Kawy o średniej słodyczy
Kawa ziarnista Story Autumn Espresso 250g
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii i Hondurasu przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Autumn Espresso ma słodki smak z wyczuwalną nutą miodu, prażonych migdałów, ciemnej czekolady i suszonych owoców.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Honduras
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Miód Prażone migdały Ciemna czekolada Suszone owoce
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Story Autumn Espresso 1kg
Średnio palona mieszanka arabiki z Brazylii i Hondurasu przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Autumn Espresso ma słodki smak z wyczuwalną nutą miodu, prażonych migdałów, ciemnej czekolady i suszonych owoców.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Brazylia Honduras
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Miód Prażone migdały Ciemna czekolada Suszone owoce
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Roastains Kenia Bloody Berry ESPRESSO 250g
Idealna kawa dla miłośników intensywnych, owocowych espresso i soczystych kaw z charakterem. Roastains Kenia Bloody Berry do ekspresów to arabika specialty, która zachwyca żywym profilem z nutami żurawiny, porzeczek oraz wiśni.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kenia
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Mocna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Żurawina Wiśnia Czarna porzeczka
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Roastains Salwador Mango Sangria FILTR 250g
Kawa specialty z Salwadoru do alternatywnych metod parzenia poddana obróbce naturalnej z fermentacją beztlenową - anaerobic natural. Roastains Salwador Mango Sangria urzeka soczystym charakterem z nutami mango, pomarańczy oraz moreli.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Salwador
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Mango Pomarańcze Morela
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
Kawa ziarnista Instytut Kawy Honduras Verracruz Espresso 1kg
Średnio palona arabika specialty z Hondurasu przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Instytut Kawy Honduras Verracruz ma niską, przyjemną kwasowość oraz nuty mlecznej czekolady, granatu i herbaty.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Mleczna czekolada Granat Czarna herbata
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Honduras Verracruz Espresso 250g
Średnio palona arabika z Hondurasy wypalona z myślą o ekspresach i kawiarkach. Instytut Kawy Honduras Verracruz doskonale smakuje jako espresso oraz z dodatkiem mleka. Ma niską, przyjemna kwasowość oraz posmak mlecznej czekolady, granatu i herbaty.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Honduras
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Mleczna czekolada Granat Czarna herbata
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Salvador Apaneca Espresso 1kg
Średnio palona arabika specialty z Salwadoru przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Instytut Kawy Salvador Apaneca ma niską kwasowość, a w jej smaku znajdziemy nuty czekolady, karmelu oraz owoców leśnych.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Salwador
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Karmel Owoce leśne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Salvador Apaneca Espresso 250g
Średnio palona arabika specialty z Salwadoru idealna do ekspresów i kawiarek. Instytut Kawy Salvador Apaneca ma niską kwasowość, a w jej smaku znajdziemy nuty czekolady, karmelu oraz owoców leśnych. Opakowanie 250 g.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Salwador
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Czekolada Karmel Owoce leśne
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Kolumbia Huila Espresso 1kg
Średnio palona arabika specialty stworzona do ekspresów i kawiarek. Instytut Kawy Kolumbia Huila urzeka owocową kwasowością oraz posmakiem porzeczki i wiśni przełamanej akcentem kakao. Doskonała do espresso i kaw mlecznych w ekspresach i kawiarce.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Porzeczka Wiśnia Kakao
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Kolumbia Huila Espresso 250g
Średnio palona arabika specialty z Kolumbii przeznaczona do ekspresów i kawiarek. Instytut Kawy Kolumbia Huila ma owocową kwasowość przełamaną nutami kakao. Doskonała do espresso i kaw mlecznych. Sprawdzi się w ekspresach i kawiarkach.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Porzeczka Wiśnia Kakao
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Kolumbia Pitalito Decaf Espresso - kawa bezkofeinowa 1kg
Kawa bezkofeinowa Instytut Kawy Kolumbia Pitalito Decaf ma pełny smak z nutami pomarańczy, karmelu i mlecznej czekolady. Stworzona do ekspresów i kawiarek. Doskonała dla osób, które chcą się cieszyć smakiem kofeiny bez działania kofeiny.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Zawartość kofeiny: Bezkofeinowa
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Pomarańcze Karmel Mleczna czekolada
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista Instytut Kawy Kolumbia Pitalito Decaf Espresso - kawa bezkofeinowa 250g
Kawa bezkofeinowa Instytut Kawy Kolumbia Pitalito Decaf ma bogaty smak z nutami pomarańczy, karmelu i mlecznej czekolady. Została stworzona do ekspresów i kawiarek i jest doskonała dla osób, które chcą się cieszyć smakiem kofeiny bez działania kofeiny.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Stopień palenia: Średni
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kolumbia
- Zawartość kofeiny: Bezkofeinowa
- Crema: Trwała
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Pomarańcze Karmel Mleczna czekolada
- Polecana do: Espresso Kawa czarna Cappuccino Latte
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Kawiarka Tradycyjny
- Przeznaczenie : Do domu Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego Do kawiarki
Kawa ziarnista BeMyBean Salwador Acalem Filtr 250g
Jasno palona arabika specialty z Salwadoru przeznaczona do alternatywnych metod parzenia. BeMyBean Salwador Acalem została poddana obróbce anaerobic natural i urzeka złożonym, winnoowocowym charakterem.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Salwador
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Mocna
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Marakuja Czerwone wino Czerwony agrest Jeżyny Czarny bez
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny
OUTLET - Kawa mielona New York Macinato Moka 250g
Kawa ziarnista HAYB Kenya Kabare Karani 250g
Jasno palona arabika specialty przeznaczona do alternatywnych metod parzenia. HAYB Kenya Kabare Karani ma słodki smak z przyjemną kwasowością malin, rabarbaru, który przełamuje słodki posmak przypominający kruszonkę.
Przeczytaj dalej- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 250g
- Skład: 100% Arabika
- Blend czy Single: Single / Jednorodne
- Kawa Specialty: Tak
- Pochodzenie ziaren: Kenia
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Crema: Delikatna
- Palarnia: Polska
- Intensywność smaku: Średnia
- Słodycz: Średnia
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Wyczuwalne smaki: Rabarbar Maliny Kruszonka
- Polecana do: Kawa czarna
- Przeznaczenie : Do alternatyw Do domu
- Sposób przygotowania: Aeropress Chemex Dripper Ekspres przelewowy French Press Tradycyjny







