Cafe Bombon, czyli kawa po hiszpańsku

Cafe Bombon, czyli kawa po hiszpańsku
Cafe Bombon, czyli kawa po hiszpańsku

Kuchnia hiszpańska większości kojarz się z takimi daniami jak paella, gazpacho, czy kiełbasa chorizo. Nie wolno nam jednak zapomnieć o tym, że Hiszpanie mają swoje kawowe tradycje i to im zawdzięczamy wiele niezwykłych specjałów. Jednym z nich jest słodkie Cafe Bombon, które jest połączeniem skondensowanego mleka i wyrazistego espresso. Przygotowanie Cafe Bombon jest wyjątkowo proste i zajmie nam dosłownie 2 minuty.

2:00
Czas przygotowania
1
Proporcje dla ilości osób
Poziom łatwy
Dodaj listę zakupów

Składniki:

30 ml Skondensowanego mleka
2 Espresso

Sposób przygotowania

  1. Do filiżanki wlej skondensowane mleko.
  2. Podwójne espresso wlej powli, aby zachować warstwy.

Do przygotowania Cafe Bombon doskonale sprawdzi się hiszpańska kawa ziarnista Cornella Barista Pro Premium Grade 96. Jest to najwyższej jakości mieszanka ziaren arabiki, która zachwyci z dodatkiem słodkiego mleka.

Polecane produkty w tym artykule
Pokaż więcej wpisów z Styczeń 2021
Podziel się swoim komentarzem z innymi
pixel