Opinie o Kawa ziarnista Lucaffe Espresso Bar 1kg

  • Doskonale skomponowana mieszanka ziaren Arabiki i Robusty. Kawa jest bardzo aromatyczna i wyrazista w smaku. Espresso jest intensywne w smaku, bardzo zrównoważone, bez nadmiaru goryczy i kwasowości. Skład: 60% Arabica, 40% Robusta
Producent: LUCAFFE

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 44 Średnia ocena: 4.68
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Hanna, Budy Wolskie
2020-12-30
Doskonała, mocna kawa
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wioletta, Grodziec
2020-11-20
Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: MACIEJ, BYDGOSZCZ
2020-11-08
Super szybka dostaw i świetna kawa MM
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jarosław, Nysa
2020-10-26
100% zadowolenia, Gorrrrrrrrrrrąco polecam !!!!!!!!!!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Robert, Trzydnik Duży
2020-09-28
Ok
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Piotr, Warszawa
2020-07-18
Całkiem przyzwoita kawa
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Łukasz, Warszawa
2020-06-27
Bardzo dobra delikatna kawa w niezłej cenie. Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Katarzyna, Ożarów Mazowiecki
2020-05-07
Kawa bardzo smaczna. Zamówię ponownie
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Katarzyna, Opole
2020-04-20
Robiliśmy espresso w ekspresie marki 969.coffe -Elba 3 a młynek Niche . Testujemy kawy od lata 2019 r . Największy wybór w sklepie konesso. Kawa espresso bar marki lucafe ma niesamowitą creme - gęsta i długo utrzymująca się na wnętrzu filiżanki.Smak dość intensywny, wyczuwalna mocna gorzka czekolada taka jaka daje lind 80% , nie jest kwaśna . Super także do cappucino . Jej intensywność idealnie miesza się z łagodna nuta mleka dając idealny smak orzecha laskowego.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 3 / 5 )
Autor: Nextep, Kielce
2020-03-26
Bardzo przeciętna. Smak w zasadzie nijaki, wybija się gorzka czekolada i paloność. Sama kawa właśnie jest dość mocno palona, przez gryząca i zalegająca na języku goryczka, w odbiorze nieco "tępa". Co dziwne, kwasowość na niskim poziomie. Zgadzam się z komentarzami, że chyba najlepiej sprawdzi się w kawach na mleku jak cappucino, bo espresso na niej wychodzi raczej mało przyjemne... i chyba tylko stosunkowo dobra cena ją ratuje (choć i tak "bezpieczny standard", czyli Lavazza Crema e Aroma, ją spokojnie przebija).
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 3 / 5 )
Autor: Marek, Kraków
2019-12-08
Mimo kilku prób picia espresso, jak dla mnie kawa nadaje się jedynie do przyrządzania cappuccino, które niestety jest nijakie.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Witold, Ochotnica Górna
2019-12-03
Kawa elegancko pobudza o poranku. Zdecydowanie nadaje się do espresso ale miłośnicy latte też odnajdą tutaj przyjemność smakowania. :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mateusz, NOZDRZEC
2019-12-01
idealna na początek dnia z delikatnym czekoladowym akcentem
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Anna, Rzeszów
2019-09-27
Kolejny raz kupiłam. najpierw skusiło mnie świetne opakowanie :). Al teraz wracam do niej, bo mi smakuje i rano i jako popołudniowe wzmocnienie
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Damian, Sieradz
2019-08-05
Kawa mocna z rana dobrze pobudzi, z mlekiem też się nieźle komponuje. Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Patryk, Warszawa
2019-04-06
Aromatyczna, pobudzająca, wyrazista kawa. Idealna wczesnym rankiem i jako baza do innych ale mlecznych.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Szczecin
2019-03-25
Jedna z lepszych kaw jakie piłem. Kiedy kawa robi się w ekspresie jej aromat unosi się w całym mieszkaniu. Mocna jednakże bez cienia goryczy. Krema bardzo gęsta i długo pozostaje na powierzchni jak i potem na bokach kubka. Ja piję klasyczną czarną bez dodatków, jednakże żona pije kawę z mlekiem i też sobie ją bardzo chwali. Kiedy człowiek dostaje w prezencie kawę ziarnistą za jakieś gorsze z hipermarketu i ponownie wraca do Konesso i zakupuje wyśmienitą kawę od razu widać różnicę. Tak jakby porównać picie żużlu do picia kawy z wysokiej półki. Nigdy w życiu.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michał, Dzierżoniów
2019-01-31
Zamawiam z tej strony kawę do biura praktycznie w miesiąc w miesiąc. Lucaffe to pozycja obowiązkowa na liście. Dla kogoś kto nie lubi kwaśnych odmian
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Remigiusz, Gdynia
2019-01-17
