Kawy pochodzące z Ugandy
Kawa ziarnista Johan & Nyström Espresso La Bomba 500g - NIEDOSTĘPNY
Kawa ziarnista Espresso La Bomba producenta Johan & Nyström to mieszanka 60% arabiki i 40% robusty. Kawa o średniej zawartości kofeiny charakteryzuje sie mocnym i wyrazistym smakiem z wyczuwalną delikatną nutą kwasowośći i kakao.
Przeczytaj dalej- Skład: 60% Arabika, 40% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Szwecja
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Nikaragua Salwador Uganda
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Wyczuwalne smaki: Kakao
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Hard Beans Coffee Roasters Gorilla Blend 250g
Wysokiej jakości mieszanka dwóch arabik od polskiej palarni Hard Beans Coffee Roasters. W jej składzie znajduje się arabika pochodząca z Peru i Ugandy. Kawa najlepiej się sprawdzi w formie espresso.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Uganda Peru
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Suszona śliwka Karmel
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Hard Beans Gorilla Blend 1kg
Wysokiej jakości mieszanka dwóch arabik od polskiej palarni Hard Beans Coffee Roasters. W jej składzie znajduje się arabika z Peru i Ugandy. Kawa najlepiej się sprawdzi w formie espresso.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Uganda Peru
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Suszona śliwka Karmel
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Johan & Nyström Espresso Isola 500g - NIEDOSTĘPNY
Średnio palona mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 85/15, która pochodzi ze szwedzkiej palarni Johan & Nystrom. Espresso Isola doskonale nadaje się do przygotowania włoskiego espresso i najlepiej smakuje bez dodatku mleka.
Przeczytaj dalej- Skład: 85% Arabika, 15% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Szwecja
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Etiopia Indie Uganda Nikaragua
- Gorycz: Średnia
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Wyczuwalne smaki: Migdały Karmelizowane owoce
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny Ekspres kolbowy
Kawa ziarnista LaCava Uganda Ekimuli 250g
Jednorodna arabika jakości specialty przeznaczona do parzenia metodami przelewowymi. Lacava Iganda Ekimuli posiada słodki smak z wyczuwalnymi nutami wiśni, jagody, kompotu z malin i ciemnej czekolady.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Syfon
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Maliny Wiśnia Jagody Ciemna czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Uganda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Story Coffee Roasters Uganda 1kg
Średnio palona stuprocentowa arabika jakości specialty, która jest polecana do przygotowania w ekspresach ciśnieniowych. Story Uganda posiada wyraźnie słodki smak z wyczuwalnymi nutami kakao, śliwki oraz truskawki.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy Kawiarka Tradycyjny French Press
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Kakao Śliwka Truskawki
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Uganda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Simon Levelt Espresso Dark Roast 500g
Ciemno palona mieszanka latynoamerykańskiej arabiki i ugandyjskiej robusty. Simon Levelt Espresso Dark Roast to intensywna w smaku kawa przeznaczona do przygotowania espresso z ekspresu ciśnieniowego.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Gęsta
- Wyczuwalne smaki: Czekolada
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Ciemny
- Skład: Arabika, Robusta
Kawa ziarnista Simon Levelt Espresso Extra Dark Roast 500g
Ciemno palone ziarna arabiki z Ameryki Łacińskiej i robusty z Ugandy, które są przeznaczone do parzenia w ekspresach ciśnieniowych. Simon Levelt Espresso Extra Dark Roast posiada intensywny smak z wyczuwalną nuta czekolady.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Gęsta
- Wyczuwalne smaki: Ciemna czekolada
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Ciemny
- Skład: Arabika, Robusta
Kawa ziarnista Simon Levelt Espresso Medium Roast 500g
Średnio palone ziarna latynoamerykańskiej arabiki oraz ugandyjskiej robusty, które są przeznaczone do przygotowania espresso. Simon Levelt Espresso Medium Roast posiada zrównoważony smak, w którym wyczujemy nuty orzechów i czekolady.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Orzechy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Średni
- Skład: Arabika, Robusta
Kawa ziarnista Simon Levelt Corazon 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki z Indonezji i Ameryki Łacińskiej z ugandyjską robustą. Simon Levelt Corazon to intensywna w smaku kawa, która jest przeznaczona do przygotowania espresso.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Ciemna czekolada
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Indonezja Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Średni
- Skład: Arabika, Robusta
Kawa ziarnista Simon Levelt Originale 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki z Ameryki Łacińskiej i robubsty z Ugandy. Simon Levelt Originale to intensywna w smaku kawa, która jest przeznaczona do przygotowania espresso.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Gorzka czekolada Orzechy
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Palarnia: Holandia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: Arabika, Robusta
Kawa ziarnista Quba Caffe BIO 80/20 250g
Jasno palona mieszanka ziaren arabiki i robusty, które pochodzą z Peru i Ugandy. Quba Caffe 80/20 posiada słodki smak i jest polecana do ciśnieniowych metod parzenia. Mieszanka posiada średnią zawartość kofeiny.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Wyczuwalne smaki: Owoce
- Crema: Trwała
- Intensywność smaku: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Pochodzenie ziaren: Peru Uganda
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Opakowanie: 250g
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
Sklep internetowy Konesso.pl posiada szeroką ofertę kaw z Ugandy, które sprawdzą się w naszych domach, biurach i gastronomii. Kawy w naszej ofercie składają się w całości lub tylko w części z ziaren pochodzących z Ugandy. Dzięki temu oferta Konesso.pl jest dostosowana do szerokiego grona konsumentów.
Kawa z Ugandy z natury posiada przyjemny owocowy smak, w którym możemy wyczuć wyraźną kwasowość. Jasno palona kawa z Ugandy doskonale nadaje się do alternatywnych metod parzenia, ale w naszym sklepie znajdziesz również ciemno palone kawy z Ugandy do espresso. Kawa z Ugandy jest dostępna w formie mielonej oraz ziarnistej, w dużych, kilogramowych opakowaniach, lub mniejszych i wygodnych porcjach po 250g. Poznaj niezwykły smak kawy pochodzącej z Ugandy.