Kawy z wyczuwalnym smakiem syropu klonowego
Kawa ziarnista Etno Cafe Guatemala Huehuetenango 250g
Jednorodna arabika, której ziarna pochodzą z Gwatemali. Etno Cafe Guatemala Huehuetenango jest kawą przeznaczoną do parzenia w ekspresach ciśnieniowych oraz przelewowych, a jej smak zachwyci nas owocowym charakterem.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Crema: Trwała
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Syrop klonowy Jabłko
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Gwatemala
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Średni
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Coffeelab Honduras Marcala 1kg
Wysokiej jakości 100% arabika, której ziarna pochodzą z Hondurasu. Coffeelab Honduras Marcala jest przeznaczona do espresso i posiada przyjemny słodki smak z wyczuwalnymi nutami owoców i czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Suszona śliwka Syrop klonowy Mleczna czekolada
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Coffeelab Honduras Marcala 250g
Wysokiej jakości 100% arabika, której ziarna pochodzą z Hondurasu. Coffeelab Honduras Marcala jest przeznaczona do espresso i posiada przyjemny słodki smak z wyczuwalnymi nutami owoców i czekolady.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Słodycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Suszona śliwka Syrop klonowy Mleczna czekolada
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Syrop klonowy wyczuwalny w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla syropu klonowego. Kawy z wyczuwalnym smakiem syropu klonowego możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.