Opinie o Kawa ziarnista Izzo Gold 250g

  • Doskonała kawa ziarnista, mieszanka starannie selekcjonowanych ziaren arabiki. Mocno palona w wysokiej temperaturze została pozbawiona kwasowości. Skład: 100% Arabica
Kod produktu: 8019925000110
Producent: IZZO

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 47 Średnia ocena: 4.81
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Włodzimierz, Adamów
2020-12-21
Aromatyczna o zdecydowanym smaku. Świetna na poranne pobudzenie
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Rafał, Warszawa
2020-11-09
ok sprawdzona wyśmienita kawa
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 1 / 5 )
Autor: Anna Irena, Jadwisin
2020-11-06
Straszne rozczarowanie kawa słaba prawdziwa lura. Oczywiście to nie wina sklepu. Sklep jest na medal, mój ulubiony. Chciałam zmienić kawę no i zamienił stryjek siekierkę na kijek moja wina
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Krzysztof, Chełm Śląski
2020-10-15
Smakowita idealna kawa na poranek jak i wieczor. Odkryta przypadkowo wkomponowała się idealnie w gusta kawowe.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Marek, Warszawa
2020-09-11
dla prawdziwych koneserów
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: ELŻBIETA, POZNAŃ
2020-07-30
Zostałam mile zaskoczona kawa delikatna wspaniała z mlekiem.Ela
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Violetta, Sucha Beskidzka
2020-06-07
Łagodna w smaku z lekką nutką goryczy,polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mariusz, Chełm
2019-12-21
dobra kawa
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Łódź
2019-11-17
Bardzo dobra kawa, mocna:) Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wojciech, Wrocław
2019-04-23
Pyszna kawa, mocno aromatyczna, ziarna bardzo ciemne, oleiste. Perfekcyjne espresso z ekspresu kolbowego z lekką nutką goryczy. Średnia crema.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Bożena, Katowice
2019-03-28
Kawa Izzo Gold jest pyszna. Ziarna ciemne, pachnące zapraszają do zmielenia i wypicia smakowitej kawy. Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Paweł, Białystok
2018-11-29
Kolejna kawa kupiona jako prezent. Miałem możliwość próbować i jest bardzo dobra.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Paweł, WAŁBRZYCH
2018-09-09
Różne są smaki. Ten nie jest mój jak dla mnie kawa śmierdzi rybą ;) oddałem za darmo koledze który też nie dał rady jej pić. Data palenia to nie kwiecień 2018 tylko 2017 rok . Dość znaczna różnica . Za tą kasę są lepsze kawy chyba że ta była trefna pod jakimś względem.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Krzysztof, Lublin
2018-09-02
Kawa o delikatnym, łagodnym smaku. Bez goryczy - polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Robert, Bogatynia
2018-06-28
Polecam.Jeszcze do niej wrócę.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Rzeszów
2018-01-30
Pięknie błyszczace, ciemno wypalone ziarna. Kawa bardzo aromatyczna i wbrew pozorom dosyć łagodna w smaku. Praktycznie bez kwaskowatości. Polecam!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Norbert, Płock
2017-10-30
bardzo dobra kawa polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Krzysztof, Konin
2017-09-27
Mocny i wyrazisty smak kawy mi bardzo odpowiada, mojej żonce już mniej i pija ją jako latte i jest bardzo zadowolona z wyboru. Piękny moment kiedy otwiera się puszkę i uwalnia się ten magiczny zapach.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Konin
2017-05-08
Kawa mocna w smaku. Gorzka, o spalonym aromacie. Nieco inna niż pozostałe tutaj kupione. Ma w sobie coś ciekawego, pewnie za jakiś czas kupię ponownie.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Dariusz, Białystok
2017-02-06
