Caturra jest naturalną mutacją odmiany Bourbon, która została odkryta w Brazylii. Posiada niskie rośliny, które gwarantują bardzo ekonomiczną produkcję wysokiej jakości ziaren. Caturra to bardzo ceniona na całym świecie i popularna w Ameryce Środkowej odmiana kawy.
Przeczytaj więcejAktualności
Bardzo prosty przepis na kawę mleczną ze słodkimi dodatakmi Monin. Creamy Pumpkin Spice Latte to doskonałe połączenie syropu dyniowego z karmelowym słodkim sosem oraz wspaniałej włoskiej kawy Caffe del Faro. Całość udekorowana bitą śmietaną zachwyci każdego miłośnika słodkości.
Przeczytaj więcejBourbon to dobra jakościowo odmiana arabiki, która powstała dzięki niewielkiej mutacji jemeńskich roślin posadzonych u wybrzeży Afryki. Odmiana ta wydaje więcej owoców niż Typica, ale jest bardzo narażona na działanie różnych szkodników. Poznaj bliżej odmianę Bourbon.
Przeczytaj więcejKawa przygotowana z dodatkiem świeżego jajka, czyli inaczej kawa po szwedzku, to bardzo ciekawa alternatywa dla tradycyjnie zalewanej wodą kawy. Delikatny w smaku napar jest pozbawiony fusów i bardzo prosty w przygotowaniu. Cały proces parzenia trwa tylko kilka minut.
Przeczytaj więcejPrzepis na niezwykłą kawę mleczną z dodatkami Monin. Karmelowa Eksplozja zachwyci każdego łasucha i fana słodyczy, a intensywny smak kawy pobudzi i na długo zapadnie w pamięć. Przygotowanie kawy zajmuje kilka minut, a efekty z pewnością wywołają uśmiech na Twojej twarzy.
Przeczytaj więcejTypica to najstarsza odmiana kawy z rodziny Arabica. Wydaje na świat ziarna najwyższej jakości, które są cenione przez wielu koneserów na całym świecie. Typica preferuje duże wysokości, a im wyzej rośnie, tym produkuje lepsze owoce. Poznaj bliżej jedną z najpopularniejszych odmian arabiki.
Przeczytaj więcejPrzepis na niezwykłą kawę z dodatkiem sosu i syropu Monin. White Chocolate&Creme Brulee to niezwykłe połączenie wyśmienitej kawy, białej czekolady i syropu o smaku Creme Brulee. Jest to doskonała propozycja na domowe spotkania z przyjaciółmi, której przygotowanie zajmie tylko kilka minut.
Przeczytaj więcejJeżeli kawa jest dla Was nieodłącznym elementem każdego dnia, a jednocześnie szukacie skutecznego ochłodzenia, to idealnym rozwiązaniem będzie Truskawkowe Iced Latte z dodatkiem syropu Monin. Przygotowanie kawy zajmuje jedynie kilka minut, a efekty z pewnością zachwycą każdego.
Przeczytaj więcejPrzerwa na kawę w Szwecji nosi nazwę fika i na stałe zapisała się w szwedzką kulturę. Dla Szwedów, którzy są w gronie liderów, jeśli chodzi o spożywanie kawy na osobę, fika to bardzo ważny zwyczaj. Jednak fika to dla Szwedów znacznie więcej niż wyłącznie picie kawy. Na czym polega ten niezwykły rytuał, przedstawiamy w dzisiejszym artykule.
Przeczytaj więcejPrzepis na kawę mleczna z dodatkiem syropów Monin. Kawa bananowo-pistacjowa to świetne połaczenie inetensywnej kawy, delikatnego mleka i słodkich dodatków. Idealnie sprawdzi się w pochmurne dni i pobudzi nasze kubki smakowe. Przygotowanie kawy jest niezwykle proste i zajmuje jedynie kilka minut.
Przeczytaj więcej