Kawy z wyczuwalnym smakiem czereśni
Kawa ziarnista Mott Coffee Coto Brus Natural 250g
Średnio palona stuprocentowa kostarykańska arabika, która jest przeznaczona do parzenia w ekspresach ciśnieniowych. Mott Coffee Coto Brus Natural posiada przyjemny owocowy smak z wyczuwalną nutą czereśni.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Polska
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Kostaryka
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Wyczuwalne smaki: Słodkie owoce Czereśnie
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Java KOSTARYKA FINCA CHAYOTE 250g
Jasno palona kawa jakości speciality, której ziarna pochodzą z Kostaryki. Java Kostaryka Finca Chayote posiada przyjemny, słodki smak, w którym wyczujemy nuty czerwonej pomarańczy, orzechów włoskich i czereśni.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Syfon
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czerwona pomarańcza Orzechy Czereśnie
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kostaryka
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista LaCava Dolce Crema 1kg
90% tej mieszanki stanowią ziarna arabiki z Brazylii, Kolumbii i Hondurasu, a 10% to wysokiej jakości robusta. Dolce Crema sprawdzi się w każdej postaci, ale polecamy ją do przygotowania espresso, które posiada słodki owocowy smak.
Przeczytaj dalej- Skład: 90% Arabika, 10% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Palarnia: Polska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Kolumbia Honduras
- Gorycz: Delikatna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Mocna
- Intensywność smaku: Średnia
- Wyczuwalne smaki: Czereśnie Rum Krem z ciemnej czekolady
- Crema: Średnia
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Czereśnie wyczuwalne w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla czereśni. Kawy z wyczuwalnym smakiem czereśni możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.