Przepis na kawę - Banan i pistacja

Przepis na kawę - Banan i pistacja
Przepis na kawę - Banan i pistacja
Kawa to niesamowity napój, który można przygotować na wiele sposobów. Niekoniecznie musi za sobą nieść zawsze intensywne i goryczkowe doznania. Dla wszystkich miłośników słodkich kaw mlecznych przygotowaliśmy kolejny przepis na kawę z syropami Monin. Kawa bananowo-pistacjowa to idealna propozycja w mroźne dni, która nie tylko Was rozgrzeje, ale także pobudzi Wasze kubki smakowe. Przygotowanie kawy jest bardzo łatwe i zajmuje jedynie kilka minut.

Banan i pistacjaSkładniki potrzebne do przygotowania kawy:


  • 15 ml Syropu Yellow Banana Monin
  • 15 ml Syropu Pistachio Monin
  • 1 espresso
  • 120 ml mleka

Sposób przygotowania:

  1. Wlej syrop Yellow Banana Monin do szklanki.
  2. Wlej syrop Pistachio Monin.
  3. Wlej espresso.
  4. Dodaj spienione mleko.
  5. Udekoruj bitą śmietaną i orzechami.



Do przygotowania kawy bananowo-pistacjowej idealnie sprawdzi się kawa ziarnista Bazzara GranCappuccino. Jest to włoska mieszanka najwyższej jakości ziaren arabiki (80%) i robusty (20%). Kawa posiada bardzo wyrazisty smak i doskonale komponuje się z mlekiem.
Polecane produkty w tym artykule
Pokaż więcej wpisów zMarzec 2018
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel