Opinie o Ekspres do kawy Gaggia Classic

  • Gaggia Classic to domowy ekspres kolbowy włoskiego producenta Gaggia. Niewielkich rozmiarów ekspres Gaggia Classic posiada naprawdę spore możliwości techniczne i można w nim zaparzyć naprawdę dobrą kawę. Ekspres posiada pompę o ciśnieniu 15 bar.
Kod produktu: 8710103879046
Producent: GAGGIA

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 18 Średnia ocena: 4.89
Sortuj:
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Mirosław, Kraków
2020-11-30
Szybko i sprawnie zrealizowano zakup na raty i dostawę . Ekspres zgodny z oczekiwaniami , solidnie wykonany , wykonanie dobrego espresso to kwestia grubości mielenia kawy i temperatury ekspresu , dysza do spieniania mleka - super . Sklep na 5 - godny polecenia.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Tomasz, Kalwaria Zebrzydowska
2020-08-03
Jak na razie spisuje się bardzo dobrze. Gdy dojdzie do mnie nowy młynek podejrzewam że uzyskam to co chciałem :D
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Wojciech, Mełno
2020-04-12
Mam ten ekspres około 4 tygodni. Ostatecznie jestem z niego zadowolony. Trochę zajęło mi rozgryzienie jego działania, pomimo prostoty budowy i obsługi. Jest solidnie wykonany. Imponująca jest mosiężna kolba. Ciężka (około pół kilo) i solidna. Chociaż plastikowe obicie rączki jest lekko oszpecające. Ekspres należy jakiś czas nagrzewać, bo przez pierwsze 10/15 minut od włączenia dioda gotowości do zaparzenia espresso raz się zapala, a raz gaśnie, więc najlepiej dać urządzeniu czas na nagrzanie się. Wadą w zestawie jest z pewnością tamper....według mnie dużo za mały do 58 mm kolby i jest plastikowy, muszę jak najszybciej kupić prawdziwy tamper, bo ten jest tragiczny. Jest dosyć głośny i podczas parzenia całe urządzenie wibruje mocno - filiżanka z tacką skacze i hałasuje i filiżanki postawione na górze ekspresu jeszcze bardziej hałasują. Niektórzy mogą to urządzenie używać za trochę przestarzałe, ale ja doceniam wiele jego zalet, solidność wykonania i rewelacyjną kawę jaką robi. Jeżeli ktoś chce, żeby ekspres szybko robił kawę i żeby nie trzeba było wiele przy nim "dłubać", to Gaggia classic, może nie być dla niego najlepszym wyborem, ale nie bez powodu ekspres ten ma wielu zwolenników.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Paweł, Kiełczów
2019-11-21
Świetny ekspres, solidnie wykonany, tak jak ktoś pisał - zaczyna się od ekspresu, potem przychodzi cała reszta - nowy tamper ( jedyny minus - ten z kompletu to żart:),lepsza kawa, nowy młynek i dalej już leci:)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jarek, Wrocław
2019-10-11
Rzadko piszę opinie, żeby nie powiedzieć w ogóle, ale tym razem to zrobię. Pół roku temu chciałem kupić kombajn do robienia kawy. Czytając fora baristów dałem się przekonać, że jak kawa, to tylko z kolby. Ponieważ nie jestem uzależniony od kawy i piję bo mam ochotę, a nie bo muszę, a z drugiej strony nie chciałem wydawać za dużo, kupiłem Gaggię Classic. Ten lekko archaiczny expres, wykonany z doskonałych materiałów nie wygląda na jakiś szczególnie wyjątkowy, a jednak... Wystarczy zrobić kawę i nagle wszystko się zmienia. To cudeńko, które robi naprawdę doskonałą kawę. Nie będę się rozwodził nad szczegółami. Wszyscy chwalący ten expres mają rację. Ma swoje wady, niewielkie, to prawda, ale wszystko rekompensuje kawa, Wspaniała kawa. I jeszcze słowo na temat sklepu Konesso. Zamówiłem w niedzielę przed północą. We wtorek po południu był na poczcie do odbioru. Bez dodatkowych opłat i za pobraniem. Nigdy nie zrobiłem szybszych zakupów w internecie. Polecam expres i sklep.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Rafał, Łódź
2019-04-18
Coś wspaniałego! Ten ekspres szybko zrobi z Ciebie kawowego nerda, który liczy czas ekstrakcji i używa wagi kuchennej - z czasem bez wahania kupisz porządny żarnowy młynek i wymienisz tamper na profesjonalny, nauczysz się robić powtarzalne, pyszne, esencjonalne espresso. Produkt serio wart każdej złotówki, robienie nim porannej kawy to szalenie przyjemny rytuał.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Krzysztof, Słupsk
