Opinie o Kawa ziarnista JAVA Kongo Umoja Wetu FILTR 250g

  • Jasno palone ziarna kongijskiej arabiki, które przeszły obróbkę na mokro. Java Kongo Umoja Wetu jest polecana do metod alternatywnych i posiada przyjemny słodki smak z wyczuwalnymi nutami dojrzałej wiśni.
Producent: JAVA COFFEE

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 32 Średnia ocena: 4.88
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Filip, Kraków
2022-08-29
Kawa jest genialna! Wszystkie aromaty zapowiadane w opisie jak najbardziej czuć w smaku. Kawa dotarła do mnie świeża i bardzo aromatyczna.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Niewodnica Kościelna
2022-08-05
Super jak zawsze, nie mam najmniejszych zastrzeżeń, szczerze polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Damian, Przemyśl
2022-07-14
Java daje dobre ziarno w przystępnej cenie. Warto dać szansę Kongo.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Emil, Jaktorów
2022-07-07
Nie kwaśna, słodka przypadła do gustu, sprawdziła się w przelewowej metodzie
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Szymon, Opole
2022-06-10
Bardzo dobra kawa, jedna z lepszych jakie ostatnimi czasu piłem. Najlepiej wychodzi mi z V60.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michał, Łódź
2022-05-14
Bardzo smaczna kawa (parzona w Hario V60). Wyczuwalne nuty zgodne z opisem. Ziarna duże, jasno palone, bardzo dobrej jakości. Przesyłka ze sklepu, szybka i dobrze zapakowana. Polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Koszalin
2022-04-26
Dobra kawa w przystępnej cenie. Przygotowywana jako kawa z dripa.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Kazimierz, Radom
2022-03-19
Bardzo przyjemne wisienki w czekoladzie. Kawa doskonała, ale ten obrazek na torebce to mógłby być bardziej zachęcający.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Warszawa
2022-03-08
Kawa o takim trochę innym smaku, mógłbym go określić jako bardziej "dla facetów". Czyli nie koniecznie słodko-migdałowo. Więcej aromatów mineralnych powoduje, ze pije się to wyjątkowo dobrze z aeropressu.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Joanna, Gdynia
2022-03-03
Dobra, łagodna.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Natalia, Kraków
2022-02-11
Bardzo dobra!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mariusz, Katowice
2022-02-10
Moje pierwsze ziarna z Kongo i duże zaskoczenie. Zdecydowanie bardziej herbaciana i delikatna w głównej części body od niejednej Etiopii. Pomimo to (pozytywnie) zaskakiwała przyjemną kwasowością i owocową nutą na finiszu. Przygotowana we french press'ie charakteryzowała się miłą dla podniebienia oleistą teksturą. Myślę, że dobrze skomponowałaby się również z AeroPressem (aczkolwiek osobiście nie próbowałem). Z zaparzaczy przelewowych najlepsze efekty (ekstrakcja/smak) uzyskałem w Gabi Masterze A. W V60 musiałem zdecydowanie więcej eksperymentować, aby uzyskać satysfakcjonujący efekt. Niemniej - świetna kawa w świetnej cenie.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jacek, Wrocław
2022-01-21
Ok
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jakub, Pamiątkowo
2022-01-20
Bardzo zbilansowana, kawa z typu „bezpiecznych”, moim zdaniem kwasowość na niskim poziomie, przyjemna. W aeropress’ie i w v60 wychodzi dobra, i można trochę poeksperymentować na różnych recepturach.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Katowice
2022-01-11
Bardzo dobra, polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Dawid, Sosnowiec
2022-01-10
Z charakterem
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Norbert, Stalowa Wola
2021-12-13
Tak wiśniowej kawy jeszcze nie piłem, ekstra
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Matthew, Warszawa
2021-12-12
Pleasantly surprised by this one. I don't think the aeropress brings out the potential as well as a chemex or kalita wave might, but there's a fruity body in this one those brew methods might bring out to greater effect.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Glinik
2021-12-01
Dobra kawa, ale subiektywnie jest lekko za kwaśna.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jacek, Lublin
2021-11-25
lubię ;)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Szymon, Płock
2021-11-20
Kawa średnio palona. Idealna do przelewów dla osób ceniących klasyczny smak kawy.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mateusz, Lubaczów
2021-11-15
Ok.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Przemysław, Barcin
2021-09-30
Bardzo smaczna i aromatyczna kawa. Bardzo krótki czas od wypalenia do sprzedaży. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jakub, Pruszków
2021-09-13
Kawa sztos, najlepsza pozycja z mojego zamówienia.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Maria, Olsztyn
2021-09-09
Zwyczajnie okej.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wiesław, Szczecin
2021-09-03
Chciałem poczuć kawę z Afryki i ta kawa spełniła moje wymagania. Ta kwasowość, która występuje jest nośnikiem smaku wiśni i czekolady mlecznej. Podobno jest jeszcze smak herbaty assam ja nie wiem jaki to smak i dlatego nie mogłem znaleśc tego smaku (zapachu). Kawę polecam dla tych którzy lubią poczuć inne smaki.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jakub, Kraków
2021-08-20
Bardzo dobra kawa! Polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Monika, Siemianowice Śląskie
2021-07-02
Kawa bardzo dobra, przesyłka szybka
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Adam, Białystok
2021-06-14
Bardzo smaczna kawa.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 3 / 5 )
Autor: Sabina, Liszki
2021-06-08
Nie moje smaki. Brakuje mi smaku kawy kawy :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Łukasz, Katowice
2021-05-13
Bardzo ciekawa kawa - po zaparzeniu w Aeropressie wyraźnie wyczuwałem przyjemny, kwaskowaty posmak owoców i pestek, ale bez ekstremalnych nut jak w niektórych kawach z Afryki. Zapach wiśni faktycznie wyczuwalny. Mocno się wyparza, smakuje intensywnie i głęboko bez "pustego" posmaku. Daje napar o bardzo głębokim, czarnym kolorze. Ponadto rewelacyjny stosunek ceny do jakości.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Szymon, Białystok
2018-11-05
Nie jest to typowa, owocowa Kenia. Zaparzona w chemeksie daje owocowe doznania, ale rzeczywiście można w niej wyczuć nuty czekoladowe. Świetne połączenie.
Opinia naszego klienta w
    pixel