Przepis na kawę - Karmelowa Eksplozja

Przepis na kawę - Karmelowa Eksplozja
Przepis na kawę - Karmelowa Eksplozja
Karmelowa Eksplozja to niezwykłe połączenie wyśmienitej kawy ze słodkimi dodatkami. Jest to idealna propozycja nie tylko dla łasuchów, ale także dla miłośników dobrego smaku intensywnej kawy. Jak sama nazwa wskazuje, napój wprost eksploduje karmelową słodkością, a udekorowany bitą śmietaną stanowi świetny dodatek do śniadania. Skorzystaj z naszego wspaniałego przepisu na kawę z dodatkami Monin.

Składniki potrzebne do przygotowania kawy:

Karmelowa eksplozja
  • 20 ml Syropu Caramel Monin
  • 1 miarka bazy waniliowej Monin
  • 2 espresso
  • 200 ml mleka
  • 50 g lodu

Sposób przygotowania:


  1. Wlej mleko do shakera.
  2. Wlej sos Caramel Monin.
  3. Dodaj jedną miarkę bazy waniliowej Monin.
  4. Wlej podwójne espresso.
  5. Dodaj lód i wszystko zmieszaj w shakerze.
  6. Całość udekoruj bitą śmietaną i sosem karmelowym.




Do przygotowania Karmelowej Eksplozji idealnie nada się kawa ziarnista Zicaffe Crema in Tazza Doux. Ta niezwykła mieszanka w 40% składa się z wysokiej klasy ziaren robusty, które dodają jej charakteru. Sprawia to, że nawet przy wielu dodatkach oraz mleku, z łatwością wyczujemy wyśmienity smak kawy.


Karmelowy przepis
Polecane produkty w tym artykule
Pokaż więcej wpisów zKwiecień 2018
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel