Blog

Cynamonowa mocha to dosknonała propozycja dla miłośników słodkich specjałów kawowych. Połączenie włoskiej kawy, czekolady deserowej i spienionego mleka daje nam aksamitną i pobudzającą kompozycję, a dodatek cynamonu zapewnia wspaniały aromat. Korzystając z naszego przepisu, cynamonową mochę przygotujesz w swoim domu w zaledwie kilka minut.

Przeczytaj więcej

Herbata z mlekiem

Herbata z mlekiem nazywana również bawarką to wywodzący się z kuchni francuskiej napój, za którym wiele osób przepada nie tylko z uwagi na smak, ale również ze względu na właściwości lecznicze. Czym jednak jest wspomniana bawarka i skąd wziął się zwyczaj picia herbaty z mlekiem?

Przeczytaj więcej

Dzisiaj przedstawiamy Wam przepis na kawę z cynamonem, którą możecie przygotować w domu w zaledwie kilka minut. Sos z białej czekolady i syrop o smaku orzechowych ciasteczek nada kawie wyraźnej słodyczy, a cynamon poprawi jej aromat i rozgrzeje nasze zmysły. Przed Wami kawa z cynamonem.

Przeczytaj więcej

Kawa po bawarsku to jeden z najpopularniejszych na świecie słodkich specjałów kawowych. Korzystając z naszego przepisu na kawę po bawarsku z dodatkiem sosu smakowego Monin, z łatwością przygotujesz ją w swoim domu w zaledwie kilka minut.

Przeczytaj więcej

Herbata po turecku

W Turcji herbata to coś więcej niż gorący napój pity do posiłków. To tradycja i historia kultywowana od pokoleń. Odwiedzając Turcję, łatwo zauważyć, że herbatę serwuje się wszędzie i o każdej porze dnia, a Turcy uwielbiają podawać ją gorącą i świeżo parzoną. Skąd ten zwyczaj i w czym tkwi fenomen herbaty po turecku?

Przeczytaj więcej

Przed zakupem ekspresu do kawy warto zasięgnąć rady specjalisty, lub bardziej doświadczonych użytkowników. Jednym ze sposobów na wyróżnienie wartościowych urządzeń z pośród setek ofert jest ranking ekspresów do kawy. Tym razem przedstawiamy Wam nasz ranking ekspresów do kawy do 5000 zł.

Przeczytaj więcej

Kuchnia hiszpańska większości kojarz się z takimi daniami, jak paella, gazpacho, czy kiełbasa chorizo. Nie wolno nam jednak zapomnieć o tym, że Hiszpanie mają swoje kawowe tradycje i to im zawdziczamy wiele niezwykłych specjałów. Jednym z nich jest słodkie Cafe Bombon, które jest połączeniem skondensowanego mleka i wyrazistego espresso.

Przeczytaj więcej
pixel