Pyszna,aromatyczna kawa.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Daniel, Łódź
2016-09-25
Kupiłem małe opakowanie ale nie jest to smak dla mnie. Zbyt mocna i intensywna.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Antoni, Kielce
2016-07-28
Kawa czarna. bardzo dobra naprawdę warta swojej ceny, bardzo dobra jako Late.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mariusz, Poznań
2016-05-15
To moje drugie podejście do kawy IZZO Gold. Za pierwszym razem gdy chciałem opisać jak naprawdę smakowała to zrezygnowałem ze względu na liczne pozytywne opinie - pomyślałem, że trafiłem na słabszą partię. Tym razem jednak mogę wystawić ocenę bo to nie partia a taki typ kawy - niezbyt obfita ciemna crema, bez goryczki i kwasowatości, bardzo słaby aromat - smak wyczuwalny dopiero po zwiększeniu porcji kawy. Nie polecam do mleka, które bardzo mocno neutralizuje i tak delikatne walory smakowe. IZZO Silver jest tańsza i bardziej przypomina kawę. Jak dla mnie GOLD jest największym rozczarowaniem z wszystkich dotychczas wypróbowanych mieszanek.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 3 / 5 )
Autor: Adam, Piotrków Trybunalski
2016-04-09
Kawa o zapachu mocno orzechowym o słabym aromacie z małą cremą lepsza do cappuccino ,ogólnie dla mnie lepsza w wersji Gold
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mateusz, Kraków
2016-02-11
kawa prawie perfekcyjna, prawie gdyż znakomicie smakuje z mlekiem, a sama dla osób nie lubiących mocno palonych kaw może wydać się "za mocna". Ogólnie jednak ocena 10/10
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Elżbieta, Dęblin
2015-12-17
Kawa dobra,lekko gorzka. Obsługa sklepu na medal.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: MARIUSZ, ZGORZELEC
2015-11-19
Kawa jest ok. Wyraźna, gęsta w posmaku z nutą goryczy - czekolada. Crema super, cappucino dla mej Pani pasowało. Wygląd samych ziaren - Rewelacja. Równiutkie, tłustawe. Faworytem jednak jest inna kawa. Realizacja zamówienia - extra.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Henryk, Słupsk
2015-06-21
Dobra, mocna kawa, intensywna w smaku.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Szczecinek
2015-04-02
Bardzo dobra kawa, nie ma kwaśności tak typowej dla Lavazzy,a poza tym, to już kwestia wysokiego poziomu sklepu, jest niewiarygodnie świeża! Wzięli ją chyba wprost z produkcji:)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: TOMASZ, POZNAŃ
2015-03-08
Widok ziaren po otwarciu puszki to poezja, zapach też. Jakby ktoś ziarenka ręcznie sortował i starannie wybierał. Piękny kolor zachęca do kupna i spróbowania. Ale sama kawa dość łagodna, nie każdemu przypadnie do gustu. Ja piję z dużą ilością mleka i w tej kawie nie znalazłem tego, czego szuka moje podniebienie.No cóż smak to rzecz gustu. Fajna, praktyczna puszka.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mariusz, Warszawa
2015-02-07
Kawa rewelacyjna ,a w połączeniu z mlekiem lub śmietanką pychota
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Daniel, Warszawa
2014-12-26
Kawa ciekawa, wyróżniająca się wyczuwalnym na języku ciemnym paleniem. Wyrazista i mocna w smaku. Dobra w połączeniu z mlekiem. Nie każdemu może przypaść do gustu. Mnie zdecydowanie przypadła. Zachęcam do spróbowania i wyrobienia własnej opinii.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Filip, Drawsko Pomorskie
2014-09-02
Rodzice zachwyceni. Mocna w aromacie, a zarazem delikatna w swojej goryczy. Wcale nie gorzka i zero kwasowości. Super do kaw mlecznych! Z puszki można zrobić fajną skarbonkę. Miły dodatek. Sklep z wzorcową obsługą. Daty palenia zgadzają się z tą z opisu. Wysyłka błyskawiczna. Bardzo miły kontakt.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Łódź
2014-07-23
