Bardzo prosty przepis na orzeźwiającego drinka kawowego - espresso z tonikiem oraz sokiem pomarańczowym.
Ostatnio w całym świecie kawowym zrobiło się głośno o kawie z tonikiem, postanowiliśmy sprawdzić ten wynalazek i dziś przedstawiamy Wam przepis na kawę z tonikiem i sokiem pomarańczowym. Dodatek soku pomarańczowego sprawia, że przygotowany napój ma przyjemny aromat i delikatnie cytrusowy smak.
Przygotowanie tego drinka na bazie kawy espresso jest banalnie proste i nie wymaga dużych nakładów pracy.
Przeczytaj więcej
Kawiarka często nazywana również kafetierką lub czajniczkiem moka stała się bardzo popularnym urządzeniem do przygotowania kawy w domowym zaciszu.
Pochodzące z Włoch urządzenie do parzenia kawy zyskało ogromną sławę nie tylko we Włoszech, ale na całym świecie. Bardzo proste w użyciu kawiarki pozwalają na przygotowanie intensywnej, aromatycznej kawy przypominającej nieco espresso.
Przeczytaj więcej
Ekstrakcja kawy to proces podczas którego ze zmielonych ziaren kawy wypłukiwane są najcenniejsze smaki i aromaty, które później znajdują się w naszej filiżance.
Czas ekstrakcji kawy ma znaczący wpływ na jej smak, każda kawa wymaga indywidualnego potraktowania. Czas ekstrakcji kawy wpływa również na zawartość kofeiny w podanym napoju, im dłuższa ekstrakcja tym kofeiny więcej.
Przeczytaj więcej
Kawowiec to rodzaj wiecznie zielonych krzewów i drzew z rodziny marzanowatych. Obejmuje 104 gatunki drzew kawy. W większości pochodzą one z terenu Afryki, niektóre z Azji.
Kawowce uprawiane są od ok. 575 roku n.e. na plantacjach w strefie międzyzwrotnikowej Afryki, Ameryki Południowej i Azji. Najczęściej są to gatunki kawy Arabica (80-90% produkcji światowej) i kawa robusta – ok. 10% światowej produkcji kawy.
Przeczytaj więcej
Banalny przepis na niebanalny napój orzeźwiający - mrożona biała herbata z dodatkiem ananasa i brzoskwini.
Upalne dni zbliżają się szybkimi krokami, warto trochę poeksperymentować i znaleźć sposób na pragnienie. My proponujemy Wam przygotowanie doskonałej, orzeźwiającej herbaty z dodatkiem musu owocowego.
Przeczytaj więcej
Odpowiednio zaparzona filiżanka zielonej herbaty to zdrowy, smaczny sposób na chwilę relaksu w domowym zaciszu. Aby zachować unikalny aromat i niepowtarzalny smak zielonej herbaty musisz trzymać się kilku kluczowych wytycznych.
Bardzo ważną kwestią podczas parzenia zielonej herbaty jest woda, a mianowicie jej temperatura oraz jakość. Temperatura wody używanej do parzenia zielonej herbaty waha się od 60 do 85 stopni.
Przeczytaj więcej
Bardzo miło nam poinformować wszystkich naszych Klientów o nagrodzie, którą udało nam się zdobyć dzięki Wam!
3 miejsce w rankingu sklepów internetowych Opineo 2015 w kategorii żywność, to nagroda która nas bardzo ucieszyła. Nasz sukces to Wasza zasługa. Zajęcie trzeciego miejsca w rankingu sklepów było możliwe dzięki naszym staraniom wkładanym w obsługę Klientów oraz dzięki naszym Klientom, którzy docenili naszą pracę.
Przeczytaj więcej
W ubiegłym tygodniu mieliśmy okazję odwiedzić naszych Przyjaciół z Włoch. Dostaliśmy zaproszenie na szkolenie Bazzara Academy i dwa dni poświęciliśmy tylko kawie.
Dużo rozmów, wymiana doświadczeń, testy oraz hektolitry wypitej kawy - DZIĘKUJEMY!
Już niedługo nowe opakowania kaw Bazzara, nam bardzo przypadły do gustu. Ciekawe czy i Wam się spodobają.
Przeczytaj więcej
Druga edycja pomocnego przy zakupie kawy rankingu kaw. Przedstawiamy 5 najlepszych kaw z oferty sklepu Konesso.pl
Podczas tworzenia rankingu braliśmy pod uwagę opinie naszych klientów, naszą opinię oraz stosunek ceny do jakości kawy. Zobacz które kawy zostały najlepiej ocenione.
Przeczytaj więcej
Egzotyczny, orzeźwiający smak, który z pewnością zaskoczy Twoich gości. Espresso romano to bardzo prosta w przygotowaniu kawa, która na długo pozostanie w Twojej pamięci. Do prawidłowo przygotowanego espresso wystarczy wrzucić plastrek cytryny lub skórkę sparzonej cytryny.
Przeczytaj więcej