2019-04-03
Jest to mój pierwszy ekspres kolbowy, kupiłem go w zestawie z młynkiem ascaso mini red i moim zdaniem jest to idealny zestaw dla początkujących. Choć pocątki... no cóż, trenowała i trenowałem teraz espresso prawie idealne za każdym razem, trechę gorzej ze spienianiem ale trenuję
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Wojciech, Wrocław
2019-03-07
Bardzo fajny, elegancki ekspres, parzy pyszną kawę, ale nie od pierwszej filiżanki. Trzeba się go nauczyć. Super solidna metalowa konstrukcja. Dość niska przestrzeń na filiżankę - idealna do naczyń espresso, wyższe filiżanki trzeba ustawiać po kątem. Minusem są badziewne plastikowe akcesoria (tamper i łyżka), po rozpakowaniu aż razi w oczy taki dodatek.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michal, Luborzyca
2019-01-16
GC to bardzo solidny espress tymbardziej nowa wersja 2018/19 gdzie jakosc wrocila do pierwotnej wersji. Szkoda tylko ze boiler jest ciagle maly i z auluminium. Zawor trojdrozny niestety plastikowy nie modyfikowalny. Zauwazylem tez ze po uruchomieniu pompy sa dosc duze drgania i filizanka jezdzi po podstawce wiec musze ja trzymac. Ekspresy kolbowe wymaga troche pracy nich, nie jest to automat na przycisk ale wynagardza pysznym esspresso dlatego bym go nie wymienil za zaden automat. Trudniej jest jak przyjdzie nam zrobic wiecej kaw pod rzad... ale i z tym mozna sobie poradzic. Polecam ten ekspress.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Magdalena, Stalowa Wola
2018-04-16
Świetny sprzęt, polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Tarnobrzeg
2018-04-08
Gaggia Classic w rzeczywistości prezentuje się jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Prosta, solidna konstrukcja, która nie zajmuje dużo miejsca w kuchni i pozwala cieszyć się wybornym smakiem kawy.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Michał, Poznań
2017-03-31
Solidne zgrabne urządzenie dzięki któremu mogłem poznać jak naprawdę smakuje dobra kawa. Do domu dla 2 osób to zdecydowanie najlepszy wybór!
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor:
2017-03-10
Zamontowanie sterownika temperatury oraz dodatkowa izolacja bojlera pozwoliły na poprawne, powtarzalne espresso. Polecam ekspres gaggia każdemu kto chciałby zacząć swoją przygodę z parzeniem kawy lub przeskoczyć na nieco wyższy poziom :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor:
2017-03-10
Polecam wszystkim którzy w domu chcą mieć poprawnie przygotowane espresso! Dodam tylko że dodatkowo koniecznie trzeba wyposażyć się w młynek.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor:
2017-03-10
Trochę mały bojler i jest problem przy przygotowaniu kilku kaw pod rząd, ale ogólnie bardzo na plus.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor:
2017-03-10
Gaggia Classic to bardzo prosty i jednocześnie funkcjonalny ekspres, dzięki któremu w domu stworzyłem małą kawiarnie :) Co prawda początki były trudne, ale zmiana młynka i trochę wprawy teraz pozwalają mi na przygotowanie doskonałego espreso
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor:
2017-03-10
Kupując gaggia classic zastanawiałem się czy nie lepiej wybrać jakiś ekspres automatyczny, bo przecież do takiego ekspresu potrzebuje dodatkowy młynek. Obsługa sklepu doradziła świetny zestaw eksres+młynek który do dziś mi służy i nie zamieniłbym go na żaden automat. Polecam
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor:
2017-03-10
Zdecydowanie polecam ekspres gaggia classic. Sprawdzona jak na razie bezawaryjna konstrukcja umożliwiająca przygotowanie smacznej kawy w domu. Jak wiadomo ekspresy kolbowe nie są urządzeniami dla osób leniwych i wymagają nieco nauki i wiedzy, ale przy wkładzie chęci i pracy można osiągnąć naprawdę bardzo zadowalające efekty.
Opinia naszego klienta w
    pixel