Opinie o Kawa ziarnista Johan & Nyström Brazil Fortaleza 250g - NIEDOSTĘPNY

  • Kawa ziarnista Brazil Fortaleza producenta Johan & Nyström to 100% ziarna arabiki pochodzące z plantacji ze 100 letnim doświadczeniem w Brazylii. Idealnie zbalansowana mieszanka z wyraźnymi nutami czekolady, karmelu oraz orzechów laskowych.
Kod produktu: 7350045060778
Producent: JOHAN & NYSTRÖM

Sprawdź opinie wystawione przez naszych klientów

Ilość opinii: 15 Średnia ocena: 4.60
Sortuj:
Ocena: ( 1 / 5 )
Autor: Daniel, Gryfice
2020-09-08
Zacząłem swoją przygodę z Dripem V60 (+/- Gabi Master B) od Ethiopia Guji i chyba poprzeczka została wysoko postawiona, bo po spróbowaniu Fortaleza już wiem, że do niej nie powrócę. Może nie potrafię jeszcze definiować tych wszystkich niuansów smakowych, ale prócz cierpkości wiśni, nieprzyjemnej gorzkości i utrzymywania się tych doznań jeszcze na bardzo długo po spróbowaniu, nie odnajduję w niej nic przyjemnego. 19g/300ml, 28 klików na Comandante i czym mniej lub większa doza kawy, to tylko bardziej wysuwały się te nieprzyjemne nuty.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Katarzyna, Wrocław
2020-05-11
Kawa daje bardzo smaczny napar z alternatywy, mocno wyczuwalne słodkie czekoladowe nuty przełamane delikatną kwasowością. Chętnie do niej wrócę.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Brzeźnio
2020-03-15
Warto spróbować, choć osobiście wole łagodniejsze smaki.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Albert, Siedlce
2020-01-05
Świetna kawa, testowałem ją z Aeropressem.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Marcin, Pyskowice
2019-11-01
Pyszna kawa, testowałem w v60 i bardzo polecam.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Igor, Katowice
2019-08-12
Świetna, bardzo aromatyczna kawa pod przelewy :) Chyba najlepsza "Brazylia" pod przelewy, jaką piłem :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Justyna, Olsztyn
2019-02-18
Dobra kawa, chociaż jak dla mnie kwasowość wyczuwalna, niestety niezbyt wyraźny czekoladowy aromat. Być może jest to również kwestia prawidłowego parzenia. Przygotowywałam ją w aeropresie, który jest ze mną od niedawna.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Justyna, Jelenia Góra
2018-10-12
Bardzo smaczna. Wyczuwalna słodycz, czekolada, orzech. Nie jest to typowa brazylijka. Chemex :)
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 4 / 5 )
Autor: Marcin, Łódź
2018-08-03
Kawa ziarnista Johan & Nyström Brazil Fortaleza oceniam jako kawe b wysokiej jakości. Bardzo dobry smak, zapach. Jej jedynym minusem jest cena, dosyć droga.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Agata, Kraków
2017-03-28
Bardzo dobra kawa. Kupiłam ją po raz pierwszy, ale z pewnością do niej wrócę.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Paweł, Warszawa
2016-05-29
Kawa bardzo dobra , warto spróbować.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Alicja, Rzeszów
2015-06-09
Pierwszy raz zamówiłam tę kawę. Delikatna i łagodna w smaku. Idealna także do picia z mlekiem
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Piotr, Łódź
2015-02-22
Kawa rewelacyjna. Bardzo esencjonalna, wyraźny czekoladowy smak, delikatnie zaznaczona goryczka. Ocen 5+.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jacek, Góra Kalwaria
2014-11-30
Bardzo delikatna i łagodna w smaku. Idealnie na daje się do picia bez mleka.
Opinia naszego klienta w
Ocena: ( 5 / 5 )
Autor: Jacek, Kielce
2014-11-08
Pierwszy raz zamówiłem tą kawę. Dla mnie jakościowo i smakowo porównywalna do kaw Pellini. Myślę że będę zamiennie ją zamawiał. Polecam
Opinia naszego klienta w
    pixel