Kawy z wyczuwalnym smakiem hibiskusa
Kawa ziarnista Trismoka Caffe Panama 450g
Średnio palone ziarna arabiki pochodzącej z zachodniej części Panamy, a wypalone przez włoską palarnię Trismoka. Kawa Panama najlepiej sprawdzi się w formie espresso lub dużej kawy czarnej. Kawa polecana do ekspresów ciśnieniowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Pochodzenie ziaren: Panama
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Owoce cytrusowe Hibiskus
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
Kawa ziarnista Roastains Rwanda Rocking Chair 250g
Jasno palona arabika jakości specialty z Rwandy, która jest polecana do alternatywnych metod parzenia. Roastains Rwanda Rocking Chair posiada orzeźwiający smak z nutami cytryny, hibiskusa i czarnej herbaty.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Hibiskus Cytryna Czarna herbata
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Rwanda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Kafar Kenia Wanjengi Muranga 250g
Jasno palona kenijska arabika jakości specialty przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Kafar Kenia Wanjengi Muranga posiada soczyście słodki smak z nutami porzeczki, maliny, ziół i hibiskusa.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czerwona porzeczka Maliny Zioła Hibiskus
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kenia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Kafar Honduras Los Primos 250g
Jasno palona arabika jakości specialty z Hondurasu przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Kafar Honduras Los Primos posiada delikatny, słodki smak z nutami hibiskusa, jagód i czerwonych owoców
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Hibiskus Jagody Czerwone owoce
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Kafar Nikaragua Nueva Segovia 200g
Jasno palona arabika Single Origin z Nikaragui przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Kafar Nikaragua Nueva Segovia posiada słodki smak, który przełamuje musująca kwasowość.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Wiśnia Rum Hibiskus Ciemna czekolada Przyprawa korzenna
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Nikaragua
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnistaa Momento Honduras Nº2 Finca Don Pancho 250g
Jasno palona arabika jakości specialty z Hondurasu przeznaczona do przelewowych metod parzenia. Momento Honduras Nº2 Finca Don Pancho posiada słodki smak przełamany delikatną kwasowością.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czarna porzeczka Owoce cytrusowe Hibiskus
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Średnia
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Czarna Fala Rwanda Rushashi Natural 250g
Jasno palona arabika Single Origin z Rwandy przeznaczona do alternatyw. Czarna Fala Rwanda Rushashi Natural posiada słodki smak z nutami truskawki, musu czekoladowego i hibiskusa.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Truskawki Mus czekoladowy Hibiskus
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Rwanda
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa ziarnista Coffeelab Kolumbia La Florida 250g
Jasno palona kolumbijska arabika Single Origin przeznaczona do alternatyw. Coffeelab Kolumbia La Florida posiada średnią kwasowość, a w jej smaku wyczujemy czerwone winogrona, hibiskus i jeżyny.
Przeczytaj dalej- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
- Crema: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czerwone winogrona Hibiskus Jeżyny
- Intensywność smaku: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Kwasowość: Delikatna
- Słodycz: Mocna
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Polecana do: Kawa czarna
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Zawartość kofeiny: Niska
- Stopień palenia: Jasny
- Skład: 100% Arabika
Kawa jest wyjątkowym produktem, który ma bardzo różnorodny i bogaty profil smakowy. Chociaż smak kawy głównie kojarzymy z goryczą, to przeważnie jest to zasługa ciemnego wypalenia ziaren. Podczas długiego procesu palenia ziarna nabierają posmaku spalenizny i tracą swoje naturalne właściwości smakowe. Zdecydowanie bogatszy smak mają kawy jasno lub średnio palone, a wyczuć możemy w nich najróżniejsze nuty.
Hibiskus wyczuwalny w smaku kawy
Na naturalny smak kawy wpływ ma między innymi klimat panujący w danym regionie, temperatura oraz pogoda panująca na plantacji, ale także żyzność gleby czy nawet sąsiedztwo innych roślin. Przede wszystkim w smaku kawy możemy dostrzec kwasowość, słodycz i gorycz, a zagłębiając się dokładniej wyczujemy nuty typowe dla innych produktów. Takimi nutami może być posmak charakterystyczny dla hibiskusa. Kawy z wyczuwalnym smakiem hibiskusa możesz znaleźć w sklepie Konesso.pl.