skład: 85% Arabika, 15% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Szwecja
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Etiopia Indie Uganda Nikaragua
- Gorycz: Średnia
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Wyczuwalne smaki: Migdały Karmelizowane owoce
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny Ekspres kolbowy
Kawa ziarnista Story Coffee Roasters Uganda 1kg - NIEDOSTĘPNY
Średnio palona stuprocentowa arabika jakości specialty, która jest polecana do przygotowania w ekspresach ciśnieniowych. Story Uganda posiada wyraźnie słodki smak z wyczuwalnymi nutami kakao, śliwki oraz truskawki.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy Kawiarka Tradycyjny French Press
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Kakao Śliwka Truskawki
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Uganda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Simon Levelt Espresso Dark Roast 500g
Ciemno palona mieszanka latynoamerykańskiej arabiki i ugandyjskiej robusty. Simon Levelt Espresso Dark Roast to intensywna w smaku kawa przeznaczona do przygotowania espresso z ekspresu ciśnieniowego.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Gęsta
- Wyczuwalne smaki: Czekolada
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Ciemny
- Skład: Arabika, Robusta
Kawa ziarnista Simon Levelt Espresso Extra Dark Roast 500g
Ciemno palone ziarna arabiki z Ameryki Łacińskiej i robusty z Ugandy, które są przeznaczone do parzenia w ekspresach ciśnieniowych. Simon Levelt Espresso Extra Dark Roast posiada intensywny smak z wyczuwalną nuta czekolady.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Gęsta
- Wyczuwalne smaki: Ciemna czekolada
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Ciemny
- Skład: Arabika, Robusta
Kawa ziarnista Simon Levelt Espresso Medium Roast 500g
Średnio palone ziarna latynoamerykańskiej arabiki oraz ugandyjskiej robusty, które są przeznaczone do przygotowania espresso. Simon Levelt Espresso Medium Roast posiada zrównoważony smak, w którym wyczujemy nuty orzechów i czekolady.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Orzechy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Średni
- Skład: Arabika, Robusta
Kawa ziarnista Simon Levelt Corazon 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki z Indonezji i Ameryki Łacińskiej z ugandyjską robustą. Simon Levelt Corazon to intensywna w smaku kawa, która jest przeznaczona do przygotowania espresso.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Ciemna czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Indonezja Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Średni
- Skład: Arabika, Robusta
Kawa ziarnista Simon Levelt Originale 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki z Ameryki Łacińskiej i robubsty z Ugandy. Simon Levelt Originale to intensywna w smaku kawa, która jest przeznaczona do przygotowania espresso.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Gorzka czekolada Orzechy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: Arabika, Robusta
Kawa ziarnista Quba Caffe BIO 80/20 250g
Jasno palona mieszanka ziaren arabiki i robusty, które pochodzą z Peru i Ugandy. Quba Caffe 80/20 posiada słodki smak i jest polecana do ciśnieniowych metod parzenia. Mieszanka posiada średnią zawartość kofeiny.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Wyczuwalne smaki: Owoce
- Crema: Trwała
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Peru Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Opakowanie: 250g
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
Kawa ziarnista Caffe Grano Świąteczny Przelew 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona arabika jakości Specialty z Ugandy w świątecznej odsłonie. Caffe Grano Świąteczny Przelew posiada słodki smak z wyczuwalną nutą cynamonu, karmelu i czekolady.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Karmel Cynamon Czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Uganda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Zestaw kaw ziarnistych Caffe Grano OMNIROAST III 4x250g
Zestaw 4 kaw ziarnistych jakości specialty, które sprawdzą się zarówno do ciśnieniowych jak i przelewowych metod parzenia.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy
- Pochodzenie ziaren: Peru Nikaragua Uganda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Bracia Ziółkowscy Espresso Fairtrade 250g
Ciemno palona mieszanka arabiki i robusty 70/30 przeznaczona do espresso. Bracia Ziółkowscy Włoskie Espresso posiada delikatnie gorzki smak z wyczuwalną nutą czekolady, orzechów, owoców tropikalnych i nugatu.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Ciemna czekolada Owoce tropikalne Orzechy Nugat
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Peru Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
Kawa ziarnista Bracia Ziółkowscy Espresso Fairtrade 1kg
Ciemno palona mieszanka arabiki i robusty 70/30 przeznaczona do espresso. Bracia Ziółkowscy Włoskie Espresso posiada delikatnie gorzki smak z wyczuwalną nutą czekolady, orzechów, owoców tropikalnych i nugatu.
Przeczytaj dalej- Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Ciemna czekolada Owoce tropikalne Orzechy Nugat
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Peru Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
Kawa ziarnista Kafar Robusta Uganda Kaweri Turaco 1kg
Średnio palona ugandyjska robusta przeznaczona do przygotowania espresso. Kafar Uganda Kaweri posiada intensywny smak z wyraźną nuta czekoladowo-orzechową.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Śliwka Cynamon Cedr Czekolada
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Uganda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
Kawa ziarnista Roastains Robusta Uganda 250g
Średnio palona stuprocentowa ugandyjska robusta przeznaczona do ciśnieniowych metod parzenia. Roastains Robusta Uganda posiada intensywny smak z nutą ciemnej czekolady, drzewa cedrowego i orzechów.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Ciemna czekolada Cedr
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Uganda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
Kawa ziarnista Java Uganda Kanyenze FILTR 250g - NIEDOSTĘPNY
Jasno palona arabika Single Origin z Ugandy przeznaczona do alternatyw. Java Uganda Kanyenze posiada słodki smak z wyczuwalną nutą pomarańczy, grejpfruta, limonki i cukru trzcinowego.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Pomarańcze Różowy grejpfrut Cukier trzcinowy Limonka
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Uganda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Java Uganda Kanyenze ESPRESSO 250g
Jasno palona arabika Single Origin z Ugandy przeznaczona do espresso. Java Uganda Kanyenze posiada słodki smak z wyczuwalną nutą pomarańczy, grejpfruta, limonki i cukru trzcinowego.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Pomarańcze Różowy grejpfrut Cukier trzcinowy Limonka
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Uganda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
Sklep internetowy Konesso.pl posiada szeroką ofertę kaw z Ugandy, które sprawdzą się w naszych domach, biurach i gastronomii. Kawy w naszej ofercie składają się w całości lub tylko w części z ziaren pochodzących z Ugandy. Dzięki temu oferta Konesso.pl jest dostosowana do szerokiego grona konsumentów.
Kawa z Ugandy z natury posiada przyjemny owocowy smak, w którym możemy wyczuć wyraźną kwasowość. Jasno palona kawa z Ugandy doskonale nadaje się do alternatywnych metod parzenia, ale w naszym sklepie znajdziesz również ciemno palone kawy z Ugandy do espresso. Kawa z Ugandy jest dostępna w formie mielonej oraz ziarnistej, w dużych, kilogramowych opakowaniach, lub mniejszych i wygodnych porcjach po 250g. Poznaj niezwykły smak kawy pochodzącej z Ugandy.