Kawa mocna, aromatyczna i intensywna w smaku. Super! Transakacja bezproblemowa i błyskawiczna!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Zenon, Strzegom
2014-04-18
Realizacja zamówienia bez zarzutu. Mam zawodowo do czynienia z prażeniem słodów. Byłem ciekaw efektów doprażania kawy metodą przerywaną do mocnego ciemnego efektu. Ziarna kawy wyglądają - rewelacyjnie, błyszczący heban, idealne do dekoracji ciast. Jeżeli chodzi o smak kawy, to bez rewelacji.Przypalanie obniżyło bogactwo smaku. Uważam, że dla smaku kawy lepszy efekt dałoby dłuższe palenie na niższych stopniach. Napar byłby tak samo ciemny, łuska jaśniejsza, ale smak bogatszy.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Katarzyna, Krzyków
2014-04-04
Piękny ciemnobrązowy kolor, bardzo smaczna, polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Artur, Lublin
2014-03-24
Kawa aromatyczna nieco łagodniejsza od tańszej - Silver, choć osobiście wolę tą tańszą z bardziej wyrazistym smakiem i aromatem.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Remigiusz, Gdańsk
2014-03-09
Wyśmienicie i mocno wypalona, aromatyczna, a jednak w przedziwny sposób lekka i odświeżająca. Naprawdę dobry sposób na poczkątek dnia. Nie mogę się zdecydować, którą Izzo wolę, ale obie zasługują na 5.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Agnieszka, Zakopane
2013-08-04
Miałam okazję wypróbować obydwu proponowanych przez sklep kaw Izzo i pokuszę się o porównanie. Izzo Gold ma piękne ziarna, i jak na mocny stopień palenia kawy, mało "tłuste" (w przeciwieństwie do Izzo Silver, które są bardzo tłuste). Dodatkowo Izzo Gold ma, po otworzeniu puszki, bardzo przyjemny aromat (znów w przeciwieństwie do Izzo Silver, która "wita" z puszki bardzo stężonym, wręcz przyduszonym aromatem). Mimo tych różnic, które mnie początkowo nieco zniechęciły do Izzo Silver, obydwie kawy smakują wyjątkowo dobrze. Izzo Gold, pomimo mocnego palenia, ma wyjątkowo łagodny smak. Owszem, jest mocna, z delikatną kwasowością, co cechuje wszystkie kawy o takim stopniu palenia, a jednak bardzo harmonijna i wręcz "aksamitna". Kawy parzę w kafetierze, pijam więc mokkę. Ziarna mielę jednorazowo. Izzo Gold, obok Zicaffe Antico Aroma, to jeden z moich faworytów wśród asortymentu sklepu Kawy Włoskie. Co do samego sklepu - obsługa na najwyższym, jaki dotąd spotkałam, poziomie. Bardzo dziękuję. Na fotce oczywiście Izzo Gold.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Toruń
2013-07-05
Ciężki, mocny smak nie wszystkim przypadnie do gustu, dla mnie super ale mojej żonie nie smakuje.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wojciech, Katowice
2013-06-12
Super kawusia , świetny smak i aromat . Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Kinga, Czechowice-Dziedzice
2013-06-01
wspaniały smak i aromat polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Rafał, Lututów
2013-04-21
Bardzo dobra obsługa, szybka wysyłka, a kawa wyrazista o oryginalnym smaku
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Bartosz, Ornontowice
2013-04-12
Swietna kawa, niesamowity aromat oraz smak. 0% kwaskowatości i goryczki. Zdecydowany ale aksamitny smak. Jedna z lepszych. Idealna na espresso ristretto.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Józefów
2012-03-28
Pyszna kawa , jedna z lepszych jaką piłam delikatny smak a jednak zdecydowany i aromatyczny , brak całkowity kwaskowatości i goryczy. Beata Józefów
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Wrocław
2012-03-22
Polecam! Bardzo dobra kawa. Intensywny mocny smak. Nadaje się także do kaw mlecznych.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michał, Świecie
2012-02-12
kawa wyśmienita do podawania z mlekiem (typu cappu, lub macchiato etc.) do picia jako espresso troche za "ciężka" jak dla mnie
Opinia naszego klienta w
    pixel