Opinie o Kawa ziarnista Bazzara Espresso Brazil Yellow Bourbon 1kg

  • Bazzara Espresso Brazil Yellow Bourbon to jednorodna arabika, której ziarna pochodzą z brazylijskich plantacji. Kawa ta posiada przyjemny słodki smak, w którym wyczujemy karmel, orzechy i ciemną czekoladę. Najlepiej sprawdzi się jako espresso.
Kod produktu: 8026028003375
Producent: BAZZARA

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 49 Średnia ocena: 4.96
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Warszawa
2023-10-20
Lekka, aksamitna, nie gorzka, idealna o każdej porze dnia, można nawet po niej iść spać, jednolita, z nutami karmelu, czekolady i orzechów włoskich, przepyszna kawa idealan na leniwe dni, poranki, wieczory i południa kiedy człowiek chcę się jeszcze espresso napić i trochę endrgii sobie dodać bez doznawania później drgawek i nieprzespanej nocy, idealna kawa do życia "laissez faire", na luzie, bez anxiety, spokojnego, miłego, bez problemów, jak przejarzdżka cabrioletem po wsi, kawa wniebowzięta, stojąca daleko od pobudzającej robusty, któtko mówiąc, "smooth", prznieś swe zmysły do obłok i łąk zielonych, życia beztroskiego bez żadnych obaw i lęków, skosztuj kawy Bazzara Brazilia Bourbon, i przejdź przez metamorfoze jakiej dotychczasowo nie przeszłeś/łaś, poczuj lekkość i puch cremy, nieobciążająco kwaskowo lekko słodkiej, i doznaj prawdziwej filozofii kawy za którą warto zapłacić 180zł. Bazzara, Dove će Musica. Fall in love with your cup of Bazzara. Amor.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Łukasz, Białystok
2023-09-23
Dobra kawa, co czuć od razu po zapachu - jak każda Bazzara.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jolanta, Hajnówka
2023-09-17
Ostatnio moja ulubiona do espresso,czuję smak kawy, nie kwaśna , nie gorzka, idealna na poranne przebudzenie
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marzena, ŚWINOUJŚCIE
2023-06-22
Pyszna kawa . Jedna z lepszych jakie piłam. Trafia w mój gust. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Paweł, Warszawa
2023-06-09
Kawa jest świetna. Łagodna, można pić o każdej porze. Uwaga - jest stosunkowo słodka, dla mnie to zaletą!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Osielsko
2023-04-06
Bardzo dobra, klasa wyżej od tańszych kaw tej marki.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Lidia, Wrocław
2023-03-14
Wyjątkowy smak kawy sprawia że można ją pić bez końca polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jacek, Sosnowiec
2023-03-06
kawa super wspaniała krema ismak nie wspominająco o zapachu
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Maciek, Kraków
2023-03-02
Bardzo dobra kawa wszystkim ją mogę serdecznie polecić.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Magdalena, Elbląg
2023-01-07
Kawa o bardzo wyrazistym smaku i zapachu. Delikatnie wyczuwalna nuta kakao.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: PAWEŁ, GDYNIA
2022-12-24
Wyśmienita kawa na początek dnia. Super baza do kaw mlecznych. Dobra równowaga pomiędzy lekka kwasowoscia a słodyczą. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Celina, Głogów
2022-12-22
Bardzo dobra kawa , ma wyjątkowy smak . Polecam .
