Produkt za punkty
Kawa ziarnista Cellini Crema Speciale 1kg
Mieszanka ziaren arabiki i robusty w proporcjach 60/40, która jest pozbawiona szkodliwej ochratoksyny. Cellini Crema Speciale posiada wysoką zawartość kofeiny i posłuży nam do przygotowania różnych kaw mlecznych.
Przeczytaj dalej- Skład: 60% Arabika, 40% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Wysoka
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Latte Espresso
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Gorycz: Mocna
- Kwasowość: Delikatna
- Intensywność smaku: Mocna
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Fino 1kg
Cellini Fino to włoska kawa, która nie zawiera szkodliwych ochratoksyn, a jej ziarna pochodzą z Ameryki Środkowej oraz Południowej. Jest to stuprocentowa arabika polecana do przygotowywania w ekspresach ciśnieniowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Jasny
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Gęsta
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Crema e Aroma 500g
Cellini Crema e Aroma to wysokiej jakości mieszanka arabiki i robusty, która świetnie sprawdzi się do przygotowania kaw mlecznych oraz czarnych. Jest to kawa, która nadaje się do parzenia w ekspresach automatycznych oraz kolbowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 500g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Crema e Aroma 1kg
Włoska mieszanka arabiki i robusty, która świetnie sprawdzi się do przygotowania kaw mlecznych oraz czarnych. Cellini Crema e Aroma nadaje się do parzenia w ekspresach automatycznych oraz kolbowych.
Przeczytaj dalej- Skład: 80% Arabika, 20% Robusta
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Średnia
- Palarnia: Włochy
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Cappuccino Espresso Kawa czarna Latte
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Gorycz: Średnia
- Kwasowość: Delikatna
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Prestigio 500g
Włoska kawa ziarnista, która jest połączeniem wysokiej jakości arabik z Ameryki Środkowej oraz Południowej. Cellini Prestigio najlepiej sprawdzi się w postaci aromatycznego espresso z ekspresu ciśnieniowego.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu automatycznego Do ekspresu kolbowego
- Opakowanie: 500g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista Cellini Prestigio 1kg
Cellini Prestigio to włoska kawa ziarnista, która jest połączeniem wysokiej jakości arabik z Ameryki Środkowej oraz Południowej. Jest to kawa, która najlepiej sprawdzi się w postaci aromatycznego espresso z ekspresu ciśnieniowego.
Przeczytaj dalej- Skład: 100% Arabika
- Stopień palenia: Średni
- Zawartość kofeiny: Niska
- Rodzaj: Kawa ziarnista
- Palarnia: Włochy
- Przeznaczenie : Do ekspresu kolbowego Do ekspresu automatycznego
- Opakowanie: 1000g
- Polecana do: Espresso Kawa czarna
- Blend czy Single: Blend / Mieszanki
- Pochodzenie ziaren: Ameryka Środkowa Ameryka Południowa
- Kwasowość: Średnia
- Gorycz: Średnia
- Intensywność smaku: Średnia
- Crema: Trwała
- Sposób przygotowania: Ekspres automatyczny Ekspres kolbowy Ekspres przelewowy French Press Kawiarka Tradycyjny
- Kawa Specialty: Nie
Kawa ziarnista LaCava Kenya Gikanda Ndaroini 250g - NIEDOSTĘPNY
Kawa jakości specialty, której ziarna pochodzą z Kenii, a zostały wypalone przez polską palarnię LaCava. Gikanda Ndaroini jest polecana do alternatywnych metod parzenia takich jak chemex, drip czy aeropress.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista LaCava Ethiopia Duromina 250g - NIEDOSTĘPNY
Wysokiej jakości stuprocentowa arabika z polskiej palarni LaCava, której ziarna pochodzą z etiopskich plantacji. Kawa jest polecana szczególnie do przygotowania alternatywnymi metodami parzenia takimi jak chemex czy drip.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista LaCava Honduras Nelly Orellana 250g - NIEDOSTĘPNY
Kawa z polskiej palarni LaCava, której ziarna pochodzą z honduraskich upraw. Są to wysokiej jakości ziarna arabiki odmiany Catuai, które otrzymały aż 87 punktów w teście jakości. Kawa doskonale się sprawdzi do przygotowania w chemeksie lub dripie.
Przeczytaj dalejKawa ziarnista LaCava Brasil Fazenda Santa Ines 250g - NIEDOSTĘPNY
Brazylijskie ziarna arabiki odmiany Yellow Bourbon, które zostały jasno wypalone w polskiej palarni LaCava. Santa Ines jest polecana szczególnie do wszystkich alternatywnych metod parzenia kawy takich jak chemex, czy drip.
Przeczytaj dalej



