Kawy o średniej cremie

ilość znalezionych towarów: 93

Crema to wierzchnia warstwa espresso, która powstaje podczas procesu parzenia kawy w ekspresie ciśnieniowym. Wyglądem przypomina piankę i właśnie tak jest często nazywana. Crema chroni aromat znajdujący się w naparze, ale także odpowiada za intensywny smak. Pianka cremy może przybierać różne barwy. Od jasnobrązowej, przez cętkowaną aż po intensywnie ciemnobrązową. Jednak musisz wiedzieć, że nie każda kawa gwarantuje nam taką samą warstwę cremy, a wpływa na to wiele czynników.

Kawy, które dają nam średnią cremę to zazwyczaj ciemno i średnio palone arabiki oraz mieszanki ziaren arabiki i robusty. Są to głównie kawy przeznaczone do przygotowania espresso w ekspresie ciśnieniowym. Jeżeli lubisz, gdy Twoja kawa nie posiada nadmiernej warstwy cremy, to zwróć uwagę na kawy składające się głównie z ziaren arabiki. Poznaj kawy o średniej cremie w sklepie Konesso.pl.

pixel