Witam serdecznie - z Lucaffe jestem już od ponad roku i jak do tej pory nie zawiodły mnie jej aromaty, smaki, jakość. Lucaffe Espresso Bar miałem okazję spróbować i co najważniejsze nie zawieść się po raz kolejny. Jest mocna przy ustawieniu mocy na full w zależności czy napój kawowy z mlekiem czy bez. Espresso z rana dzięki tej kawie daje kopa. Na pewno przy odpowiednim ustawieniu ilości kawy mocy i czy z mlekiem czy bez nie zawiedziecie się - spróbujcie
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Włodzimierz, Sieniawa Żarska
2018-09-14
ok
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 2 / 5 )
Autor: Łukasz, Bydgoszcz
2017-12-12
No niestety. To druga kawa z rodziny Lucaffe i drugie rozczarowanie. Generalnie kawa pijalna, ale efektu "łał" nie było. Mimo różnego mielenia, eksperymentów z parzeniem, to niczym się nie wyróżniała. Nie za goryczkowa, nie za słodka, nie za mocno palona, taka średnia. Najczęściej piłem jako ristretto lub americano.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Robert, Warszawa
2017-05-24
To jedna z moich ulubionych marek kaw. Poznałem ją dzięki sklepowi Konesso.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Zdunska Wola
2017-05-10
Bardzo dobra, pobudzająca mieszanka. Przyjemna goryczka z nutami czekoladowymi. Super do mocnego espresso i do cappuccino. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Bartłomiej, Sulejów
2017-03-06
Bezpieczny wybór - kawa wyrazista i smaczna. Daje się wyczuć słodkawą nutkę ale minimalną.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 3 / 5 )
Autor: Waldemar, Rzeszotary
2017-02-13
Kawa nie zachwyca ani zapachem, ani smakiem. Ma dobry stosunek jakości do ceny, ale moim zdaniem warto dopłacić do rewelacyjnej Lucaffe Mr. Exclusive.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Renata, Białośliwie
2016-10-03
Świetna na poranne espresso.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Andrzej, Szczecin
2016-09-17
Świetna, mocna kawa. Pomimo sporej zawartości robusty nie jest ani kwaśna ani gorzka. Super kawa na trudne poranki.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Antoni, Kielce
2016-04-14
Kawa naprawdę dobra. Bardzo aromatyczna, w sam raz na poranne orzeźwienie, Oczywiście sklep genialny bo wysyłka ekspresowa.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: JANUSZ, JAWORZNO
2016-04-03
Kawa bardzo aromatyczna i mocna.Jak dla mnie smakowo jedna z najlepszych. Polecam wszystkim smakoszom.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mariusz, Aleksandrów
2015-09-15
Dobra kawa. Szybka wysyłka.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Robert, Lublin
2015-03-11
Kawa bardzo smaczna, wyrazisty smak, bez goryczki, crema przyjemna, . Idealna na poranek jak i romantyczny wieczór :-)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Weronika, Warszawa
2015-03-09
Błyskawiczna dostawa, dobra kawa:-)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Karina, Swędów
2015-02-22
Kawa która naprawdę pobudza, rewelacyja na wczesna wiosnę a moze raczej koniec zimy kiedy za oknem wciąż pochmurno i spać się chce. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Dariusz, Białystok
2014-10-29
Pyszna.Polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Renata, Zabrze
2014-10-24
Dla mnie bardzo cenna za względu na dodatek robusty, pobudzająca szczególnie przydatna na jesienne pochmurne poranki a zarazem smaczna.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Jolanta, Stalowa Wola
2014-07-02
Bardzo aromatyczna, smaczna kawa.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Ewa, Marki
2014-06-15
Dobra, choć mało wyróżniająca się spośród podobnych, kawa, której słodkawy smak podkreśla spienione mleko.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Waldemar, Chotomów
2014-06-08
Bardzo dobra kawa
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Łukasz, Opole
2014-06-03
Dobrej jakości kawa o bardzo przyjemnym zapachu jak na taką zawartość Robusty. Dużym atutem jest czekoladowa nuta smakowa. Smak mógłby być jednak trwalszy, bardziej intensywny. Może to jednak kwestia wody.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Krzysztof, Warszawa
2014-05-07
Rano: wspaniała, miła goryczka i świetny aromat
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Monika, Starogard Gdański
2014-03-31
Kawa o intensywnym ale i słodkawym smaku. Pobudzająca , idealna na początek dnia lub w każdej chwili gdy potrzebujemy więcej energii. Kawa bardzo dobrze łączy się z mlekiem. Jako espresso, wyrazista z obfitą, orzechową cremą.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Jan, Kielce
2014-03-07
Niezla, aromatyczna kawa.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mariusz, Lublin
2014-02-24
kawa bardzo ciekawa w smaku, szczególnie z mlekiem, polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Oleśnica
2013-08-12
Bardzo dobra kawa
Opinia naszego klienta w
    pixel