Kawy z wyczuwalnym smakiem suszonej śliwki
Kawa ziarnista Trismoka Caffe Nicaragua BIO 450g
Ziarna tej kawy pochodzą z ekologicznych upraw, które znajdują się w Nikaragui. Jest to średnio palona jednorodna arabika. Kawa Trismoka Nicaragua BIO najlepiej sprawdzi się w formie espresso, które posiada lekko kwaskowaty posmak.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Nikaragua
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Kakao Orzechy Suszona śliwka
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Hard Beans Coffee Roasters Gorilla Blend 250g
Wysokiej jakości mieszanka dwóch arabik od polskiej palarni Hard Beans Coffee Roasters. W jej składzie znajduje się arabika pochodząca z Peru i Ugandy. Kawa najlepiej się sprawdzi w formie espresso.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Uganda Peru
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Suszona śliwka Karmel
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Hard Beans Gorilla Blend 1kg
Wysokiej jakości mieszanka dwóch arabik od polskiej palarni Hard Beans Coffee Roasters. W jej składzie znajduje się arabika z Peru i Ugandy. Kawa najlepiej się sprawdzi w formie espresso.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Ciemny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Uganda Peru
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Orzechy Suszona śliwka Karmel
- Crema: Delikatna
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Etno Cafe Indonesia Mandheling 250g
Jednorodna arabika, której ziarna pochodzą z indonezyjskiej wyspy Sumatra. Etno Cafe Indonesia Mandheling posiada wyrazisty smak z wyczuwalną nutą przyjemnej kwasowości.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Miód Suszona śliwka
- Słodycz: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Mocna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Indonezja
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Coffeelab Honduras Marcala 1kg
Wysokiej jakości 100% arabika, której ziarna pochodzą z Hondurasu. Coffeelab Honduras Marcala jest przeznaczona do espresso i posiada przyjemny słodki smak z wyczuwalnymi nutami owoców i czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Suszona śliwka Syrop klonowy Mleczna czekolada
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Coffeelab Honduras Marcala 250g
Wysokiej jakości 100% arabika, której ziarna pochodzą z Hondurasu. Coffeelab Honduras Marcala jest przeznaczona do espresso i posiada przyjemny słodki smak z wyczuwalnymi nutami owoców i czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Suszona śliwka Syrop klonowy Mleczna czekolada
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Suszona śliwka wyczuwalna w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla suszonej śliwki. Kawy z wyczuwalnym smakiem suszonej śliwki możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.