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Józefa, ZABIERZÓW BOCHEŃSKI
2022-10-31
Wszystko super, szybka dostawa i kawa pyszna. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mirosław, Smolec
2022-08-17
Niezła kawa , mniej wyrazista niż Bazzara Nicaragua , Łagodny, delikatny smak.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jarosław, Warszawa
2022-08-05
Z tej kawy przyrządziłem najlepsze espresso z kolby jakie do tej pory piłem w domu. Nie wyczułem kwasowości. Migdał jest tak mocno i wyraźnie wyczuwalny jakby skórkę migdałów pokruszył. Ponieważ jest to kawa jednorodna, nie oferuje szerokiej palety smakowej. W metodzie przelewowej nie robi wrażenia, także robię z niej tylko espresso i lungo.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Edyta, Bielsko-Biała
2022-08-04
Smaczna, łagodna kawa. Dobra na każdą porę dnia. Jedna z moich ulubionych kaw Bazzara.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Waldemar, Poznań
2022-04-03
Delikatna, z wyczuwalnym posmakiem orzecha i czekolady.Właściwa kawa na spokojne, dość lekkie espresso.Przyjemny smak.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: PAWEŁ, GDYNIA
2022-03-25
Długo utrzymujący się smak, zapach średnio intensywny. Doskonała jako czarna z ekspresu kolbowego jak i popołudniowe latte. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jerzy, Elbląg
2022-02-12
bardzo lubię tę kawę jest bardzo dobra
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Artur, Czestochowa
2022-01-17
Kawa z najlepszej palarni. Zero kwasowości i niesamowity aromat.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Paweł, Warszawa
2022-01-07
Kawa delikatna, raczej słodkawa, fajna crema.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Sławomir, Kraków
2021-11-25
Doskonały aksamitny smak, piękny aromat
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Malgorzata, Warszawa
2021-11-08
Kawa aromatyczna, o niskiej kwasowości, wyczuwalne nuty owocowe bardzo dobre espresso. To jedna z moich ulubionych kaw kupuję ją po raz kolejny.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jakub, Kozienice
2021-11-03
Idealna dla wielbicieli delikatnej goryczki i przeciwników kwaśnej kawy, może weteranem nie jestem, ale do tej pory to moja ulubiona kawa :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Grzegorz, Warszawa
2021-09-26
Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: ROBERT, Warszawa
2021-07-23
Bardzo dobra, aromatyczna kawa.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Ewa, GOLENIÓW
2021-05-18
Pyszna kawa!!!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Agata, KRAKÓW
2021-03-05
Pyszna, delikatna kawa
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Grażyna, Chojnice
2021-03-01
Jedna z lepszych kaw. Raczej łagodna pozbawiona kwasowości.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jarosław, NISKO
2021-02-23
Bardzo dobra kawa na każdą porę. Trwała crema, wyrazisty smak. Poprawia nastruj. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Małgorzata, Poznań
2020-12-26
Super!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Beata, Leżajsk
2020-12-17
Bardzo dobra kawa, wysokiej jakości.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Agnieszka, Warszawa
2020-11-16
jedna z moich ulubionych kaw Bazzara
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Daniel, Kwidzyn
2020-11-09
ok
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Wrocław
2020-11-02
Delikatna w smaku, na poranną kawę i popołudniową z mlekiem i bez... dla każdego :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marek, Grabów Nad Prosną
2020-10-20
Ponieważ lubię nie oczywistości i zabawę kawą jej smak dopasowuje się każdych wariacji
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Bogdan, Warszawa
2020-10-19
ok
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marta, Warszawa
2020-10-19
Kawa doskonała
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Maryla, Stalowa Wola
2020-10-11
Kawa przepyszna. Testuję wszystkie "kolory" i wszystkie nam smakują :). Polecam. Maryla
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Łukasz, Raciąż
2020-06-07
Kawa niezwykle delikatna w smaku. Mój faworyt od kilku tygodni.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 3 / 5 )
Autor: Stanisław, Kolbuszowa
2020-06-06
Kawa w smaku delikatna, ale niestety spowodowała zapchanie się ekspresu (Krups) nawet przy grubszym mieleniu. a tym samym wyciek wody. Po wsypaniu innej kawy problem ustał. I tu jest zagadka dlaczego tak się stało?
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Poznań
2020-05-29
Bardzo dobra kawa. Nie ma w niej kwasowości ani goryczy, bardzo wyważony smak.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Maryla, Stalowa Wola
2020-05-21
Próbuję wszystkie kawy Bazzara- każdy kolor. Nie mogę się zdecydować, która najlepsza:) Polecam przetestowanie każdego koloru! Wszystkie mają niepowtarzalny smak i aromat. Maryla, Stalowa Wola
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Gabriela, Gdansk
2020-04-04
Jak dla mnie najslabsza z rodziny Bazzary, a chyba juz z 8 różnych przerobiliśmy. Jakoś nie mam szczescia do kaw brazylijskich, próbowaliśmy różnych ustawień na naszym młynku Baratza Sette 30 AP i zadne nie daje nam satysfakcjonujacej kawy. A używamy ekspresu RAncilio Silvia E. Może pechowa paczka nam się trafiła, bo pierwszy tak nietrafiony wybór wśród tej marki.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Małgorzata, Warszawa
2020-02-17
Kawa jedna z moich ulubionych, delikatna z wyraźnym posmakiem gorzkiej czekolady. Doskonała do latte.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Łódź
2020-02-06
Dużo czekoladowej słodyczy. Ślad późnej goryczki. Zero kwasowości. W moim typie.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Paweł, Warszawa
2019-12-29
Bardzo fajna kawa, słodka, bez kwasowości, mało goryczy, delikatna. Trafia w mój gust. Bardzo dobra. Ale też nie ma oryginalnych nut jak dodicigrancru.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Joanna, Warszawa
2019-12-29
Bardzo dobra kawa. Polecam.
Opinia naszego klienta w
    pixel