Przepis na espresso z cytryną

2015-03-24
Przepis na espresso z cytryną

Bardzo ciekawy i prosty sposób na kawę, która z pewnością na długo pozostanie w Twojej pamięci - Espresso Romano, bo tak nazywana jest kawa espresso z dodatkiem cytryny.
Espresso Romano to nic innego jak porcja klasycznego, włoskiego espresso połączona z niewielkim plasterkiem cytryny, który dodaje orzeźwienia i niepowtarzalnego charakteru tej kawie. 

 
Do przygotowania espresso Romano potrzebne nam będą:

  • porcja kawy espresso
  • filiżanka do kawy
  • plasterek cytryny

Jak przygotować espresso Romano?

Espresso Romano - porcja espresso z dodatkiem cytryny Espresso Romano to banalnie prosta w przygotowaniu kawa, która zaskoczy swoim smakiem niejednego miłośnika kawy. Do prawidłowo przygotowanej kawy espresso wystarczy wrzucić niewielki plasterek cytryny, bądź sparzonej skórki z cytryny.

 
Kawa podana w ten sposób z pewnością zaskoczy Twoich gości, a jej niepowtarzalny, egzotyczny smak i aromat oczaruje zmysły każdego! Wypróbuj nasz przepis na espresso Romano i spróbuj jak smakuje kawa z cytryną. 
    
Zobacz także:

Pokaż więcej wpisów z Marzec 2015

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel