Ziarna z Nikaragui postanowiłam zaparzyć AeroPressie, licząc na wyciągnięcie z kawy jak najwięcej kwasowości, poniżej podaję przepis na kawę YoCo Coffee Nicaragua La Bendicon.
Przeczytaj więcejAktualności
Podczas parzenia kawy należy zwrócić uwagę na wiele czynników. Ostateczny smak naparu determinuje m.in. rodzaj kawy, sposób jej zaparzania, a także długość całego procesu. Czy jednak wiedziałeś, że grubość mielenia kawy jest równie istotna?
Przeczytaj więcejCzym się różni AeroPress od swojego młodszego brata AeroPress Go? O tym jak zaparzyć kawę w AeroPressie oraz, który model bardziej nam się przyda w podróży.
Przeczytaj więcejKiedy 3 lata temu zaczęłam pracować w kawiarni, po raz pierwszy spotkałam się z kawą palarni Bazzara. Od tamtego momentu towarzyszy mi i umila kawowe przerwy. Mam kilka ulubionych rodzajów kaw wypalanych we włoskim Trieście, wśród nich znajduje się Bazzara Aromamore, z której przygotowałam przepis.
Przeczytaj więcejIdealne ziarno do kawy mlecznej potrafi przebić smak mleka i się z nim dobrze komponuje. Konesso Milk Blend to mieszanka arabiki i robusty, która jest pełna słodyczy aromatu orzechów. Zdecydowanie warta grzechu!
Przeczytaj więcejMały drogowskaz, jaką kawę ziarnistą HAYB wybrać. Jeśli szukasz idealnej kawy dla siebie i nie wiesz, które ziarna z palarni HAYB Ci posmakują, postanowiliśmy przygotować Wam małą ściągę, z której dowiesz się, czy dana kawa jest dla Ciebie.
Przeczytaj więcejPietro to innowacyjny ręczny młynek do kawy, w którym zastosowano pionowe płaskie żarna. Przeczytaj recenzję młynka Pietro i poznaj jego wszystkie wady i zalety.
Przeczytaj więcejPalarnię BAZZARA znam nie od dziś i lubię z nią eksperymentować, jednak dziś chciałabym podzielić się z Wami odczuciami klasycznego naparu, jakim jest espresso. Kawę Bazzara Nicaragua Matagalpa przygotowałam w ekspresie JURA E8 (EB), który najczęściej użytkuję.
Przeczytaj więcejKawa z miodem to doskonała alternatywa dla osób, które lubią słodkie napoje, ale chcą unikać sztucznych słodzików i cukru. Jeśli szukasz czegoś nowego, wyjątkowego i smacznego, koniecznie spróbuj kawy z miodem. Nie tylko wybornie smakuje, ale także wpłynie korzystnie na Twoje zdrowie i samopoczucie.
Przeczytaj więcejBazzara Dodicigrancru to must have w menu każdego miłośnika aromatycznego espresso. Jeśli zastanawiasz się nad zakupem kawy Bazzara Dodicigrancru, to być może moje odczucia pomogą Ci dokonać właściwego wyboru.
Przeczytaj więcej